Hokejowe wyniki - taktyka czy łatka 802

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.04.2008, 12:53    Pytanie
jak w temacie. nie potrafię ocenić, bo tak konkretnie to zacząłem grać dopiero na tej łatce. wyniki 5:4, 6:4, 7:3, 7:1 to tylko niektóre przykłady (4:3 to już normalka). taktyka nie jest jakaś superofensywna:
obrona - środek cofnięty, boki z rajdami i rajdami z piłką na często
pomoc - wszyscy rajdy i rajdy z pilką na często, strzałki skrzydłowi na połowe
atak - a jakie to ma znaczenie :P
ogólna taxa - normal (napastnicy atak, skrzydłowi atak a środek obrony defensywnie)
gram szeroko, długimi podaniami a sposób rozgrywania mieszany
więc taktyka czy specyfika łatki 802? :)

loswroblitos Młody aktywista

0
17.04.2008 15:23    #30
Widzę że zdania podzielone ja jednak uważam iż jest to przyczyna łatki 8.0.2 grałem w kilka Managerów mam opracowane dwie swoje taktyczki diamencik i 4-4-2 generalnie stosowałem je we wcześniejszych wersjach i także w fm 08 i wszystkich jego łatkach i ośmielę się stwierdzić że zdecydowanie łatka zwiększa ilość bramek w meczu w podst wersji 08 grałem taką samą taksą i bramek tyle nie padało. Lecz uważam że to dobrze przynajmniej oglądając mecz napastnicy nie psują setek za setką po dziesięć razy a gra ma przecież bawić. Pozdrawiam

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 16:12    #31
Dlatego tak jak mowilem duza ilosc goli zalezy zarowno od latki, jak i taktyki. Jak wszyscy dobrze wiedza patch 802 poprawia w duzej mierze to, na co przez dlugi czas narzekali fani, a mianowicie skutecznosc napastnikow. Teraz sytuacje, gdzie nasz napadziarz 5 x z rzedu w sytuacji sam na sam wali bezmyslnie prosto w bramkarza zdarzaja sie duzo rzadziej i co za tym idzie przy dobrej taktyce strzelamy wiecej bramek. Oczywiscie odpowiednio dobrana taksa pozwala zniwelowac ilosc trafien komputera i tutaj omega na pewno ma swoja racje.

Tak wiec gra na patchu 802 daje zdecydowanie wiecej satysfakcji, niz na wszystkich innych.

omega Młody aktywista

0
17.04.2008 17:10    #32
jak byl patch 01 wiekszosc plakala ze maja po 20 strzalow a skutecznosc jest fatalna
tez z tym problemow nie mialem^^
jak jest patch 02 to placz ze wyniki za duze... a wszystko zalezy od taktyki
W 1 patchu trzeba bylo wiekszy nacisk polozyc w taktyce na atak w 2 patchu wiekszy nacisk na obrone
Kazdy FM ma swoja specyfike ba mowi sie ze w danym FMie pewne opcja sa faworyzowane taki urok tej gry trzeba sie dostosowac i popracowac nad wlasnie taktyka ktora w tym managerze jest najbardziej rozbudowana A oprocz tego jeszcze trzeba wymyslec taktyke ktora spelnia powyzsze wymagania i ktora Twoi zawodnicy potrafia zrealizowac
Czyzby kazdy liczyl na taktyke diablo? i bezmyslne klikanie spacji? Ruszcie glowa a jak wam nie wychodzi myslcie dalej albo sobie odpuscie

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 18:45    #33
O Panie nasz, geniuszu taktyczny omego! Nie dorastamy ci do piet, nie mamy zielonego pojecia jak grac w FM... Przytocze pewien cytat:

"Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym. Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi".

Przeczytaj kilka razy (ze zrozumieniem) i wyciagnij odpowiednie wnioski.

omega Młody aktywista

0
17.04.2008 18:54    #34
destro nie wiem czemu mnie atakujesz mimo ze moj post wyzej nie byl akurat skierowany do ciebie;] no ale masz takie prawo:) Dziekuje za komplementy odnosnie mojej wiedzy taktycznej jednak akurat dla mnie nie jest to powod do chwalenia sie tym;] Ale dziekuje ze mimo wszystko dostrzegasz to;]
Znalezc madry cytat Erskine Caldwella nie jest trudno:) no ale rozumiem ze tak sie dowartosciowujesz:)

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 19:36    #35
Po 1. Nikt cie tu nie atakuje. "Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie". Chyba nie oczekujesz, ze bede dla ciebie mily, skoro sam nie potrafisz odpowiednio odnosic sie do innych.

Po 2. Piszesz, ze twoja wiedza taktyczna nie jest dla ciebie powodem do chwalenia sie, a jednak wciaz to robisz. Ah eh jak to inni nie potrafia ustawic odpowiednio zespolu i przez to narzekaja na brak bramek, badz ich nadmiar.

Po 3. Nie potrzebuje sie dowartosciowywac. Jestes zbyt zarozumialy, wiec jesli nie dostrzegasz tego po normalnych uwagach to sprobowalem w inny sposob (cytat).

PS. Skonczmy juz OFFTOP, bo to nie temat na takie dyskusje.

omega Młody aktywista

0
17.04.2008 19:58    #36
najpierw sprobuj odroznic chwalenie sie od wykazania ze ktos sie myli Jesli ktos pisze ze cos jest bledem a nie jest to probuje go na wszelki sposob przekonac ze sie myli Jesli normalne argumenty nie trafiaja pozostaje mi pokazanie ze ja takich bledow nie mam gdy zalezy to od gracza (ustawienie taktyki) Jesli to pojmujesz jako chwalenie sie no coz dla ciebie lepiej bedzie abysmy ten temat juz zakonczyli:) pozdrawiam:)

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 20:10    #37
Dla mnie lepiej by bylo, zebys skonczyl te swoje wywody. Przegladajac wiekszosc topicow widze, ze twoja osoba nie tylko mnie irytuje.

Czas zebys wreszcie zauwazyl, ze silnik meczowy to program komputerowy, ktory ma swoje bledy, a nie prawdziwe boisko pilkarskie.ka

I tak jak juz wczesniej pisalem... Za wyniki zarowno odpowiedzialna jest latka, jak i taktyka. I tym optymistycznym akcentem koncze dyskusje z toba i mam nadzieje, ze Ty tez juz nic nie napiszesz.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.04.2008 20:55    #38
Ja już z tym panem nie rozmawiam(Omega)bo co bym nie napisał bedzie że albo się podlizuje albo nie mam argumentów i obrażam.

Sledziu Partyzant

0
17.04.2008 21:14    #39
Pytanie jest: co jest przyczyną hokejowych wyników.
I właśnie omega na nie odpowiedziałeś - łatka.
Nie pytaj czemu, skoro nie rozumiesz sam siebie...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.