juniorzy

menedzer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.02.2008, 22:06    Pytanie
Gram pewnym słabym klubem, co roku dostaję nowych juniorów, jednak ciągle są beznadziejni, żaden nie ma źdźbła talentu. Wszystkich od razu wywalam. Co wpływa na to jakich juniorów dostajemy? Doskonała szkółka juniorska? Jak dostać dobrych juniorów?

Visioner Przodownik pracy

0
03.02.2008 18:28    #1
obiekty mlodziezowe, jesli masz je dobrze rozbudowane to gra generuje ci zdolniejszych graczy, nic dziwnego ze w slabych klubach nie ma dobrych wychowankow, popatrz na przyklad na ajax, maja jedna z lepszych baz mlodziezowych i wielu utalentowanych graczy.

Użytkownik uznał post za pomocny

Jose Mourinho JR Młody aktywista

0
03.02.2008 18:28    #2
Chyba zależy to od obiektów młodzieżowych, scoutów(jakich wypatrzą) i reputacji klubu(im lepszy klub tym lepsi juniorzy)

Tzar Przodownik pracy

0
03.02.2008 18:29    #3
Tylko szkółka. Musisz ją rozbudowywać, ale nawet maksymalnie rozbudowana nie zagwarantuje ci corocznego przypływu megatalentów.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
03.02.2008 20:22    #4
Dobrze rozwinięta szkółka młodzieżowa gwarantuje Ci zebranie największych talentów z regionu.Ale Ci piłkarze mają zazwyczj niskie ca ale wysokie pa czyli żeby się rozwinęli na dobrych piłkarzy musisz mieć też rozbudowaną bazę treningową.

aston Młody aktywista

0
03.02.2008 22:06    #5
Przydałaby się też Akademia piłkarska. Niektóre kluby nie mają.

Robi2009 Młody aktywista

0
05.06.2008 21:41    #6
[quote=Tzar]Tylko szkółka. Musisz ją rozbudowywać, ale nawet maksymalnie rozbudowana nie zagwarantuje ci corocznego przypływu megatalentów.[/quote]

mam dokładnie ten problem. gram Ajaxem, szkółka na poziomie 20, baza tez 19 bodaj czekam na wysyp juniorów... A tu klapa. Najlepszy miał chyba PA 100 (!). Połowę z miejsca wyrzuciłem... To jakiś bug czy może zależy od tego ilu już mam zawodników w składzie? Gra uznała, że mam za dużo dobrych piłkarzy w juniorach więc dogenerowała patałachów dla równowagi ;) ?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.06.2008 o godz. 21:42

There's nothing to fear except the fear itself

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.06.2008 21:46    #7
jeżeli chodzi o klub, to pewnie są to juniorzy z okolic itp, jeżeli narodowość to zależy od sztabu szkoleniowego, ale najważniejsza jest akademia piłkarska i baza treningowa
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Tzar Przodownik pracy

0
05.06.2008 22:19    #8
Tak już jest w FM-ie z newgenami.

Kiedyś w FM 2006 grałem Barcą i gdzieś tak po 4 sezonach pojawił mi się piłkarz na miarę megatalentu. Miał 17 lat i staty lepsze od Messiego. Co ciekawe, po miesiącu wszystkie atrybuty spadły mu o 2 punkty (chyba gra uznała, że się przeliczyła i ten młodziak jest za dobry jak na swój wiek, hehe).
Teraz gram w najnowszego FM-a Villarrealem i już po pierwszym sezonie trafiłem na niezłego newgena, ale w Ol. Lyon. Wydaje mi się, że w grze możesz liczyć na jednego dobrego wychowanka raz na parę sezonów.

Co mnie martwi to spora przypadkowość atrybutów u newgenów. Np. pojawia się superszybki skrzydłowy z Wytrzymałością na 2. Jak byś się nie starał, to mu tej wytrzymałości nie podniesiesz do porządnego poziomu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.06.2008 o godz. 22:21

Robi2009 Młody aktywista

0
05.06.2008 22:24    #9
[quote=Tzar]Tak już jest w FM-ie z newgenami.
Kiedyś w FM 2006 grałem Barcą i gdzieś tak po 4 sezonach pojawił mi się piłkarz na miarę megatalentu. Miał 17 lat i staty lepsze od Messiego. Co ciekawe, po miesiącu wszystkie atrybuty spadły mu o 2 punkty (chyba gra uznała, że się przeliczyła i ten młodziak jest za dobry jak na swój wiek, hehe).
Teraz gram w najnowszego FM-a i już po pierwszym sezonie trafiłem na niezłego newgena, ale w Ol. Lyon. Wydaje mi się, że w grze możesz liczyć na dobrego wychowanka raz na parę sezonów.
Co mnie martwi to spora przypadkowość atrybutów u newgenów. Np. pojawia się superszybki skrzydłowy z Wytrzymałością na 2. Jak byś się nie starał, to mu tej wytrzymałości nie podniesiesz do porządnego poziomu.[/quote]

Właśnie, to tym bardziej nierealne, bo taka np. Barca czy Real mają rokrocznie conajmniej dobrych wychowanków, zgodzę się że mega-talenty na mairę choćby wspomnainego Messiego zdarzają się rzadko, jednak IMO klub ze szkółką na poziomie 20 nie powinien wypuszczać gracza poniżej PA 120-130, czyli solidny piłkarz do słabszego klubu w dobrej lidze europejskiej. Przecież pół ligi hiszpańskiej żyje z wychowanków Barcy czy Realu...

A taki Atheltic Bilbao? Jakby mieli jednego dobrego piłkarza raz na 5 sezonów, to już by dawno spadli z Primera Division... :/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.06.2008 o godz. 22:27

There's nothing to fear except the fear itself

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.