dodo361, ja też tak miałem jak Ty, i to jeszcze kilkanaście godzin temu, grałem moją taktyką opracowaną na FM 2007, ale w wersji 2008 na tej taktyce wyniki były bardzo słabe. Dziwiłem się jakie błędy popełniam, jeśli we wcześniejszej wersji np. miewałem serie 10 kolejnych zwycięstw. Teraz tak łatwo nie jest, można dobrać taktykę pod nasz zespół taką, na której nasza drużyna będzie spisywała się dobrze, ale przed każdym meczem trzeba ją modyfikować i dobierać do przeciwnika. Bo wiadomo, że każdy przeciwnik gra inaczej. Nie jest to łatwe od razu, ale gwarantuję Ci, że jak przed meczem poświęcisz więcej czasu na analizę i rozpracowanie przeciwnika to wyniki będziesz miał coraz lepsze. Zwróciłem też uwagę, że bardzo ważne są rozmowy z piłkarzami tuż przed meczem, teraz nie wystarczy powiedzieć tak jak w wersji 2007 "Możecie wygrać!" i zawodnicy robią wszystko żeby wygrać mecz. Teraz trzeba dobrze zapamiętywać jak piłkarze reagują na nasze słowa, na początku gry można powierzyć naszemu asystentowi rozmowy przedmeczowe (musi być dobry, warto wydać więcej kasy na dobrego asystenta). Jak już zobaczysz co najlepiej mówić do piłkarzy to później samemu możesz prowadzić rozmowy. Nie popełniaj też takiego błędu jak ja na początku - kupowałem kilku młodych zawodników i od razu chciałem ich wprowadzić do drużyny. Jeśli kupisz więcej niż 4-5 zawodników i od razu będziesz chciał ich wprowadzić do pierwszego składu, to nawet jeśli oni są wielkimi talentami to i tak od razu nie dostosują się do drużyny i zgranie będzie bardzo słabe. W wersji 2007 zmieniłem prawie cały skład Wisły Kraków na stracie sezonu i "młodzi" wymiatali aż miło było patrzeć. Teraz tak się nie da, jeśli przychodzisz do nowego klubu, to nowych zawodników wprowadzaj do pierwszego składu stopniowo. Kolejna ważna sprawa to morale Twoich zawodników - im mają lepsze nastroje tym grają lepiej, ja mam taką metodę - jeśli przegram w lidze i morale drużyny spada, to od razu organizuję sparing z bardzo słabym przeciwnikiem. Po wysokiej wygranej w takim meczu od razu nastroje są o wiele lepsze i później łatwiej wygrać mecz ligowy! Powodzenia.
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty