Kupowanie na raty

Gumierpool Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.02.2008, 17:48    Pytanie
Konkretniej chodzi mi o transfery z opcją płacenia pewnej sumy przez 24 miesiące. Nie wiem czy to bug, nie wiem czy tak samo było w poprzednich FM-ach (dopiero teraz zwróciłem na to uwagę), ale trochę mnie to irytuję.

A dlatego, że gram sobie przez neta z kumplem, który notorycznie kupuje tak zawodników. Takie transfery robi się bez problemu - np. sprowadził z Arsenalu Cesca Fabregasa za 100 mln. euro, dając 20 od razu, a resztę w 24-miesięcznych ratach. Podobnie wyglądały zakupy Quaresmy, Kolo Toure, Barzagli'ego, Benzemy, Ben Arfy i paru innych. Kasa, która oferuje klubom od zaraz oczywiście znika z jego budżetu, ale reszta już nie. Co najlepsze jesteśmy już w trakcie drugiego sezonu, ale nadal jego budżet nie został uszczuplony o pieniądze, które powinien spłacać w ratach.

Nie wiem co tym myśleć. Może jest to zwykły bug, który on wykorzystuje, albo tak jest naprawdę i kiedyś ta kasa, która zagwarantował spłacać w ratach 'zniknie'. Sam takich transferów nie robię, ale może wy spotkaliście się z czymś podobnym? Co się w końcu dzieje z tą forsą?

Bartez Przodownik pracy

0
28.02.2008 19:53    #1
Co się dzieje z tą forsą???? To proste. Tak jak napisałeś że dał 20 baniek od razu więc one mu znikły z konta bo zapłacił za gościa, a ta pozostała kasa będzie mu odejmowan co miesiąc. Cała filozofia......

Grzelo Partyzant

Grupa: Ekspert
0
28.02.2008 20:06    #2
Może nie doczytałeś do końca, ale Gumierpool napisał, że minęło już 1,5 sezonu, a pieniądze w budżecie nadal są.
legia.com | kgrzelak.salon24.pl

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.02.2008 20:27    #3
Ta kasa nigdy nie zniknie mu z budzetu transferowego! Ona znika ze stanu konta klubowego. Oto wlasnie w tej opcji (o ile mi wiadomo) chodzi. Z budzetu transferowego znika tylko ta pierwsza suma.

Użytkownik uznał post za pomocny

Gumierpool Młody aktywista

0
28.02.2008 21:08    #4
Aaa widzisz... To już wiem o co kaman. Wielkie dzięki kacpergawlo.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.02.2008 21:58    #5
Fajnie, ze pomoglem. Takie male dopowiedzonko. Musisz miec tyle pieniedzy ile lacznie wyniesie ten transfer. Podam na przykładzie tego Cesca Fabregasa. Twoj kolega musial miec w budzecie transferowym/na koncie te 100 mln. Oczywiscie najpierw zabrano 20 mln z obu budzetow, a pozniej przez 2 lata bede zabierac z klubowego konta (bedzie to w dziale kupieni pilkarze). Jest to bardzo sprytyny sposb na robienie duzych transferow, bo oczywisuscie tracenie 4 mln na miesiac nie jest tak dotkliwe dla funduszy jak od razu 100 mln. Niesetyety nie da sie zrobic tranferu np. majac na koncie 1 mln i kupic pilkarza, ze najpierw 1 mln i np. 10 mln w ratach, bo tu podliczane jest calkowita wartosc transferu.

Arko Młody aktywista

0
25.06.2008 23:11    #6
Witam, sory za odświeżanie starego tematu,ale mam problem, może wiecie dlaczego jak kupuję zawodników na raty i ustalam, ze przez 12 mies drużyna przeciwnika dostanie 225mln a teraz nic to sie komputer zgadza, ale jak pilkarz juz podpisze kontrakt to z budzetu transferowego znika mi ta suma i nic nie jest na raty?

Z góry dzięki za odpowieć

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
26.06.2008 08:45    #7
znika z budżetu, ale nie z konta klubowego. z konta znikają kolejne raty. ot, tak aby utrzymywać płynność finansową. Chyba... ;)
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Arko Młody aktywista

0
26.06.2008 08:57    #8
Ale mi chodzi oto, że u mnie zaraz po transferze cała kwota znika z budżetu i nic nie jest rozłożone na raty. Mimo iż tak ustawiłem przy transferze

Tzar Przodownik pracy

0
26.06.2008 09:05    #9
Budżet transferowy to jakaś część realnej kasy na koncie (chociaż może być większy od tych realnych funduszy ;)). Sam w sobie jest tylko liczbą na papierze. Dokonałeś transferu na 225 mln i o taką kwotę został pomniejszony budżet transferowy. Kasa z konta będzie jednak znikać w jednomiesięcznych odstępach przez rok. Klubu nie obchodzi, że transfer jest na raty.

Takie coś jest po to, żeby takie cwaniaki jak ty ;) nie kupowały po 20 piłkarzy z zerowym uszczerbkiem dla budżetu transferowego. Jaki sens miałoby wtedy jego istnienie?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.