Prob. z zamianą pozycji podczas meczu

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.12.2007, 22:43    Pytanie
jak w temacie problem polega na tym że w ustawieniach dotyczących gry napastników chcę aby zmieniali się oni pozycjami podczas meczu, i wszystko jest ok do momentu kiedy nie zechce zmienić ustawienia zespołu podczas meczu tzn. nie dokonam zmiany napastnika za np.obrońcę ... bo pomimo odznaczenia tej opcji u obu zawodników jest ona nadal aktywna (!) i do chodzi do kuriozalny sytuacji że wprowadzony chwile wcześniej obrońca zamiast bronic dostępu do własnej bramki radośnie atakuje bramkę rywala, a przez kuriozalne błędy napastnika który gra na pozycji obrońcy tracę bramki ...

jak ustawić polecenia dla zawodników aby nie zmieniali się już pozycjami podczas meczu w sytuacji jak opisałem wyżej ??

artusa Partyzant

0
17.12.2007 22:47    #1
ciezko powiedziec ale wydaje mi sie ze to bug, tez mialem taki problem i zrezygnowalem z zamiany pozycji ;]

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.12.2007 08:42    #2
Zapisz taktykę taką jaką chcesz (czyli odznacz, żeby nie zamieniali się pozycjami), a potem zapisz grę. Na pewno pomoże.

0
18.12.2007 09:32    #3
Ylv ... mówimy o sytuacji podczas meczu ... jak wiesz ta opcja (save gry) jest wtedy nie aktywna ... można co najwyżej wyjść z gry

0
18.12.2007 09:42    #4
może jeszcze raz napisze w czym tkwi mój problem :
gram taktyką 3-2-3-2 gdzie dwójka napastników wymienia się między sobą pozycjami, i wszystko jest ok dopóki podczas meczu nie dokonam zmiany (np.za napastnika wchodzi zawodnik grający na innej pozycji np obrońca) ... czyli chcę aby drużyna grała tylko jednym atakującym i np. 4 obrońcami ... ale pomimo tego że odznaczę w opcjach zmianę pozycji (przypominam że za jednego z napastników którzy mieli się wymieniać pozycjami wszedł obrońca) ... to napastnik zmienia się nadal pozycją z nowo wprowadzonym zawodnikiem ... a opcja zmiany pozycji ile bym nie ustawiał "zmiana pozycji : NIE" jest nadal aktywna ... prob. występuje tylko podczas meczu

sefko1 Przodownik pracy

0
18.12.2007 11:42    #5
A jak dokonujesz zmian w składzie. Jak i gdzie przesuwasz ikonki zawodników? Bo jesli na planszy ustawiań to jest to znany bug FM-a już od wersji 06. Trzeba zmieniac graczy, nawet pozycjami, w miejscu gdzie masz skład (lewa strona) a nie tam gdzie pokzane jest boisko.

0
18.12.2007 12:12    #6
sefko1
nie za bardzo rozumiem co napisałeś :P
a zmiany dokonuje w ten sposób zespół : taktyka / potem za pomocą kursora przeciągam zawodnika którego chce zmienić na zawodnika zmienianego / na planszy z ustawieniem przesuwam zawodnika na pozycji której chce aby grał / przechodzę w polecenia indywidualne dla zawodnika i tam zmieniam mu polecenia z napastnika na np. lewego obrońce i zaznaczam aby nie zmieniał sie on pozycja z napastnikiem / napastnikowi który pozostaje od początku meczu na placu boju również odznaczam w opcjach aby nie zmieniał się z nikim pozycja/ i zatwierdzam taktykę ...

jakbyś mógł opisz wszystko krok po kroku w jaki sposób dokonać tej zmiany o której piszesz

masseur Partyzant

0
18.12.2007 13:59    #7
klim, musisz najlepiej zatrzymać grę i po zmianie gracza wejść w polecenia dla piłkarzy (tam gdzie jest możesz np ustawić wykonawców rzutów wolnych itp) Właśnie w poleceniach dla piłkarzy musisz podczas meczu odznaczyć zamienianie się pozycjami odpoiwednich piłkarzy. Zadziała to tylko w meczu a twoja taktyka nie będzie zmieniana przed następnym meczem

masseur Partyzant

0
18.12.2007 14:00    #8
tam gdzie możesz*

masseur Partyzant

0
18.12.2007 14:29    #9
Sory za 3 post pod rząd. Źle trochę zrozumiałem to co napisałeś, ale jeśli wszystko jest tak jak piszesz to tylko błąd, bo innego wyjścia nie ma. Przyznam że korzystam czasem z tej opcji ale jeszcze nie zdarzyło mi się to co Tobie.Przyszło mi też do głowy, że może być to spowodowane swobodą taktyczną jaką dajesz zawodnikom, albo wręcz jednego z nich ustawiasz jako "wolny elektron"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.