Dwa pytania - jak zmienić cenę gracza???

Fenix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.03.2008, 19:26    Pytanie
Witam
Mam pytanie, a dotyczy ono mojego superretroupdate'a datowanego na 95/96, który ciągle robię. Wszystko jednak wskazuję, że chyba jednak nie wypali. Powód jest jeden - nie potrafię zmienić ceny gracza, jaka występuje w grze - no bo jak tu wytłumaczyć że taki Klose po zmianie atrybutów obniżeniu potencjału i ogólnie wszystkiego oraz wieku ciągle jest wart 80 mln? Albo Tomasson - obniżyłem mu wszystko, a i tak jest wart 20 mln. To tylko kilka przykładów, bo tego w grze jest wiele - niektórzy zawodnicy z kontraktami juniorskimi są wart 5 mln. Problem więc tkwi w tym, że nie wiem jak zmienić cenę gracza aby kosztował nieco mniej. Czy można to zmienić w jakimś edytorze??? Drugie pytanie jest adekwatne do całej sytuacji - jak myślicie, co powinienem zrobić, może czegoś nie zmieniam (wątpię, bo wszystko próbowałem).

Bardzo proszę o pomoc bo wszystko wskazuje na to że masa pracy pójdzie na marne

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
22.03.2008 19:30    #1
Próbowałeś obniżać reputację?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Fenix Partyzant

0
22.03.2008 19:35    #2
No ba... Zawsze na początku każdemu piłkarzowi, to był standard ... nawet atrybuty niektórym obniżałem i płace ale nie daje to żadnych zmian

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
22.03.2008 22:55    #3
To może usuń ilość jego występów w reprezentacje albo ją zredukuj.

Tzar Przodownik pracy

0
22.03.2008 23:11    #4
A jakie CA (Current Ability) poustawiałeś tym przyszłym gwiazdom? Powinno być niskie. Dla 18-latka to tak nie więcej niż 100.

Visioner Przodownik pracy

0
22.03.2008 23:41    #5
czytaliscie dokladnie co fenix napisal? wszystko to zrobil. ja szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic, jedyna rzecz jaka przychodzi mi na mysl to zastapienie nazwisk tych mlodzianow nazwiskami jakichs gwiazd tamtego okresu (np robbie fowler za klosego), ale to jest bezsensowny pomysl. i jeszcze jedno - czy oni sa tyle warci tylko na poczatku czy przez dluzszy okres czasu ?

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.03.2008 00:23    #6
No cóż, w FMM można zmienić cene gracza, ale zmiany będą zapisane tylko na save'ie. Jeżeli nie znajdziesz innego sposobu to upade możesz wydać w wersji baza danych + save z poprawionymi cenami. Wtedy gracze musieli by wczytywać ten save i na nim zaczynać nową gre. To jednak ustalało by odgórnie liczbę lig, wielkość bazy danych, date startu itp. Ale jeżeli Twoja praca ma pójść na marne, to lepiej zrobić to w ten sposób.
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

Fenix Partyzant

0
23.03.2008 22:09    #7
Oni są warci tyle na początku sezonu, nie wiem jak dalej bo dalej nie grałem... w każdym bądź razie o ich kupno raczej nie jest łatwo, heh... Visioner - Fowler tak czy siak jest i też kosztuje niebiańską kwotę ok. 40 mln. Zauważyłem że po usunięciu Klosego jakiego był na początku gry i dodaniu nowego nawet cena była w porządku (no ba, zamiast 35 mln bodajże 500 tys), ale nie jest wygodnie robić tak z każdym piłkarzem. Powoli tracę już zapał i chęci....

Fenix Partyzant

0
29.03.2008 22:31    #8
Pfff... to dzięki za pomoc

Robi2009 Młody aktywista

0
30.03.2008 15:57    #9
Ja mam pytanie z ciekawości: czemu akurat sezon 95/96 :)?
There's nothing to fear except the fear itself

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.