umiejętności odpowiedzialne za skuteczność napastnika

Sneijder Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.12.2007, 17:29    Pytanie
no właśnie... mam niezłych napastników jak na League 1 (3liga ang, Leeds) Grosicki, Kevin Phillips, Tore Andre Flo, Jan Holenda. Wszyscy wymienieni marnują ogromne ilości sytuacji na mecz. Grosicki świetnie się urywa ale jak już jest sam na sam to zawsze bramkarz go wyczuje, reszta również seryjnie marnuje okazje. Jakie atrybuty są odpowiedzialne za skuteczność ? (dotychczas myślałem, że opanowanie, ale oprócz Grosickiego który ma 13 reszta ma powyżej 16) Piłki im dorzuca Mendieta i są pierwszorzędne, brakuje tylko wykończenia...

Studi Partyzant

0
22.12.2007 01:30    #10
skuteczność napastników jest jednym z NAJBARDZIEJ dokuczliwych BUGÓW tej wersji FMa, nic na to nie poradzimy do nastepnej łaty... nie macie co się rozwodizć na temat umiejętnosći

THE GUNNERS Młody aktywista

0
22.12.2007 08:36    #11
Studi za przeproszeniem gówno prawda. To nie jest żaden bug!! Oglądając mecz w TV zauważyłeś że napastnicy nawet ci najlepsi będą się dwoić i troić a nie uda im się strzelić nawet jednej bramki lub drużyna która atakuje i przeważa przez całe spotkanie kończy mecz remisem lub porażką. Tak samo jest w FM 2008, który w końcu stał się grą bardziej realistyczną. I ci co piszą że Bojan itd niemiłosiernie marnują setki powinien zmienić grę na FIFE tam będą mogli się wykazać i ich napastnicy będą w końcu skuteczni. Ja z doświadczenia z gry w FM 2008 wiem że skuteczność napastników zależy w 85% od ustawień indywidualnych,które trzeba umieć ustawić aby grał jak należy. Wystarczy trochę cierpliwości i trenerskiego nosa.

kubamalina Partyzant

0
22.12.2007 12:16    #12
Tez mialem Grosickiego w Leeds i u mnei strzelal srednio 1,1 gola na mecz byl najlepszym pilkarzem i transferem sezonu:)

Studi Partyzant

0
22.12.2007 12:34    #13
Niestety panowie jest to bug, zaprasam na forum SI gdzie sytuacja jest dokładnie opisana, silnik generuje za dużo sytuacji podbramkowych, gwiazdy FMa za łatwo dochodzą do sytuacji sam na sam aby za chwilę zmarnować 100%kę waląć w bramkarza, irytuje to wiele osob na calym swiecie, jest to niewątpliwie bug:(

Moja osobista teoria na ten temat jest natomiast taka, że silnik raz że mógłby być pod tym względem lepiej dopracowany, dwa że za bardzo przypomina i jest odwzorowany na lidze angielskiej... szczególnie irytuje mnie to w lidze hispzańskiej gdzie przebieg spotkań na prawdę odbiega od tego co widzi się w rzeczywsitośći...

kepas Partyzant

0
22.12.2007 13:26    #14
Hej! Zgadzam się ze "Studi" żenujące marnowanie akcji jest w Fm 08 mega burakiem ,który mnie osobiście doprowadza do szewskiej pasjii.Wogóle ta część moim zdanie mjest najgoraszą ze wszystkich ,poprostu ktoś "spieprzył" Fm-a nie miłosiernie. Najgorsze jest to że wydąłem na grę 100 PLN i bardzo żałuję ,bo nie da sięgrać. Można kombinować składem,można mieć kozaków nawet w słabszej lidze gdzie powinno sięwygrywaćzasze i ze wszystkimi musimy się meczyć. zmiana ustawienia też nic nie daje. W Fm 07 mi udało się chelsea pierwsze 13 meczy w lidze zakończyć bez porażki w tym miałem trzy remisy. A teraz wisłą z mega składem jak na cienką orange ekstraklasę jestem ledwo 13. Nie uwarzam ,że jestem słabym managerem ,ale limit pomysłów mi się wyczerpuje :-

omega Młody aktywista

0
22.12.2007 14:15    #15
ludzie ogarnijcie sie;] tylko placz i zgrzytanie zebow;]
ja gram w marnej orange ekstraklasie Legia i w 1 sezonie mistrzostwo puchar ligi i dojscie do finalu pucharu polski teraz jest 2 sezon jestem 1 majac lekko przewage nad lechem caly czas gram w pucharze polski i ligi Osobiscie tez widze problem ze skutecznoscia ale to nie jest tak ze nic nie wpada Moze po prostu macie kiepska taktyke ofensywna? moze popelniacie najwiekszy blad FM2008 czyli ustalecie takktyke pod siebie a nie pod zawodnikow? moze dajecie im sprzeczne informacje co do taktyki (np gra defensywna i ustawione raidy do przodu) zawodnik zwyczajnie wtedy nie wie co ma robic;]

baraneeq Partyzant

0
22.12.2007 14:28    #16
ja Powiem tak :) Gram Boca i Wkurza mnie to ze gram Juz Ultraofensywna taktyka ale nie strzelaja Goli ale powiem inaczej to zalezy od zawdnika w 1 meczu Ledesma wpakował 3bramki w 2 meczu nie strzelił nic a dwie strzeił Palermo w 3 meczy gola strzelił banega a w czwartym 3 palacio a w piatym palleta i fazio i palacio a w szóstym Palasio i Estevez:) to zalezy od zawodnika fazio ktory ma słabe wolne z 40 metrów trafił wolnego wiec naprawde:)wkurza ze marnuja ale tak samo jak Grałem HSV guuerero zaczoł sezon od 4 wystepów i 10 goli a nastepnego sptrzelił po 15 wystepie juz sie wkurzałem na maxa i dopiero gdy podpisał kontrakt z Leverkusen na zasadzie wymiany za G.Castro Strzelał 2-3 bramki na meczz;) ale był tylko Dublerem:) Pozdrawiam:)

Studi Partyzant

0
22.12.2007 14:49    #17
ja zauważam brak skutecnzości w tym, że wygrywam mecze 1-0 bądź 2-0 oddając 25-30 strzałów i marnując dużo dziwnych sytuacji sam na sam (bomba w keepera). W rzeczywistości takie mecze również mają miejsce ale bardzo rzadko, w FMie jest to irytujące, dodając do tego BUG zwiazany z rejesracją zawodników w lidze hiszpanskiej, naprawde nie jestem w tym roku zadowolony z FMa:(

miszczu212 Partyzant

0
22.12.2007 15:46    #18
Panowie ja uważam ze wcale nie jest tak źle, gram w fma od zawsze i tez myslalem ze jestem juz dobry itd i mnie to irytowalo(brak skutecznosci itd) ale siadlem dlugo myslalem, rozegralem sparingi i ustalilem nowa taktyke, dobrana pod moich zawodnikow i nagle wszystkie problemy znikneły(awans do OE z duza przewaga) nawet napastnicy poprawili skutecznosc. fm 08 karze dbac o kazdy szczegol i dopoki tego nie dopilnujem jest ciezko i sie czlowiekowi glowa grzeje z nerwow. teraz odczuwam wielka satysfakcje z gry i uwielbiam patrzec jak graj moi pilkarze w nowej taktyce.

dmx2000 Partyzant

0
22.12.2007 17:50    #19
A mnie najbardziej wkurza fakt, ze atrybuty zawodnikow tak na dobra sprawe nie maja praktycznie zadnego znaczenia. Nie wazne czy zawodnik ma atrybut na poziomie 20 czy 10. Obaj graja tak samo. W Legii Grosicki ma szybkosc na poziomie 19, przyspieszenie tak samo ale jakos nie zauwazylem zeby poruszal sie zdecydowanie szybciej od innych zawodnikow. Nawet jak gram przeciwko druzynie, w ktorej obroncy maja szybkosc okolo 5 to Grosicki potrafi przegrywac z nimi pojedynki biegowe. Bez sensu to jest.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution