Czy można przewidzieć końcowy wynik w czasie meczu? Owszem! bug...?

il Genio Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.02.2008, 09:48    Pytanie
Witajcie! Czy zdarzyło się wam kiedyś podczas meczu zobaczyć komentarz o ewidentnym karnym nie podyktowanym naszej druzynie? Ile razy zdarzyło się wam w takiej sytuacji wygrać mecz? lub odwrotna sytuacja, gdy dotyczyła ona drużyny przeciwnej, jak często przegrywaliście ten mecz? Jest to jakiś bug? Choćbym robił wszystko to taki mecz wygrywam maksymalnie w 1 przypadku na 15... Czy macie na to jakaś rade? Czy też moze jest to bład wystepujacy tylko u mnie...

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.02.2008 21:50    #10
A mi się wydaje, że ten komentarz:"jest już chyba po meczu" odzwierciedla aktualny wynik, sytuację na boisku i morale obu drużyn. Komu chce się grać, gdy w 80 minucie przy stanie 1-0 pada gol na 2-0?

@M8_PL - też robiłem coś podobnego. Brałem urlopy, próbowałem ustawień, taktyk, a kiedy postanowiłem rozegrać ten mecz po raz niewiadomo który prowadziłem w 89 minucie 3-0. Zgadnijcie jak się skończyło? 3-3 wszystkie bramki w 90 minucie po dziwnych błędach. Przecież zespół, który strzela 3 bramki nie da sobie w 3 minuty wydrzeć wygranej. Mam wrażenie, że to dotyczy tylko niektórch klubów(może bardziej lubianych w SI), podczas, gdy w innych się to nie zdarza.

Cavalerra Młody aktywista

0
06.02.2008 22:01    #11
Ja to tylko zaobserwowałem na podstawowej wersji. Często mogłem w taki sposób przewidziec wynik meczu i często to się sprawdzało ;]

pardela Partyzant

0
06.02.2008 22:30    #12
@kuba- no jak to komu? profesjonalistom!! czechom dzisiaj chociazby :) 10-15 minut to kupa czasu na zdobycie 3 bramek- dobrze o tym wiesz zapewne. natomiast taki komentarz podcina skrzydla.
poobserwuj- zobaczysz ze malo bramek pada po tych komunikatach a juz na pewno nie zmienia sie zwycięzca

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.02.2008 22:57    #13
powiem tak ja az takich koszmarow jak ty nie mam....wydaje mi sie ze troche za duzo osob wyolbrzymia problem bugow w tym FM-ie....moze i jakies bledy sa bo jak by ich nie bylo to by nie byl FM(hehehe)...ale tak na serio to zdarzaja sie przeciez takie mecze jak opowiadasz nawet w realu....osobiscie ci powiem ale ja takich meczy narazie nie mialem...a jak nawet mialem to bylo ich tak malo ze tak naprawde ten problem mnie nie dotyczy....a z tymi bugami to niektorzy powinni wyluzowac i skupic sie na grze....bo sa niektorzy co jak cos dla nich nie zrozumiale to od razu pisza na suflerze ze BUG i wielki problem....czasami trzeba troche optymistycznie podejsc do tej gry....mysle ze taki stan rzeczy wzial sie od tego ze na poczatku wydania gry byla mowa o zabugowaniu jej i wiele ludzi mysli ze to napewno BUG...pozdrawiam

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.02.2008 08:10    #14
@pardela - A w której minucie padła dla nad druga bramka? W końcówce? Nie. I właśnie chyba o to chodzi. Ja nie zwracam wielkiej uwagi na te komentarze i bez nich wiem, że w wyrównanym meczu jak podwyższe wynik do 2 bramek różnicy w końcówce to nie dam sobie zabrać 3 punktów. Ostatnio grałem mecz Real - Sevilla i strzeliłem w 75 minucie na 4-2 i pokazał się ten komentarz, a potem dostałem jeszcze 2 bramki. Myśle, tak jak rakowiec89, że przesadzamy w tym poszukiwaniu bugów.

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
07.02.2008 08:12    #15
Heh, swego czasu Legia do 87 minuty prowadziła z Widzewem 2:0. Wielu z nas tego już nie pamięta, ja sam byłem w podstawówce... Uwierzycie, że Widzew wygrał 2:3 ?? :) :P :)

Aczkolwiek i tak uważam, że są mecze, których wygrać się nie da. BTW. zauważyliście, że jeśli pada bramka i ma nie zostać uznana to komunikat o bramce i radości jest ułamek sekundy później? :) Zwróciłem na to uwagę swego czasu i zawsze wiem, kiedy bramka nie zostanie uznana :) :)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

zibii Partyzant

0
07.02.2008 09:45    #16
M8_PL dokladnie masz racje co do tej "radosci" tez wiem kiedy nie ma bramki a kiedy jest :D

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
07.02.2008 09:59    #17
Występuje wtedy tak dziwna ścinka i wiadomo spalony albo faul, także mnie to denerwuje. Ale co do stwierdzeń - FM wróżka + niedająca sie zmienić rzeczywistość mam lekko inne zdanie. Czasami faktycznie nie da się wygrać jakiegoś meczu nawet jak byśmy tuż przed nim kombinowali na 1 000 000 sposobów. Myślę, że to wynik tygodni, miesiąca przed meczem w którym popełnialiśmy błędy - nie udane mecze, spadające morale, złe wypowiedzi dla prasy, zły dobór zawodników, błędy w treningu.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Piotrś Młody aktywista

0
07.02.2008 13:09    #18
ehehe :P ten mecz to już legenda:] , faktycznie jest nieraz taki moment w ktorym wiadomo ze ta bramka nie zostanie uznana...^^

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.02.2008 13:45    #19
co do tej bramki to sie zgadzam ale ten blad wystepowal juz w poprzednich wersjach FM-a
ale wypada zgodzic mi sie z puckiem co do meczow gdzie przegrywamy bo skladaja sie na to czynniki ktore wymienil pucek....jestem sklonny nawet twierdzic ze ma to duze znaczenie....poprostu trzeba wiecej czasu poswiecic grze a nie tylko naciskac continue tak jak to bylo w poprzednich FM-ach...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.