nie czaje

dodo361 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.12.2007, 14:20    Pytanie
Skad wy umiecie dobierac tak te taktyki ? uczyliscie sie na bledach czy gdzies czytaliscie jak czytaliscie podalibyscie skad czy co ?! Tutaj znalazlem tylko o FM-ie 2007 ;/ ja jak ustalam taktyki swoje to wszystko jest do dupy w kazdym klubie i zmienam i nic ;( juz nie moge

pierdutka Przodownik pracy

0
31.12.2007 14:27    #1
W 08 nie sprawdza się gra na Dp , Graj tak w pomocy by było 2 pś ze strzałkami , uczymy się na Dddddduuużych błęędach ;/

Użytkownik uznał post za pomocny

Kozzi Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.12.2007 14:27    #2
Po prostu niektórzy mają talent do dobierania taktyki :)
Ja zawszę ustawiam taktykę pod piłkarzy jakich mam.

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
31.12.2007 14:35    #3
dla niektorych to swego rodzaju hobby ;) ja tam nie lubie zbyt dlugo gzebac w ustawieniach taktyki, jednak jak cos nie wychodzi wole posiedziec nad tym dluzej i cos stworzyc ;)

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.12.2007 14:35    #4
Oznacza to, że jesteś słabym menadżerem, jeśli nie potrafisz dobrać dobrej taktyki. Wiadomo że od razu ustalisz taktykę i będziesz wszystko wygrywał. Ja przez pierwsze pół sezonu eksperymentuje z różnymi taktykami i różnymi piłkarzami i dopiero wtedy już wiem, jak muszę ustawić moich zawodników.

K@rim Młody aktywista

0
31.12.2007 14:41    #5
podczas ustawiania taktyki musisz obserwować zawodników i wypatrywać błędy jakie robią i starac sie by te błedy wyeliminowac

Extreme Partyzant

0
31.12.2007 14:49    #6
dodo361, ja też tak miałem jak Ty, i to jeszcze kilkanaście godzin temu, grałem moją taktyką opracowaną na FM 2007, ale w wersji 2008 na tej taktyce wyniki były bardzo słabe. Dziwiłem się jakie błędy popełniam, jeśli we wcześniejszej wersji np. miewałem serie 10 kolejnych zwycięstw. Teraz tak łatwo nie jest, można dobrać taktykę pod nasz zespół taką, na której nasza drużyna będzie spisywała się dobrze, ale przed każdym meczem trzeba ją modyfikować i dobierać do przeciwnika. Bo wiadomo, że każdy przeciwnik gra inaczej. Nie jest to łatwe od razu, ale gwarantuję Ci, że jak przed meczem poświęcisz więcej czasu na analizę i rozpracowanie przeciwnika to wyniki będziesz miał coraz lepsze. Zwróciłem też uwagę, że bardzo ważne są rozmowy z piłkarzami tuż przed meczem, teraz nie wystarczy powiedzieć tak jak w wersji 2007 "Możecie wygrać!" i zawodnicy robią wszystko żeby wygrać mecz. Teraz trzeba dobrze zapamiętywać jak piłkarze reagują na nasze słowa, na początku gry można powierzyć naszemu asystentowi rozmowy przedmeczowe (musi być dobry, warto wydać więcej kasy na dobrego asystenta). Jak już zobaczysz co najlepiej mówić do piłkarzy to później samemu możesz prowadzić rozmowy. Nie popełniaj też takiego błędu jak ja na początku - kupowałem kilku młodych zawodników i od razu chciałem ich wprowadzić do drużyny. Jeśli kupisz więcej niż 4-5 zawodników i od razu będziesz chciał ich wprowadzić do pierwszego składu, to nawet jeśli oni są wielkimi talentami to i tak od razu nie dostosują się do drużyny i zgranie będzie bardzo słabe. W wersji 2007 zmieniłem prawie cały skład Wisły Kraków na stracie sezonu i "młodzi" wymiatali aż miło było patrzeć. Teraz tak się nie da, jeśli przychodzisz do nowego klubu, to nowych zawodników wprowadzaj do pierwszego składu stopniowo. Kolejna ważna sprawa to morale Twoich zawodników - im mają lepsze nastroje tym grają lepiej, ja mam taką metodę - jeśli przegram w lidze i morale drużyny spada, to od razu organizuję sparing z bardzo słabym przeciwnikiem. Po wysokiej wygranej w takim meczu od razu nastroje są o wiele lepsze i później łatwiej wygrać mecz ligowy! Powodzenia.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.12.2007 14:52    #7
Ups tam miało być "Wiadomo że nie od razu ustalisz świetną taktykę" Sorki za pomyłkę :P

dodo361 Młody aktywista

0
31.12.2007 14:53    #8
dzieki wszystkim :)

Adasix Partyzant

0
31.12.2007 14:55    #9
Ja FM 08 pykam taktyką 4 - 4 - 2. Skrzydłowi pomocnicy strzałki do góry natomiast napastnik po lewej stronie strzałka do dołu. A co do taktyki to daj lekko oensywną, gre przy przeciwniku szeroką gre i agresywność. PZDR.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.