Forma i jakość gry drużyny

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.01.2008, 12:29    Pytanie
Pytanie. Czy męczenie każdego zwycięstwa nawet ze słabeuszami, to specyfika fm 2008? czy zdarzyło się komuś np zdobyć mistrza, zwyciężając większość meczów wyraźnie (np po 3:0, 3:1, 4:0 , po 20 strzałach swojej drużyny, a 3, 4 przeciwnika)? Gram Juventusem, 1 sezon 4 miejsce (długo 2 a potem 3, ostatecznie skończyłem na 4), drugi sezon, jak na razie 2, albo 3 + 1/8 finału LM. więc efekty niezłe,ale grają beznadziejnie. Miałem np serie 7 remisów (w tym 3 ze słabeuszami), porażki po bezbarwnych meczach (tak odpadłem z romą z pucharu włoch) i każdy mecz to jest wkur.ianie się z mojej strony po czym na stadio delle alpi wygrywam 2:1 z Cagliari po wyrównanym meczu. wow!

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
28.01.2008 12:34    #1
To zależy od każdego z menedżerów. Każdy gra inaczej, ma inne wyniki. Nie da się wygrać wszystkich meczów w sezonie. Każda drużyna ma swoje lepsze i gorsze chwile. Myślę, że musisz zmienić swój sposób gry. Przeczytaj analizę taktyczną Brudasa.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.01.2008 12:43    #2
myślę że akurat w twoim przypadku morze to być specyfika lig - za dużo się w Serie A nie postrzela - a mi ogólnie sprawia zawsze duży prob. gdy przychodzi grać z włoską drużyna

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
28.01.2008 13:12    #3
Ten FM jest trudniejszy i trzeba wiecej myslec.

jender17 Partyzant

0
28.01.2008 13:26    #4
Przeczytaj analizę taktyczną, pomyśl nad treningiem i zwracaj uwagę na zawodników. Czasami gwiazda gra gorzej od przeciętniaka. Ten FM jest bardzo złożony i trzeba tu, jak już zauważyli koledzy, przede wszystkim myśleć.

rufigekru Partyzant

0
28.01.2008 14:06    #5
myśleć... hmm...
1. stosuje lekko zmodyfikowany trening TUGa
2. andrade stracił miejsce w składzie po kilku słabych występach i 2 zawalonych bramkach
3. iaquinta 30 bramek w sezonie, del piero na ławie
4. a taktyki nie można zmieniać diametralnie przed każdym meczem, więc tylko lekko dopasowuję ją do wymagań przeciwnika

wiem, że tak jest bardziej realnie ale brakuje mi zwycięstw 4:0 z milanem w cm 01/02, albo jeszcze lepiej w cm3 :P

zobaczymy co będzie dalej...

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.01.2008 16:15    #6
rufigekru
Podaj mi przyklad z ostatnich lat, gdy ktos wygral z Milanem 4:0, badz tez przyklad druzyny, ktora we Wloszech zdobyla mistrzostwo wygrywajac po 3 czy 4:0. Ostatni taki kozacki sezon mial w 2003 Arsenal gdy nie przegral ani jednego spotkania w lidze. Natomiast nie wygrywali meczy po 4:0.

Zdarzaja sie mecze, ze faworyt musi sie pomeczyc zanim osiagnie te 3 punkty. A fakt, ze w FM2008 tych spotkan jest troche za duzo.. Coz. Taki urok=) Trza kombinowac. Poza tym, we Wloszech gra sie ostro, defensywnie raczej. Takze takie zwyciestwa sa naprawde rzadkoscia. Porownaj obroncow grajacych we wloskich sredniakach z obroncami grajacymi w sredniakach z hiszpanii na przyklad. Chcesz duzo goli? Graj na Ukrainie Szachtarem=)
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
28.01.2008 16:44    #7
oldgunz koledze rufigekru chodzilo o grę nie o rzeczywistosc

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
28.01.2008 16:58    #8
Może i mu o grę chodziło ale oldgunz dobrze mówi gdyż FM jest robiony tak aby w jak najbardziej możliwy sposób oddawał rzeczywistość.To oczywiste jest że w niektórych ligach strzela się więcej bramek a w innych jest o nie zdecydowanie trudniej.Weźmy taką ligę angielską.Tam jest tak wyrównany poziom że często ostatni zespół urywa punkty potentatowi.Poza tym wiele osób twierdzi iż w dzisiejszym footballu dominuje taktyka i przez to pada coraz mniej bramek.Sam gram 3 sezon Maderą i niezdarzyło mi się jeszcze wygrać wyżej niż trzema bramkami a często strzelam tylko jedną w meczu.

davidgm Partyzant

0
28.01.2008 17:06    #9
no ja bodajze sezon 08/09 grajac Arsenalem nie przegralem zadnego meczu w lidze 32 wygrane mecze i 6 zremisowanych ale wydaje mi sie ze nie da rady wygrywac meczy tak duza rozznica bramek jak bys chciał

stworzylem wlasna taktyke jeszcze za fm a 06 i tak co roku gram ta sama ulepszajac ja krok po kroku metoda prob i bledów :D

a tak ogolnie Fm jest duzo trudniejszy niz z poprzednich lat i to mnie bardzo cieszy :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.