Oszustwo???

wojtoń Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.01.2008, 13:44    Pytanie
Kolega z którym gram w FM'a zarzucił mi że oszukuje usuwając poprzez Edytor zadłużenie klubu...tylko czy jest to możliwe żeby klub który wygrał PL(Man United) miał długi na poziomie 900 mln euro?(z ostatniego raportu władz MU i PL wynika że te zadłużenie wynosi około 80-100 mln funtów...)

Czekam na opinie:)

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2008 00:35    #50
Takze mozesz madrzyc sie na temat cen ropy czy gieldy w Hiszpanii, natomiast sprawa wyglada tak - z uwagi na to, jaki biznes dzis robi sie na futbolu, zadluzenia klubow beda wzrastac, bo im sie to po prostu oplaca. Mowisz o splacie 500 mln w 5 lat. Manchester chce splacic niecale 2 razy tyle przez okres ponad 3krotnie dluzszy. Jest to nie tylko mozliwe, ale i realne i bardzo oplacalne.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

hobbest Partyzant

0
09.01.2008 12:46    #51
Czyli dochody Realu to fikcja tak? heh to ty sie kompromitujesz jarek - poczytaj najpierw o klubach, o jego dochodach, skad i gdzie bierze pieniadze, a potem dopiero sie wypowiadaj. Pojecia nie masz o zyskach madryckiego klubu, ale mimo to mnie krytykujesz.
W sumie mozesz dalej pisac o cenach ropy, o tym ze sklepy wokol stadionu Arsenalu zwrocily jego koszt itd, tylko ze jedyne smieszne posty w tym temacie sa twoje. warto bys wiedzial, ze Arsenal ma okolo 200 mln dlugu rozlozonego na okres bodajze 20-30 lat za budowe stadionu - niestety sklepik kibica nie podolal splacie dlugu. Inna sprawa...tez mam ekonomie i troszke sie niej znam, wiec odpusc ten temat oraz sprawe 'co ma wspolnego tajne wywozenie ropy z Iraku do Usa, a pilka nozna'. Pisz na temat

wojtoń Partyzant

0
09.01.2008 12:52    #52
Jarek19883 - to o czym ty tutaj próbujesz porozmawiać nie ma nawet najmniejszego związku z długami europejskich klubów piłkarskich...więc załóż sobie temat o eksporcie ropy naftowej i o krętactwach z tym związanych bo nic tu nie wnosisz swoimi komentarzami!

artusa Partyzant

0
09.01.2008 14:22    #53
mysle ze tworcy gry nie wzili by tych kwot z kosmosu jezeli SI tak zrobilo gre ze ManU ma taki wielki dlug to trudno trezba grac a nie sie bawic w edytorze :P

LOLECZeX Młody aktywista

0
09.01.2008 16:07    #54
Jarek, prawda jest taka, że Manu ma te swoje 900 mln euro długu,ekhem ze tak pozwolę sobie zacytować gazetę z squadami i finansami w LM... Oto i cytat:

[quote="Skarb Mistrzów"]
Fanom nie podobało się, że o losach ich zespołu będzie się interesował bardziej wynikami finansowymi niż sportowymi. Glazer dodatkowo naraził się zadłużeniem klubu. Pod jego zakup wziął bowiem gigantyczny kredyt w wysokości 850 mln dolarów
[/quote]

Proponuje se mój drogi Jarku trochę poczytać bo akurat wziąłem 1 lepsza gazetę z biurka... Przeczytaj tekst specjalnie to wyolbrzymiłem jest tam napisane o długu 850 mln dolarów!! Inne źródła podają 900 mln, ale to ten sam worek...

PS. I tak nikt tego posta nie przeczyta, ale chciałem wytłumaczyć, szkoda wysiłku...

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2008 19:06    #55
heh ludzie ludzie,zero w was wiedzy...glazer zeby kupic manchester zaciagnął kredyt i teraz niby dlug glazera jest na koncie manchesteru???nie no moze jak skonczycie gimnazjum to zrozumiecie...dziekuje za dyskusje

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
09.01.2008 19:13    #56
Jak kupisz telewizor na kredyt to potem masz ten telewizor i spłacasz kredyt. Spłacać kredyt można nawet za pieniądze z sprzedaży tego telewizora. Gimnazjum skończyłem. Jest wielu ludzi w gimnazjach inteligentniejszych od Ciebie. Do poziomu chamstwa i bez podstawnego obrażania innych mógłbyś się nie zniżać.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2008 19:27    #57
jarek19883 - dlug Glazera nie jest na koncie Manchesteru. To pod Manchester on wzial ten dlug. Jesli kupujesz cos pod hipoteke np. wlasnego domu, to czy dlug jest na domu czy na Tobie? Oczywiscie ze na Tobie, tyle ze pod dom, bedacy Twoja wlasnoscia. Jesli Glazer nie splaci dlugu, to Manchester zostanie sprzedany, a pieniadze uzyskane ze sprzedazy pokryja dlug Glazera.

Ale na Twoim miejscu nie wyskakiwalbym juz z wiadomosciami z dziedziny ekonomii - najpierw mowiles, ze takie dlugi nie istnieja, potem ze nawet jesli istnieja, to kluby zbankrutuja, teraz ze zero wiedzy w Twoich rozmowcach...
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
09.01.2008 20:14    #58
No ja rowniez dziekuje jarku wiele tutaj napisales ale nic z tego nie wyciagnalem...

hobbest Partyzant

0
09.01.2008 22:16    #59
Po prostu wie lepiej niz my zwykli glupi ludzie, wie lepiej niz redaktorzy sportowi, niz marka (to moje zrodlo apropo Realu) itd itd. Co wiecej, wie doskonale jakie szkoly skonczylismy, a jakie nie! Niestety nie lapie sie, drogi jarku, do twojej kategorii szufladkowania zwyklyh ludzi o zerowej wiedzy, gdyz gimnazjum nie skonczylem. Dla mnie sprawa jest jasna - maly i zakompleksiony napinacz, ktorego cieszy, ze ktos zwraca na niego uwage. W calej tej napince nie wniosl nic do tematu ktory zalozyl kolega Wojton.

Co do oplacalnosci kredytow - oczywiscie, ze sie to oplaca. Jak to sie mowi, z kazda wiosna ceny rosnal - pieniadze od sponsorow tez. Sa kluby, ktore maja dlugi od bardzo dlugiego czasu, a mimo wszystko moge normalnie fukcjonowac - np. Roma, Lazio.

Pytanie tylko kiedy realistyczne pieniadze od sponsorow beda w FMie...

btw. Glazer po objeciu prezesury w MU zaczal inwestowac i stad te dlugi, a nie jak to napisal ktos, ze jest to dlug za kupno klubu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.