Atrybuty a rzeczywistosc

loozeer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.01.2008, 13:43    Pytanie
Zastanawiam sie w jakim stopniu atrybuty odzwierciedlaja umiejetnsci pilkarza. Po 4 sezonach Thiago ktorego kupilem z Sao Paulo mial bardzo dobre jak na napastnika atrybuty: wykonczenie akcji (19), drybling i technika ( 18,18) szybkosc i przyspieszenie (17,16) koncentracja (16) i taki pilkarz strzelal mniej bramek niz van der Vaart. Bywa tez tak, ze pod koniec meczu trace bramke po pieknym strzale z rzutu wolnego, po czym wchodze na profil strzelca i owy zawodnik ma rzuty wolne (12)

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.01.2008 18:49    #10
I to jest nieprzewidywalność FM-a, tak jak w rzeczywistości. Pamiętasz mecz Armenia - Polska?
Ormianinowi wyszedł wtedy strzał życia i przegraliśmy. Miałem napastnika Kangaskkolke i Nuneza. Nunez miał nieporównanie lepsze staty. Ale to Kangaskkolka strzelił prawie 3 razy więcej bramek w sezonie. Takie jest życie. Taki jest FM.

loozeer Partyzant

0
05.01.2008 19:50    #11
ja rozumiem ze nie graja staty a pilkarze tylko w takim razie Ci ktorzy to powiedzieli niech wytlumacza jakich pilkarzy kupywac po czym mam zorientowac sie ze bedzie dobry ? jesli wedlug was nie po atrybutach

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
05.01.2008 19:58    #12
Jest jeszcze coś takiego jak ukryte cechy (CA i PA), reputacja (może też ma wpływ? - kto wie), oraz ukryte atrybuty.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

full attack Młody aktywista

0
05.01.2008 20:06    #13
Święta racja 9pucek! Moim zdaniem te ukryte atrybuty są ważniejsze niż te, które widzimy. Bo np. co z tego, że piłkarz będzie miał wysokie "widoczne" atrybuty, jak bęzie miał niski Profesjonalizm, Stabilność formy, Grę zespołową, Zdolność radzenia sobie z presją czy inne ważne, ale niewidoczne atrybuty. Taki piłkarz będzie słaby i nie spełni naszych oczekiwań, nawet pomimo ogólnie dobrych atrybutów! Ukryte atrybuty można sprawdzić FMM...

loozeer Partyzant

0
05.01.2008 20:07    #14
Wiem ze jest ale powiedz, ze gdy zaczyna Ci sie okienko transferowy odpalasz edytor i szukasz ?

loozeer Partyzant

0
05.01.2008 20:08    #15
Co to za radosc z gry jak zanim sprowadzisz goscia najpier go przeskanujesz wszytskimi dostepnymi programami do tego przeznaczonymi ? Sorry za 2 post

Piotrś Młody aktywista

0
05.01.2008 20:08    #16
albo :D mozna grac realistycznie i nie uzywac fmm dla mnie to by była osobista porazka...wychoądzac na trening nie ma takiego skarbu ...realistyka to realistyka:D ale jak kto woli:P to tylko gra...

full attack Młody aktywista

0
05.01.2008 20:11    #17
Nie, to zdecydowanie odpada... Mam na grę w FMa tylko parę godzin w tygodniu i gdybym chciał się bawić w FMM to chyba w ciągu kilku tygodni nie rozegrałbym nawet sezonu.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
05.01.2008 20:13    #18
full attack
Cieszę się, że zgadzasz się ze mną. Ja bym postawił między widocznymi a niewidocznymi znak =. Z mieszanki tych dwóch rodzajów atrybutów wychodzi prawdziwa wartość gracza.

loozeer
Nie szukam w taki sposób. Takie działanie zabijałoby mi teraz radość z gry. Kupując piłkarza analizuje raport scouta o nim, oraz to co mogę się o nim dowiedzieć w "czysty" sposób.

Piotrś
Jeżeli chodzi Ci o to, że używanie FMM do takich celów to osobista porażka, to zgadzam się i popieram.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

loozeer Partyzant

0
05.01.2008 21:08    #19
Rozumiem pucku, iż Twój personel (nie tylko chodzi o grajków) jest w peli professional skoro ufasz swojemu scoutowi, bo gdy widze niektore raporty moich (raczej nie przykladam sie do sprowadzania scautow, fizjoterapeutow, tylko trenerow kupuje) to chce mi sie smiac

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution