Glupota obroncow

bury1986 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.12.2007, 15:31    Pytanie
Gram PSG , idzie mi calkiem dobrze bo jestem 3 i trace tlyko 1pkt do lidera. Ale mam jedne problem, a raczej kilka:

po 1-moi obroncy beznadzijnie fauluja w polu karnym, zdazylo mi sie juz 3 karne w 1 meczu i to moj najlepszy obronca:/:/ juz kilka meczow tak mialem

po 2- na wyjazdach graja fatalnie, gram diamentem, modyfikuje go na wyjazdy bo idzie tragicznie, u siebie przegrywalem z Lyonem 0:2 a w 20min wyciagnalem na 3:2. a na wyjezdzie tragedia, ze slabymi dostaje po du*** marnuje 100% pilki, sam na sam, Paule lider strzelcow a na wyjezdzie strzela jakby sprzedal mecz:/:/, w FM gram juz kilka ladnych lat , i wiem jak se z tym radzic ale teraz juz mam dosc tego wiec prosze o pomoc.

Odrazu zaznaczam ze treningi mam odbre, trenerow rownierz i dobrze rozlozone co kto ma trenowac, daje szanse pilkarzom, odpoczac itd. a oni dalej marnuja okazje strzeleckie, u siebie ogralem Lyon,Monaco remis z Marsylia.A wyjazdy jak napisalem.

Pozdrawiam. ( L )

bury1986 Partyzant

0
25.12.2007 15:33    #1
Sorka za literowki.

sasasza Partyzant

0
25.12.2007 15:33    #2
grasz na paczu 801? ja to samo mialem ale przed zainstalowaniem pacza

bury1986 Partyzant

0
25.12.2007 15:35    #3
no gram na 8.0.1, na wczesniejszym tez tak mialem w Legii i nawet tam se jakos poradzilem.

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
25.12.2007 15:46    #4
jedno logiczne rozwiazania.. nie pasuja ci obroncy, zmien ich ;) tez gram PSG i w pierwszym sezonie bylem wicemistrzel, tracac najmniej goli, ale niezbyt duzo strzelalem ;) sciagnij obroncow z wysokim opanowanie, ustawianiem sie, krycie, odbiorem i gra glowa, reszta jest mniej wazna ;)
zycze sukcesow i pozdrawiam

Użytkownik uznał post za pomocny

Tzar Przodownik pracy

0
25.12.2007 15:52    #5
U mnie to samo.
Każdy napastnik przeciwnika gra jak Ronaldinho na koksach. Każdy obrońca przeciwnika gra jak Cannavaro na ostatnich mistrzostwach w Niemczech. Mój rozgrywający ma strzały z dystansu i rzuty wolne na 20, a przez cały sezon strzelił tylko 2 bramki... z karnych.
Jedni powiedzą, że tym razem SI przesadziło z silnikiem meczowym, inni - że słabi z nas menedżerowie. Ot, cały urok nowego FM'a.

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
25.12.2007 17:51    #6
Taxa OLEEE!!!_by_makAA

Jest to ustawienie standardowe 4-4-2

w czasie meczu jednak ten schemat zmienia się na DIAMENT - z defensywnym pomocnikiem i ofensywnym środkowym pomocnikiem. Boczni pomocnicy jak widać mają strzałki długie- czyli 5 atakujemy i 5 się bronimy.
ustawienia drużynowe
są w tej taxie najważniejsze, gdyż była ona robiona na słabe Nantes. ale z tego co Raven pisał generalnie drużyna jaką gramy nie ma znaczenia.

Więc taxa jest:

- ofensywna( jak widać), gra się na wąskim polu- mniej odebranych piłek przez przeciwnika.
- tempo powolne- słabsi zawodnicy ustawiani są do "niby" pozycyjnego ataku ale taxa wykorzystuje również kontratak.

U mnie byli słabsi (jak na tą ligę) obrońcy więc trzeba było cofnąć linię obrony i także (o czym pisałem wcześniej) 5 się bronimy.

Jest to taktyka na wygrywanie a nie na bicie rekordów strzeleckich czyli mecze wygrywamy mniejszą ilością strzelonych goli ale za to mamy większy % posiadanej piłki, dokładniejsze dośrodkowania.
Opiera się to także na grze na ODGRYWAJ?CEGO- banalny powód- większość zespołów ma jednego najlepszego snajpera i "tego" drugiego co będzie dobijał.
Podania do niego są na główkę ale można to spokojnie odhaczyć i podawać mieszanie.

Ustawienia indywidualne są szczątkowe- bo po co dawać grajkom czegoś czego nie potrafią.

Moje testy polegały na grze wspomnianym już Nantes, którym to miałem zająć 20 miejsce a zająłem.....1!!!! Miałem najmniej straconych bramek z całej ligi.

Natomiast jeśli chodzi o strzelanie to strzela "cały zespół". Niestety w zespołach, na których była grana w żadnym nie udało się żeby któryś snajper został królem strzelców.
I tu jest pytanie: czy chcemy grać efektownie czy efektywnie?! Jeśli to drugie to polecam tą właśnie taxe.

Nie wiem co Wam jeszcze o niej napisać....więc zapraszam do ściągania i testowania. sami oceńcie.

moze ta taxa ci pomoze, jakbys chcial screeny z tej taxy, oraz potwierdzenia sukcesow innych graczy dzieki tej taktyce to w googlech wpisz sobie Taxa OLEEE!!!_by_makAA i tam bedziesz mogl pobrac ta taxe. pozdro.

Tzar Przodownik pracy

0
25.12.2007 23:58    #7
A działa ci darek.fm ta taxa w FM 2008? Postaram się ją przetestować, ale obawiam się, że nie będzie już tak skuteczna jak w FM07.

Tzar Przodownik pracy

0
26.12.2007 00:20    #8
Swoja drogą, pośrednio dzięki tobie darek.fm trafiłem na fmsite.pl. Świetna stronka!

bury1986 Partyzant

0
26.12.2007 01:25    #9
Wg mnie taksa jest srednia w FM 08, mam swoja 4-4-2 zmodyfikowna. W Legii seria 30 meczow bez porazki, teraz uzywam jej w PSG , kryzys zakonczony po 8 meczach bez zwyciestwa treaz mam serioe 6 meczow wygranych i to bez starty bramki, gralem min innymi z Marsylia i Monaco.
Ale Tzar ma racje, stronka z ktrej sciganalem takse jest swietna.

PS- takse od darek.fm sprawdzialem w moim PSG w 4 czy 5 meczach, nie udalo mi sie wygrac zadnego.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.