półzawodowstwo raz jeszcze :)

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.03.2008, 10:03    Pytanie
Mieliście rację - w Niemczech po 1 sezonie tworzy się 20 - zespołowa 3 liga i 3 grupy ligi 4. Totalnym outsiderem udało mi się z 5 miejscem po sezonie, zostać w 3 lidze, ale... do klubu nikt nie chce przechodzić (nikt sensowny). Wolą iść do zespołu 4 ligi, lub do drużyny, która jest jeszcze niżej! Nie chcą ani na kontrakcie profesjonalnym, ani na półzawodowym. to raz. kasy nul, ale to można zdzierżyć. najlepsze są decyzje zarządu, kiedy mimo zaporowych cen (100 tys euro, wow! :)) potrafi "wziąć sprawy w swoje ręce" i sprzedać mi podstawowego rozgrywającego za 70 tys rozłożone na raty :/ pomijając fakt, że zastąpienie dobrego zawodnika wiąże się z cudem, to jeszcze nie ma z tego realnej kasy... wiem, że sukces w niżyszch ligach to taktyka i jeszcze raz taktyka, ale wiem, że we wzmocnionej 3 lidze, bez dwóch podstawowych sprzedanych przez zarząd, stać mnie będzie co najwyżej na mocny środek tabeli, więc pat. jak sobie radzicie w podobnych sytuacjach? przejście kluby na zwodostwo, byłoby jakimś rozwiązaniem, na które nie ma szans. trenerów już nie mogę zatrudniać, na wypożyczenie chcą tylko szmaciarze, transfer jw. różnica klas między moim składem a większością składów w tej lidze jest znacząca (i tak udało się w zeszłym sezonie drużyną, która w 18 zespołowej lidze była typowana jako zdecydowana 18, wywalczyć 5 miejsce - do końca miałem szanse na 3). teraz jest pat, bo reputację, dalej mam nieznany (zaczynałem jako bezrobotny, niedzielny piłkarz;), więc zmiana klubu na lepszy, też nie wc hodzi w grę. jakieś pomysły?:)

slawektepsa Partyzant

0
25.03.2008 18:05    #10
Grunt to głowa w górę.Gram w Anglii ,zaczynam 9 sezon z otchłani 6 ligi jestem w 4 ,zacząłem najbiedniejszym angielskim klubem powstałym w 2007 r Solihull Moors bywało i będzie różnie ale nie podłamuje się ...
Koniecznie nawiąż współpracę z klubem patronackim ,wybierz nalepszego z ofert.Nastepnie na początku każdego sezonu organizuj turniej ligowy z udziałem 4 druzyn zaproponuj patronackiemu klubowi uczestnictwo to i inni wyżej klasyfikowani rywale może się zgodzą na uczestnictwo -kasy możesz mieć z tego triku całkiem sporo (bilety +TV) .To na początek.Wypożyczaj zawodników to pomaga i to całkiem całkiem nie sugeruj sie tylko klubem patronackim badaj rezerwy i U-18 zawsze ktoś tam się ciekawy znajdzie ,monitoruj liste zwalnianych zawodników z klubów zakładka menadzer-transfery czasem niezłe strzały tam trafiam .Reputacją się nie przejmuj z czasem przyjdzie,też miałem nieznany aż do awansu do 4 ligi teraz mam regionalną i 3 statystyki meczowe wśród wszystkich menago .Do tej zabawy trzeba cierpliwości ,ale ja nie narzekam i Tobie też życzę wytrwałości i sukcesów.Tylko w 1 sezonie awansowałem od razu do 5 ligi głównie dzieki dzięki wypożyczeniom no i to tylko 6 liga była.Potem przez 4 sezony w 5 i teraz 3 sezony w 4 lidze jednak tu zapora na razie jest dla mnie 12 miejsce .Poziom ligi już nie ten co niżej.
Nie wiem co z Prezesem Ci doradzić troche głupi ten Twój mój sie nie wtrącił ani razu najwyżej grajkowie się buldoczą ,ze chcą odejść ,ale z nimi się nie pieszczę i sprzedaje jak tylko pojawia się znośna oferta wiadomo,z niewolnika nie ma pracownika....
Wytrwałości życzę ,i niezłomności bo będą Ci potrzebne w tych rozgrywkach Lower Division.Pozdrawiam Sławek

mks1973CK Partyzant

0
25.03.2008 20:08    #11
heko czermno tez z Bklasy do 2 ligi awansowalo sezon za sezonem :)..... wiadomo ze ciezko bedzie Ci ale z sezonu na sezon bedzie coraz lepiej dasz rade :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.