Finanse -> Kupowanie -> Raty.

paczeek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.03.2008, 08:25    Pytanie
W managerze jest opcja kupowania na raty. Możecie mi powiedzieć dlaczego raz moge kupic gracza tak a raz pisze że nie ma funduszy. Jakąś określoną kwote na początku trzeba dać a reszte na raty czy jak to jest ? Licze na pomoc waszą

Makro Młody aktywista

0
21.03.2008 08:48    #1
Z tego co mi wiadomo i co kiedyś czytałem(chodz nigdy nie kupowałem na raty i nie wiem czy tak jest) ze jak kupujesz zawodnika to (niech tak ujme) gotówką to leci z Twojego funduszu transferowego...a jak jeszcze dopłacasz ratami to te raty już lecą z ogólnego stanu konta klubu. Nie wiem czemu raz możesz a raz nie...ale nie zależy to od kwoty jaka dałeś na początku.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.03.2008 08:58    #2
Ja bardzo często kupuje na raty i juz w jakims temacie o tym pisalem. Tak jak napisał Makro pierwsza czesc leci z transferowego, a raty juz z ogolnego. Jest jednak jedno "ale" otoz zeby zrobic ten transfer calosc sumy (czytaj raty+pierwsza suma) musi byc w budzecie transferowym. Podam przyklad dla zobrazowania tego. Na przyklad grasz Realem i chcesz kupic Cristiano Ronaldo. Na trnasfery masz 300 mln, a Cristiano kosztuje 250 mln, nie chcvesz placioc wszystkiego od razu wiec dajesz 100 od razu a 150 na raty. 100 znika i z ogolnego i transferowego, a dalsze 150 bedzie znikalo co miesiac z ogolnego, ale 2313jesli Cristiano kosztowal by 350 mln (nawet 301 mln) to jesli dalbys np. 250 od razu i 100 w ratach to bedzie pisalo ze nie dysponijesz funduszami bo calosc transferu bedzie wynosic 350 mln, a twoj transferowy budzet siega 300 mln. Jest to troche zagmatfane, wiec jesli chcesz o tmy dokladniej pogadac to moe gg 2313937.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.