Pozyskiwanie piłkarzy do mniejszych klubów

masseur Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.12.2007, 17:53    Pytanie
Otóż gram Ruchem Chorzów. Najpierw sprzedawałem, a teraz chcę wzmacniać skład. Kupiłem np Janukiewicza (wszyscy go znamy) oraz zaklepałem przyjście Adriana Sikory i Marcina Nowackiego. Są to prawdziwe gwiazdy polskiej ligi. Z drugiej strony, chętnie przychodzą do mnie tylko Polscy zawodnicy z wolnego transferu, albo juniorzy z wypożyczenia. Odmawia mi np. Smoliński z Legii (ma status "do wypożyczenia";), Latkowski z KSZO, który twierdzi, że Ruch nie jest klubem który chciałby reprezentować - mimo iż grałby w Ekstraklasie a nie 3-ciej lidze!! Podobnie odpowiadają mi - uwaga!! - fińscy, rumuńscy i białoruscy drugoligowcy. Zagraniczne grajki z wolnego transferu zawsze chcą być kluczowymi postaciami i zarabiać krocie mimo iż są 2 razy słabsi od moich kluczowych piłkarzy. Wiem, że chodzi o reputację klubu i o niej nie piszcie. Wiem że /R nie ma zbyt dużej (choć jest 14-krotnym mistrzem Polski), ale jak wyjaśnić to że zgadzają się przyjść do mnie gwiazdorzy, a odmawiają mi drugo i trzeciligowcy??

pierdutka Przodownik pracy

0
17.12.2007 18:05    #1
Ruch ma małom reputacje , stąd ten problem , możersz ja zwiękrzyć w FMM

max20067 Partyzant

0
17.12.2007 18:08    #2
O ile mi wiadomo to sikora ma prawie 30 lat.
A więc jeśli dałeś mu większą pensje niż miał, to sprawa jest jasna.
A zawodnicy młodzi wolą grać np. w rumunii bo tam mają
lepszą baze treningową.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
17.12.2007 18:29    #3
Pamietaj tez ze jesli chcesz sprzedac to powinienes miec juz zaklepanego innego grajka na jego miejsce!

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
17.12.2007 18:41    #4
małom reputacje? tzn. jaką.. :/

0
17.12.2007 18:45    #5
Polska liga ma mały prestiż. Przecie zespoły z rumuni grają w Lm ( Stetuła ) ,a Ruch w tej słabszej jakościowo lidze jest Beniaminkiem.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
17.12.2007 18:50    #6
Zawsze lekiem na takie rzeczy jest odnoszenie sukcesów. Wzrasta wtedy Twoja reputacja i reputacja klubu który prowadzisz. Póki co musisz sobie radzić tak jak do tej pory.

Odpowiedź na Twoje pytanie mogłaby być taka: Polscy gwiazdorzy mają niższą reputację od innych piłkarzy z zagranicy. Dziwi mnie jednak to, że nie zgadzają się do Ciebie przyjść drugoligowcy z Białorusi...może nie chcą zmieniać miejsca zamieszkania dostając w zamian lekką podwyżkę. Napewno Twojemu klubowi pomoże przypływa gotówki i do tego także potrzeba sukcesów - można wypromować piłkarza i go sprzedać ale ten piłkarz musi grać dobrze...wszystko zatacza koło i kręci się wokół odnoszenia sukcesów. Zarówno tych mniejszych jak i większych ale zawsze jakiś.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

masseur Partyzant

0
17.12.2007 18:54    #7
Pierdutka: prosiłem żeby nie pisać o reputacji bo wiem że /R ma małą, ale chyba nie tylko o reputację chodzi. Przecież ci drugoligowcy z Rumunii nigdy nie zagrają w Steau'le...

Max: Sikora ma 27 lat. Dałem mu więcej kasy, a wyścig o niego wygrałem z Lechem, Górnikiem Zabrze i Dnipro (!), które za 300 tys euro kupiła Pawlusinskiego z Cracovii. Poza tym Sikora to świetny gracz, którego można w Polsce nazywać gwiazdą, nawet w FM

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.12.2007 18:56    #8
pierdutka czy ty specjalnie takie byki ortograficzne sadzisz, czy robisz to specjalnie? Nie mogę patrzeć na: "małom" "zwiękrzyć" "Stetuła" "możersz" (choć w tym ostatnim wypadku sądzę że prze przypadek nacisnąłeś r).

0
17.12.2007 18:57    #9
Poprostu liga Polska jest upokożona przez Si .

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.