Zbyt duża agresja...

Deduś Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.02.2008, 16:49    Pytanie
Witam.Otóż mam taki problem.Gram systemem4-4-2 gdzie dwóch środkowych pomocników ustawionych jest centralnie w środku pola z tym że jeden w momencie ataku ma strzałkę daną do przodu i gra jako ofensywny a drugi ma strzałkę w tył.I mam ogromny kłopot z tym co ma zadania bardziej defensywne;/;/ Mianowicie-żółte kartki.Mam na tej pozycji naprawdę klasowych grajków np. Fabregasa który ma agresywność 11 a jest on najbardziej brutalnym zawodnikiem w sezonie dostaje średnio około 20 żółtych kartek i ze 2 czerwone;/Przez to jego oceny meczowe mimo że ma fenomenalne statsy są jakie są.Podobnie jest z drugim zawodnikiem na tej pozycji którego mam w skladzie.Ma agresywność 6 a tnie rywali jak kosiarka do trawy:D 14 żółtych kartek.Myślę że to jest zdecydowanie za dużo.Rozumiem ze środkowi pomocnicy,że walczą...ale nie ma na to jakiejś mądrej rady? Zaznaczam że mają ustawiony delikatny odbiór.Strasznie mnie denerwuje to że w co 3 meczu oni nie mogą grać.

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
23.02.2008 16:54    #1
Jeżeli stosujesz gra przy przeciwniku często, to jest to możliwe. Wtedy Twoi zawodnicy grają ostrym pressingiem i czasem dochodzi do ostrych spięć. Proponuję ustawić dwóch środkowych bez strzałek, albo ofensywnego dać do przodu, na sam środek, a tego drugiego zostawić na środku.

Mateyyy Młody aktywista

0
23.02.2008 16:56    #2
Lub możesz także zmienic taktykę pod jednego defensywnego pomocnika ale to już bardziej drastyczne rozwiązanie.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
23.02.2008 17:01    #3
Ja gram PŚ bez strzałek i kartki łapią ale w normalnej liczbie. Możesz także spróbować tak zagrać.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
23.02.2008 17:04    #4
Liga angielska się tym charakteryzuje.Po prostu taka pozycja.Z reguły jest tak że tak że DP ma za zadanie za wszelką cenę przerwać akcję przeciwnika więc pewnie brak szybkości często powoduje faule taktyczne.Spróbuj na tą pozycje wystawić szybszego piłkarza.Może pomoże.Poza tym to chyba normalne zresztą tak jak zdobywanie bramek przez napastnika.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.