Głupie straty piłki DCM...

patzach Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.01.2008, 15:12    Pytanie
Mam pewnien problem z defensywnym środkowym pomocnikiem. A mianowicie gdy moja drużyna atakuje a on rozgrywa od tyłu to bawi się piłką i wtedy zawodnik drużyny przeciwnej podbiega do niego i bardzo łątwo mu ją odbiera i w wyniku tego często przeciwnicy bardzo groźnie kontratakują i czesto tak trace bramkę. Próbowałem już kilku pomocników i ciągle jest tak samo. Dodam że w ustawieniach indywidualnych nie ma włączonego przetrzymywania pilki. Da się coś z tym zrobić??

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
10.01.2008 16:29    #10
Nie wiem czemu ale u mnie w grze nie napotykam tak dziwnych sytuacji. No może jedna (jest na Youtube). Skoro próbowałeś wielu grajków to pokombinuj z taktyką. Może zmień ustawienie?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
10.01.2008 16:58    #11
Osobiscie nie polecam grac DMF w tej grze.. Z wlasnych przekonan doswiadczylem za lepiej postawic na typowego MF ze strzalka do tylu jak cos.

omega Młody aktywista

0
10.01.2008 17:06    #12
moze byc wiele przyczyn... naprzyklad
powolne badz normalne rozgrywanie pilki...
ustawienie temu zawodnikowi ze ma raidowac z pilka
ustawienie gry na rozgrywajacego a nie masz z definiowanego kto ma nim byc i komputer sam wybiera i wlasnie wybiera jego
Nie sluchaj osob ktore mowia ze nie warto grac na DMF ja opracowalem 2 taktyki i obie wlasnie z DMF i sprawdzaja sie super (4 sezony 4 mistrzostwa Legia oczywscie zawsze jakis puchar czasem 2) do tego wyjscie z grupy w LM wiec taktyki uwazam sa niezle i wlasnie DMF ;]
Kazda taktyka jest dobra jesli sie ja dobrze ustawi nie daje sie sprzecznych polecen i co najwazniejsze pilkarze ktorzy maja je realizowac maja do tego potrzebne atrybuty :)

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.01.2008 17:18    #13
U mnie DM jest najwazniejszym graczem zespolu i bez niego taktyki sobie nie wyobrazam. Natomiast jest taka sugestia (troche offtopic) - lepiej spisuje sie pilkarz grajacy na CM ze strzalka w tyl niz zwykly DM. I to jest zasada. Lepiej pilkarza ustawic 'wyzej' (tj. blizej napastnikow) i dac im strzale w tyl niz nizej i strzalke w gore. Po prostu strzalki w dol lepiej dzialaja=) Moze to brzmiec glupio, ale juz w 07 tak bylo.

Odpowiadajac konkretnie na Twoje pytanie - moze ma ten DM zaznaczone przetrzymywanie pilki? Moze ma duza kreatywnosc? sprobuj dac mu dluzsze podania, ogranicz kreatywnosc, kaz grac troche bardziej ofensywnie.

Ponadto, pilkarz ze slabymi statami psychicznymi sie w ogole na to miejsce nie nadaje. A jesli nawet probowales kilku pilkarzy, to moze nie zdarzyli sie na tej pozycji zadomowic?
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

0
10.01.2008 18:42    #14
@omega
Ja nie namawiam do tego zeby wycofac DMF - pisze tylko o wlasnych doswiadczeniach.

@oldgunz
Ja zauwazylem dokladnie to samo jesli chodzi o DMF.

0
10.01.2008 18:43    #15
@omega
Ja nie namawiam do tego zeby wycofac DMF - pisze tylko o wlasnych doswiadczeniach.

@oldgunz
Ja zauwazylem dokladnie to samo jesli chodzi o DMF.

marcin89 Partyzant

0
10.01.2008 19:53    #16
moi defensywni pomocnicy tez robili takie glupie bledy w tym nawet gilberto silwa czy flamini ale pozniej nie robili tych bledow nie byly juz tak widoczne

zibii Partyzant

0
10.01.2008 20:30    #17
Hmm ja rowniez nie mam problemow z DMF mam opracowana pewna prosta taktyke i raczej nie zdazaly sie takiego typu bledy... bodajze raz... wtedy ustawilem tak jak poprzednicy mowili ... zrob rajdy i rajdy z pilka na rzadko... i bez przytrzymywania pilki i bedzie si :D

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.01.2008 20:40    #18
Ja także nie mam takiego problemu, ale mam inny.Gram 4-2-3-1 i co mecz środkowy ofensywny pomocnik dostaje żółtą kartkę.

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
10.01.2008 21:13    #19
Grasz na patchu? Ustaw w ustawieniach dla drużyny tempo szybkie i ogranicz grę na czas.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.