Bezpośredni mecz - 0:0

Euzi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.04.2008, 14:38    Pytanie
Gram w polskiej Orange Ekstraklasie. Z Groclinem, który ma tyle punktów co ja, miałem jak dotąd jedną potyczkę. Grałem na wyjeździe i mecz zakończył się wynikiem 0:0. Dlaczego ten wynik (podkreślam, na wyjeździe) jest niekorzystny dla mnie? Bilans bramek, fakt, mają lepszy, ale Lechia, która ma też tyle punktów co ja, ma bilans dużo lepszy i jest za mną (ma 3. miejsce, bo przegrała z Groclinem). Z nią meczu nie grałem. Więc czy logika nie powinna podpowiadać, że skoro zremisowałem na wyjeździe, to jestem lepszy? To bug czy taki dziwny przepis?

radek543 Młody aktywista

0
09.04.2008 14:50    #1
Kiedyś grałem Arsenalem i po sezonie mialem tyle punktów co ManU ale oni mieli bilans bramek + 56 a ja +52 i mimo to ze wygralem z nimi oba spotkania to zająłem drugie miejsce... postanowilem wylączyć gre ;p a więc stwierdzam ze to raczej bug...

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
0
09.04.2008 15:02    #2
Euzi - z regulaminu Orange Ekstraklasy wynika że przy więcej niż dwóch zespołach o tej samej liczbie punktów o miejscach w tabeli decyduje w pierwszej kolejności liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami. Tak więc Groclin zdobył w meczach z Tobą i Lechią 4 w sumie punkty, Ty zdobyłeś z Groclinem i Lechią jak dotąd 1 punkt, Lechia natomiast zdobyła w tych meczach 0 punktów. Tak więc wszystko jest w porządku i nie ma mowy o bugu (jeśli oczywiście regulamin OE jest dobrze zaimplementowany w grze, ale z powyższego wynika, że tak jest).

radek543 - w lidze angielskiej o kolejności w tabeli przy równej liczbie punktów dwóch drużyn decyduje stosunek bramek, nie zaś bezpośrednie spotkania. Też więc nie ma mowy o błędzie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.04.2008 o godz. 15:02

antykujon Partyzant

0
09.04.2008 15:03    #3
Żaden bug po prostu w jednej lidze decyduje bezpośredni pojedynek w drugiej bilans bramek.

Euzi Partyzant

0
09.04.2008 15:13    #4
Czyli dobrze zrozumiałem, że dopóki mamy tyle samo punktów, to jesteśmy taką małą grupą w której toczy się rywalizacja bezpośrednia, tak?

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
0
09.04.2008 15:26    #5
Tak.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.