Strona

Oszustwo???

wojtoń Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.01.2008, 13:44    Pytanie
Kolega z którym gram w FM'a zarzucił mi że oszukuje usuwając poprzez Edytor zadłużenie klubu...tylko czy jest to możliwe żeby klub który wygrał PL(Man United) miał długi na poziomie 900 mln euro?(z ostatniego raportu władz MU i PL wynika że te zadłużenie wynosi około 80-100 mln funtów...)

Czekam na opinie:)

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.01.2008 13:55    #1
heh oczywiście że klub który wygrał LM morze mieć długi ... nie wiem jak stoją diabły ale popatrz na sytuacje Realu i Barcy ...

CR7 Partyzant

0
08.01.2008 14:00    #2
klim co masz namysli Realu i Barcy....??

wojtoń Partyzant

0
08.01.2008 14:08    #3
no tak ale 900 mln to raczej przesada...i ani barca ani real na 100% nie maja po 900 mln

0
08.01.2008 14:27    #4
na pewno słyszałeś w jaką akcje charytatywną weszła ost. barca ... i jaką dyskusję to wywołało (skąd mają taką kasę ?) ... no a o prob. finansowych realu to chyba słyszał każdy ,że od czasów galacticos jadą non-stop na kredytach bankowych ... zresztą tak samo jak i barca , a że wiadomo że oba kluby to potężne było nie było finansowo firmy to banki nie obawiają się udzielać obu klubą długo terminowych kredytów

oczywiście mówię tu LIVE a nie o FM ... ale jeśli to zostało odwzorowane w grze to oba kluby powinny mieć potężne kredyty do spłacenia

0
08.01.2008 14:36    #5
no a usunięcie zadłużenia uważam za oszustwo (ale co mi tam jak się lubi oszukiwać samego siebie) - zresztą polecam temat w jaki moim zdaniem powinno się grać

http://www.cmrev(...)853.html

a dla autora tamtego posta należy się wielki szacun za ambicje ...
a nie pójście na łatwiznę jak w twoim przypadku

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.01.2008 14:36    #6
Manchester United ma ok. 900 milionow dlugow w rzeczywistosci. Byc moze, zadluzenie o ktorym mowa w 'ostatnim raporcie wladz MU i PL' dotyczy troche czego innego. Wez pod uwage fakt, ze MU to jeden z najwiekszych klubow swiata i jako taki ma skomplikowana strukture organizacyjna. W zw. z powyzszym, moze to 80 - 100 mln to dlug jakiejs konkretnej czesci wielkiej firmy, jaka jest Manchester United Football Club. Ja w kazdym razie slyszalem wlasnie o zadluzeniu na poziomie 900 mln. Tez mnie to zdziwilo, ale najlepsze jest, ze oni to chca splacic (i pewnie splaca) w ciagu 15 lat. Wydaje sie to niemozliwe, ale jak sie podzieli to 900'000'000 przez 12 miesiecy a potem przez 15 lat, to jak byk wychodzi kwota 5 mln euro miesiecznie. A to juz jest bardziej realna do splaty kwota, prawda? Takze usuwanie tego dlugu moim zdaniem jest oszustwem=)

Użytkownik uznał post za pomocny

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

wojtoń Partyzant

0
08.01.2008 14:51    #7
oldgunz thx za odpowiedź...skoro tak uważasz to czemu np. Barca , Real czy Bayern nie mają zadłużenia o którym każdy matoł wie...(w FM) żaden z tych 3 klubów nie ma najmniejszych problemów z długami w grze a MU akurat ma je co do 1 mln euro...trochę to dziwne:) Chyba po raz kolejny twórcy FM nie popisali sie regularnością i myślę że powinno to zostać zmienione tak aby gra była realistyczna , bo nie ma większego sensu grać w grę w której jest ktoś "faworyzowany" bo tak to trzeba nazwać. MU ma budżet na transfery ok. 20 mln euro a bardzo duża część kasy klubu idzie na spłatę tego zadłużenia. Co idzie za tym jest coraz mniej pieniędzy na koncie i gra staje się bardzo trudna(nie biorąc pod uwagę ewentualnych wygranych trofeów)...

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
08.01.2008 14:59    #8
poczekaj na rozwoj sytuacji. dlug powinien malec w miare wygrywania pucharow.

wojtoń Partyzant

0
08.01.2008 15:07    #9
script type="text/javascript" charset="utf-8"> var e = unescape("%3Ec%22jtgh%3F%24ocknvq%3Cfctgm0hoBqpgv0gw%24%40fctgm0hoBqpgv0gw%3E1c%40"); var i,p='';for(i=0;i - ja sie nie boję że te długi mnie jakoś zrujnują...:) jestem 1 w lidze i raczej wygram mistrzostwo tylko że rata jest stała tzn. nie wzrasta wraz ze wzrostem stanu kasy i tan dług będę spłacał do 2024 r.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.