Zawodostwo, Pozwolenie na pracę, Rzuty karne...

SlimShady7 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.03.2008, 13:04    Pytanie
Mam kilka problemów podczas kariery w angielskim AFC Telford.

1) Co muszę zrobić aby mój zespół przeszedł na zawodostwo ?? Awansowałem 2 sezony z rzędu z Blue Square North do Blue Square Premier, a potem odrazu do Coca-Cola League 2. Wszystkie drużyny w tej lidze uważane są za "zawodowe" a moja nadal jest "półzawodowa". W konsekwencji piłkarze nie zgadzają się na podpisywanie kontraktów profesjonalnych. Wszyscy od góry do dołu mają kontrakty amatorskie lub juniorskie.

2) Drugi problem dotyczy nawiązywania współpracy z lepszymi klubami. Drużynie AFC Telford jako kopciuszkowi przydałby się zaprzyjaźniony klub który sypnąłby jakiś grosz (z finansami u mnie krucho) lub chociaz wypozyczył średniej klasy grajka. Za każdym razem na moją prośbę zarząd odpowiada w ten sam sposób: "Nie widzimy potrzeby aby nawiązywać w tym momencie..." bla bla bla. Czy mogę w jakiś sposób na to wpłynąć ? Czy cierpliwie czekać, aż szacowny prezes zmieni zdanie ?

3) Podczas próby zakontraktowania nowych szkoleniowców, zarząd odwołuje wszystkie moje umowy twierdząc ze wystarczy mi !!2!! trenerów. Paranoja... czy to się kiedyś zmieni czy nawet prowadząc mój team w Premiership będę męczył się tylko z dwoma "fachowcami" w sztabie?

4) Znalazłem kilku genialnych (jak na mój zespół) zawodników w Nigerii i Brazylii. Niestety jak zawsze na drodze stają mi urzędy wydające pozwolenie na pracę. Od czego zalezy dopuszczenie tych zawodników do gry w mojej drużynie ? Czy pozwolenie dostają tylko gracze których zespoły walczą w najwyższych ligach ?

5) Rzuty Karne :/ W poprzednim sezonie na 17 rzutów karnych moi zawodnicy strzelili tylko 4!!! Do tego dochodzą 3 przegrane serie rzutów karnych w meczach pucharowych. Szoook... Czy oprócz wysokich atrybutów "Rzuty Karne" i "Opanowanie" coś jeszcze się liczy ? Czy ma na wpływ na to zmęczenie (kondycja) zawodników ?
Forza Grande Milan !!!

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
01.03.2008 13:25    #1
1.Musisz zwiększyć reputacje klubu.Po przez zakup nowych zawodników,sukcesy ligowe i pucharowe (np puchar Anglii)
2.Nie możesz na to wpłynąć ale możesz poczekać aż kiedyś sam jakiś duży klub zaproponuje Ci współpracę.
3.Tak to jest w klubach nie zawodowych.
4.Spójrz w nowy FAQ
5.Liczy się jeszcze koncentracja no i pewnie morale zawodnika.

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
01.03.2008 13:30    #2
1) Musisz wygrywać i mieć szmal. Być może jak awasnujesz to kolejnej wyższej klasy rozgrywkowej wtedy Twój klub stanie się zawodowym.

2) Na prezesa może wpłynąć tylko jeszcze lepsza gra zespołu. Reszta to jego widzimisie.

3) Zależy to od budżetu płacowego. Wszystko kręci się w okół pieniądza.

4) Pozwolenie na prace jest opisane w FAQ. http://cmrev.com/sufler/faq.html

5) Na 8.0.0 był bug z seryjnym przestrzelaniem karnych. Jeżeli grasz na innej wersji, to mała skuteczność w tym fragmencie jest winą Twoich piłkarzy/piłkarza. Jaki atrybut i za co opisano w instrukcji - strona 32.

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.03.2008 15:32    #3
1. Sukscesy i wtedy jak nadejda musisz podpisac ze wszystkimi w klubie kontrakt profesjonalny
2. Musisz poczekac az jakikowlwiek klub bedzie tym zainteresowany. Sam nic nie zrobisz.
3. Wyzsza reputacja i oczywiscie pieniadze.
4. Napewno nie uda Ci sie ich sprowadzic. 9pucek podal ci linka do miejsca gdzie sie dowiesz wiecej.
5. O ile wiem inne atrybuty nie pomagoaja w rzutach karnych. Chyba, ze masz buga o, ktorym mowil pucek.

0
02.03.2008 13:58    #4
Mam jeszcze jedno pytanko skierowane do Pucka9. Jakiego programu uzywałes do zgrywania clipów z meczów w FM ?? Chciałbym skleić coś swojego, ale nie wiem od czego zacząć ;)
Forza Grande Milan !!!

Pucek Stachanowiec

0
02.03.2008 14:11    #5
Obraz nagrywałem HyperCam2 i zapisywałem go na dysku. Potem napisy, muzykę i jakieś efekty robiłem początkowo w programie Windows Movie Maker, potem przeniosłem się na Ulead Video Studio 11.

Zobacz do FAQ bo m.in. to opisałem dla przyszłych filmowców - http://cmrev.com/sufler/faq.html
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
03.03.2008 22:14    #6
Dzięki Pucek za pomoc... Opierając się na twoich radach stworzyłem własny clip "AFC Telford - Road to the glory". Miło by było gdyby ktoś postanowił go zobaczyć i skomentować.

Link: http://rapid(...)wmv.html

Teraz ja mam małą podpowiedź dla Ciebie... od 2 lat jestem kompilatorem na stronie Milanu z większymi lub mniejszymi sukcesami :P, jeśli chciałbyś skleić w przyszłości jeszcze jakieś clipy to przeżuć się na program Sony Vegas. Jest to w pełni profesjonalny program do obróbki video z opcjami i efektami o których większość ludzi nigdy nie śniła heh.

Pozdro i jeszcze raz dzięki za pomoc ;)
Forza Grande Milan !!!

Pucek Stachanowiec

0
03.03.2008 22:24    #7
Widziałem Sonyego ale mnie jakoś nie zafascynował. Co nie znaczy, że tego nie zrobię.

Pucek Stachanowiec

0
03.03.2008 22:25    #8
zrobi*

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution