Wartość zawodnika

Visioner Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.01.2008, 16:16    Pytanie
otoz mam pewien problem, jeden z moich najlepszych zawodnikow chce odejsc, ale jego wartosc jest zbyt mala, zeby oplacalo mi sie go sprzedawac, a kluby zainteresowane nie chca dawac wiecej. mimo ze moj gracz jest niezadowolony, to jak mam go sprzedac za 1mln euro, kiedy jest to taki swietny zawodnik?! w ogole mi sie nie oplaca, juz wole poczekac do konca kontraktu i wtedy go dac, wyjdzie prawie na to samo... a pogra jeszcze troche. w ogole w mojej wisle najwiecej zawodnik jest wart 2,4 mln euro! to sa drobniaki w porownaniu do jego umiejetnosci... co zrobic zeby zwiekszyc wartosc graczy? gram w LM, wielu sie wyroznia, nie mowie o tym ze w lidze pierwsza 10. wg sredniej ocen nalezy do nich, wszystkie rozgrywki w polsce nasze, wiec co zrobic zeby byli warci tych pieniedzy co trzeba?? patrzcie na modricia i dinamo, oni chca 50 mln euro, pewnie i za duzo, ale juz byly oferty ponad 20 mln wiec mimo wszystko jest wart swoich umiejetnosci, a moja 11 jest warta tyle co on, wiekszosc zawodnikow warta ok. 800tys-1,2 mln euro. malo realistyczne... tak jakby SI wiedzialo, ze tylko w polsce za taki frajer oddaja zawodnikow, a najdziwniejsze jest to ze inni ligowcy, w ogole strasznie przecietni, ida za podobne pieniadze :/ jakies pomysly ??

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.01.2008 16:22    #1
Hmm ciężkie pytanie. Napewno wzrośnie ich wartość po jakimś znaczącym sukcesie międzynarodowym, po jakieś nagrodzie z wysoką reputacją. Najprostsza (i najskuteczniejsza) rada: wygrywaj a wartość będzie wzrastała. Pamiętaj, że piłkarza wartego 1 mln można sprzedać czasami za 5 mln a zdarzało się tak, że nawet za 10 i więcej. Powodzenia.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
26.01.2008 16:37    #2
no chodzi o to ze wygrywam xD a pilkarza za 1mln to nikt nie chce dawac nawet 3 ;/ najwiecej to mi sie kiedys udalo wynegocjowac 3,2 mln za gracza wartego 1,8 ale i tak to za malo :/

0
26.01.2008 16:38    #3
aha i kontrakty im sie nie koncza jakby co..

naimad83 Młody aktywista

0
26.01.2008 16:43    #4
ja w lidze polskiej mam zupelnie podobnie.dokladnie w lechu.jesli chcesz aby dany zawodnik jeszcze zostal u ciebie daj mu super kontrakt.U mnie nawet rengifo nie chcial podpisac kontraktu zarabial juz 4k tyg na koniec sezonu konczyl sie kontrakt i nie chcial podpisac nastepmego.Ale jak mu dalem podwyzke do 8k odrazu sie zgodzil i nigdzie nie chcial odchodzic zaczal grac jak z nut i wartosc znowu wzrosla.Sproboj tego wydaje mi sie najlepszym rozwiazeniem na lige polska.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
26.01.2008 16:44    #5
Nie martw się bo z czasem wzrośnie ich wartość.Grając 3 sezon Maderą zauważyłem że wielu zawodników Polskich zmienia kluby(za spore pieniądze).Np. Boguski przed 3 sezonem przeszedł do Bełchatowa za 8.25 mln zł.Wracając do tego zawodnika z pytania to może jak jest taki dobry to spróbuj go wymienić za jakiego bardziej wartościowego zawodnika.

olsztyniak90 Partyzant

0
26.01.2008 16:47    #6
jak chcesz dostawac wieksze pieniadze za graczy proboj sprzedac ich w ratach, ja z lecha sprzedalem tak 4 zawodnikow po 10 mln euro ;) trzeba czekac na kase ten rok czy dwa ale w koncu i tak bedzie na kacie ;)

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.01.2008 17:05    #7
Uważam że jest coś nie dopracowane ... miałem w Widzewie zawodnika który było nie było jest drugim Ronaldinho (tylko z byłej Jugosławi) jego wartość przedstawiała się na poziome ~ 5mln euro ... długo nie chciał podpisać nowego kontraktu a gdy próbowałem sprzedać przychodziły oferty między 5 - 7mln euro ... w końcu jednak podpisał kontrakt z minimalną klauzulą odejścia 25mln euro ... w przerwie miedzy sezonami odrzuciłem kilka kolejnych niesatysfakcjonujących mnie ofert ... i co ciekawe następną oferta pochodziła od Chelsea na owe 50mln ... a zawodnik automatycznie po przejściu do Londynu zyskał na wartości 15mln

naimad83 Młody aktywista

0
26.01.2008 17:09    #8
jakos mi sie nie chce wierzyc.Bo zawodnik ktory odchodzi z klube za 50mln to automatycznie w klubie by mial taka sama wartosc a nie tylko 15mln wiecej

umberto capone Partyzant

0
26.01.2008 20:59    #9
pytanie do naimada i visionera :jacy to zawodnicy bo ja tez gram polska lige (legia)i chcialbym sie dowiedziec jacy to zawodnicy.i jak byscie mogli kogos polecic to tez by bylo super.
PS.z gory dzieki

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.