Irytujące zachowanie

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2008, 10:35    Pytanie
Mam pewnego dość młodego napastnika ... w rezerwach niema sobie równych 14m 31br ... wystawiam go co jakiś czas do pierwszej 11 ... rozegra kilka przeciętnych meczy i "nie zamierza się przejmować swoją nieskutecznością" wraca więc do rezerw i szaleje dalej ... przenoszę go do pierwszego zespołu max 2 mecze i znowu "nie zamierza przejmować swoją nieskutecznością" - co powoduje, że mam ochotę zasadzić nieziemskiego kopa w dupę aby w końcu zaczął się przejmować swoją skutecznością ...
nie chodzi mi oto że tych bramek jak na razie nie strzela , jestem cierpliwy i czy tego chce czy nie zrobię z niego napastnika z prawdziwego zdarzenia, irytuje mnie natomiast to, że ewidentnie dupek olewa treningi - bo jaki inaczej nazwać to że nie przejmuje się (...) -?-

jak cholernika nakłonić aby mu się zachciało chcieć ?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2008 10:41    #1
Znajac zycie, to na bank ten napastnik jest Latynosem... Coz, taki typ zawodnika. Pewnie w osobiste ma napisane beztroski, nie? Nieduzo zrobisz z tym moim zdaniem. Poza tym, zawodnik moze nie radzic sobie z presja, stad slaba dyspozycja w meczach pierwszego zespolu. Ale nie jest powiedziane, ze jak sie ogra i nabierze doswiadczenia, to nie bedzie strzelal regularnie.

Generalnie rzecz biorac, staram sie nie zatrudniac tego typu zawodnikow. Wole takich w typie Rooneya, Drogby, Lamparda, Gerrarda czy Terryego. A nie panienki a'la Cristiano Ronaldo. Tacy to nawet jak im nie idzie, to zawsze chca sie wziac w garsc.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
09.01.2008 10:43    #2
Ale mozesz jeszcze sprobowac zatrudnic jeszcze jednego napastnika - moze wieksza konkurencja o miejsce w skladzie sprawi, ze zamiast 'nie zamierza przejmowac sie swoja nieskutecznoscia' pojawi sie 'martwi sie o miejsce w skladzie', co juz byloby jakims postepem=) Natomiast tak na powaznie - ciezka sprawa. Ale takie przyklady tez sie zdarzaja w zyciu (vide Anelka).
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
09.01.2008 11:07    #3
@oldgunz
myślę że po części masz racje - jest to Argentyńczyk - z osobowością beztroski - z tym że ciężko go nie lubić gdy idzie jak burza od środka boiska, ogrywa z 2 obrońców ... po czym ładuje w poprzeczkę (chyba jego ulubione miejsce do strzelania przynajmniej 2 w ciągu meczu) ... rozegra ze 2-4 takie mecze i pojawia "nie zamierza przejmować swoją nieskutecznością" przeniosę dziada do rezerw to max tydzień i "walczy o miejsce w pierwszym zespole" ... a wtedy to niema bramki której by nie podziurawił, hattricki na porządku dziennym ... a oceną to co druga 9-10 ...

już nie chodzi mi o jego skuteczność bo na nią ma jeszcze dużo czasu,
tylko co zrobić aby był tak ambitny po przeniesieniu do pierwszego zespołu ?

0
09.01.2008 11:52    #4
Po pierwsze - Argentynczycy to i tak najgorsi nie sa. Prawdziwa katorga to Brazylijczycy=) Natomiast mysle, ze powinienes dac mu troche czasu. Ile lat ma ten zawodnik? Bo jesli jest mlody, to moze nie przejmuje sie nieskutecznoscia, poniewaz uwaza, ze ma jeszcze czas. A ze blyszczy w rezerwach, to ma tez pewnosc, ze w koncu postawisz na niego i wystawisz w pierwszej druzynie. Takze mozesz albo zaczac na niego stawiac regularnie w pierwszym zespole ryzykujac slabszymi wynikami druzyny i liczyc na to, ze sie w koncu rozkreci i bedzie gral tak jak w rezerwach albo sprobuj go wypozyczyc. Najlepiej do zespolu ktory mowi, ze stanie sie waznym zawodnikiem pierwszego skladu. Moze grajac na wypozyczeniu nabierze oglady i nawykow strzelania goli w pierwszym zespole.

- Bob Paisley

0
09.01.2008 12:01    #5
Nic innego mi do glowy nie przychodzi. Poza tym, w takich realiach (poludniowoamerykanskich, latynoskich, iberyjskich) to gralem tylko poltorej sezonu Espanyolem w poprzedniej wersji Football Managera. Fakt faktem doprowadzilem ich do LM (tam odpadlem w grupie) ale stwierdzilem, ze to nie na moje sily. Chimeryczni pilkarze, zachowujacy sie jak panienki, olewajacy moje polecenia taktyczne, nie potrafiacy grac w pelnej koncentracji 90 minut, gole tracone po samobojach... To nie sa warunki dla mnie. Takze poza tym wypozyczeniem Twojego Argentynczyka do innego zespolu gdzie bedzie gral w pierwszym skladzie to nic mi do glowy nie przychodzi..

- Bob Paisley

0
09.01.2008 12:28    #6
zawodnik ma 19 lat realia ... hemm nasze za lat kilka jak (czy racze jeśli nam nie odbiorą:) Euro(sezon 11/12), wypożyczenie odpada - do innego polskiego klubu go nie oddam bo była by to tylko strata czasu(słabsi trenerzy, gorsze warunki do treningu itd.), a nikt inny się nie zgłosi, co do wystawiania go w pierwszym zespole to jest 3/4 napastnikiem w klubowej hierarchii z tym że liczę na to że najdalej za 1,5 sezonu stanie sie już pełno wartościowym zawodnikiem pierwszego zespołu, a jego zachowanie oceń sam na podstawie tego dokonania - potrafi wejść ost 15 min na Wisłę w Krakowie i zaaplikować Krakusom 5bramek O_O ! żeby w następnym meczu (PP) z Wartą Poznań w pierwszej połowie przestrzelić 3 karne ... a mecz zakończyć z oceną 4 (ani jednego celnego strzału na bramkę na 22 próby) i "nie zamierza się przejmować swoją nieskutecznością" ... i tak ten serial trwa już 2 sezon...

0
09.01.2008 12:43    #7
Kwestie wypozyczen mozesz rozwiazac znajdujac sobie klub patronacki i oferujac tego pilkarza. Jest wieksza szansa, ze zgodza sie zeby go wziac. A z tego co mowisz, to naprawde dziwne zachowanie. Ale coz, tacy sa poludniowoamerykanscy pilkarze.. Skoro natomiast trwa to juz drugi rok, to nie wiem czy da sie jeszcze cos wykombinowac i czy nie lepiej go po serii udanych wystepow w rezerwach z zyskiem sprzedac. Dzieja sie niestety takie rzeczy. Spojrz chociazby jak gral przez pierwszy rok Robinho w Realu. Nic specjalnego poza olbrzymim potencjalem nie pokazywal. Dopiero tak na dobra sprawe w tym sezonie zaczal sie rozkrecac..

- Bob Paisley

dobre? Partyzant

0
09.01.2008 12:48    #8
Stary daj mu czas... I nie wpuszczaj go na cale mecze najpierw daj mu pograc 10-20 min i tak niech sobie gra w tej 1 -ej druzynie zobacysz beda efekty jak zobaczysz ze bedzie sobie coraz lepiej radzil powoli wprowadzaj o do pierwszej 11 ;] z mlodymi pilkarzami w zyciu i fmie trzeba uwazac;] pozdro

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.