Takie coś ode mnie,czytając różne fora co rusz ktoś ma pytanie o jakiś problem z grą.Najczęściej padają porady typu przeinstaluj gre itp.Ja jednak chcę zwrócić Waszą uwagę na jedną jakże często pomijaną rzecz a więc stan systemu i jego wyposażenie w najnowsze aktualizacje.Przeglądarka gry oparta jest na aplecie java ,a jakże często mając do czynienia z wieloma kompami użytkowników(taka moja praca)widzę rózne zaniedbania w tym zakresie a to nie ma wcale,a to wersja stara jak świat
a to wyłaczenie w aplecie jakis opcji.Często rozwiązaniem problemu z grą nie jest jej przeinstalowanie choć to pomaga ,a dokonanie aktualizacji apletu javy w systemie,- tu uwaga ,zeby to zrobic prawidłowo wypadałoby najpierw usunąc starą wersję javy ,przeładować koniecznie system i dopiero wgrać aktualna wersje co wyeliminuje rózne błedy gdy tego nie zrobimy w tej kolejności.Nastepna sprawa do posiadanie w systemie środowiska oprogramowania Net Framework -czesto jest potrzebne do prawidłowego działania niektórych programów vide ostatni mini scout1.4 bez tego składnika nie zadziała czy też sterowniki do grafiki a zwłaszcza ich panele sterowania tez tego środowiska wymagają.Na koniec o SP2 też niejednokrotnie zdarza się mi spotykać ,ze go nie ma lub jest SP1 jeszcze.
Podsumowując ten troche przydługi post powiem jedno -do prawidłowego i bezstresowego korzystania z rozrywki jaką daje nam Fm i inne nowe gry bardzo ważną rzeczą jest posiadanie aktualnego oprogramowania sytemowego i innych firm a niestetu wiele użytkowników traktuje ten temat po macoszemu.To tak na marginesie problemów z gra takie mnie przemyslenia dopadły.
Pozdrawiam ,życzę miłego grania oby bez problemów.
Sławek
Najnowsze posty