Zawodnik nie jest zainteresowany :(

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2008, 19:47    Pytanie
Witam, przeszukałem tematy niestety nie doszukałem się porady w tym temacie więc zakładam nowy topic.

Na wstępie wyjaśnię że prowadzę Chelsea (wiem wiem ide na łatwizne :P) na łatce 8.0.2 ale standardowej bazie danych. Właśnie zakończyłem pierwszy sezon i przymierzam się do poważnego wzmocnienia mojej drużyny, na transfery w sumie mam blisko 130Mln Euro (sprzedałem kilku zawodników).

Na oku mam jednego świetnego zawodnika, a mianowicie Davida Silvę z Valencji i tu pojawia się problem bo zawodnik nie jest zainteresowany przejściem do mojej drużyny. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś sposoby na przekonanie zawodnika? Tak żeby zechciał przystąpić wogóle do negocjacji ze mną, dodam tylko że przed zakończeniem sezonu był zainteresowany przejściem do mnie, ale wtedy nie miałem kasy :(.

No to w zasadzie dodam jeszcze pytanie nr 2, chodzi o Fabregasa z Arsenalu który jest zainteresowany przejściem do mnie, ale tutaj pojawia się problem z klubem. Okazuje się że brakuje mi budżetu 130mln euro na zawodnika którego wartość jest 36mln. Jest jakiś sposób żeby klub się zgodził za niższe pieniądze? (kiedyś coś czytałem o podlizywaniu się managerowi takiego klubu ale nie wiem czy coś takiego przynosi efekty?) Dodam że media spekulowały mi przed chwilą że Man Utd jest zainteresowane tym zawodnikiem, ale nie wiadomo czy się zgodzą na kwotę którą ponoć Arsenal ustawił sobie za tego zawodnika, tj 79mln. Cóż wiem że to tylko spekulacje prasowe, ale ja oferowałem za niego 120mln i nic :(.

Z góry dzięki za pomoc.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
17.04.2008 19:51    #1
W przypadku Villi może pomóc wypowiadanie się na temat piłkarza --> interakcja z piłkarzem. Nie przesadź z tym bo może się obrazić.

Co do Fabregasa do składaj ciągle oferty, być może pokłóci się z menedżerem i odejdzie za mniej szmalcu. Możesz także lizać Wnegerowi ale to niesmaczne ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 19:52    #2
Jesli chodzi o Silve to sprobuj przyjrzec sie jego kontraktowi w Valencii i zaoferuj mu o wiele lepsze warunki. Wysoka pensje + wszystkie premie i klauzule. No i mozesz jeszcze dorzucic jakas sume za podpis na kontrakcie. Oczywiscie to wszystko nie musi przynisc porzadanego skutku, ale warto sprobowac :)

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
17.04.2008 19:54    #3
wejdz w profil Silvy, nastepnie interakcja z managerem i klikaj wszystko co jest komplementem. wtedy moze sie zgodzic, jak nie, to nie ma innej rady na to.

tak samo jak z Silva, tylko wchodzisz w profil Arsena Wengera. nic innego nie da rady zrobic 'legalnymi sposobami'. chcesz to zabaw sie edytorem

resq Partyzant

0
17.04.2008 19:59    #4
@Destro
No właśnie zaoferowałem Silvie kontrakt maksymalnie jaki mogłem, tj. 180tys/tydz +3mln za podpisanie, ale niestety wystawił na mnie 4 litery ;/
@k-u-b-a1
no właśnie nie bawi mnie zabawa edytorem :P

Dzięki wam za błyskawiczną odpowiedź, wypróbuję zaraz te metody, mam nadzieje że coś poskutkuje :) I że piłkarze się za bardzo nie obrażą jak będę chwalił innych managerów.

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 20:15    #5
Skoro pieniadza nie potrafia go przekonac to sprobuj to, o czym pisali koledzy wyzej :)
Niestety tak to nie raz jest, ze zawodnicy sa bardzo przywiazani do swoich klubow i za zadne skarby nie da sie ich z nich wyciagnac :P

Arko Młody aktywista

0
17.04.2008 20:29    #6
[quote=Destro]zawodnicy sa bardzo przywiazani do swoich klubow i za zadne skarby nie da sie ich z nich wyciagnac :P[/quote]

Ale Silva wcześniej chciał przejść, więc musisz go pochwalić albo może podpisał nowy kontrakt

A co do Fabregasa to jeśli Arsenal jest zinteresowany jakimś twoim zawodnikiem to daj kasę i kogoś dożuć

resq Partyzant

0
17.04.2008 20:30    #7
No wlasnie ;/ Spróbowałem tej metody z managerami, ten z Valencji nawet mnie polubił i sie chłopak podniecił jak powiedziałem że Valencja to najlepsza drużyna hiszpańska, niestety na Silve to nie pomogło. Wenger mnie nie lubi, pewnie dlatego że go pojechałem w półfinale ligi mistrzów :D Cóż będę próbował to co mówił 9pucek-. A jak nie pomoże to chyba będe musiał poczekać do następnego okienka transferowego może im się znudzą obecne kluby. Boję się tylko, że po tym jak posprzedawałem kilku zawodników może być problem z wygrywaniem meczyków.

Tak czy inaczej dziękuje wam za pomoc.

UPDATE:
@arko1224
Próbowałem dorzucać zawodników, bo są zainteresowani dwoma młodziakami, ale niestety nie pomogło.
A co do Silvy to właśnie chyba coś z tym nowym kontraktem jest, bo ma aż do 2013 roku, czyli maksymalnie tyle ile mogę ja teraz zaproponować.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2008 o godz. 20:33

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.04.2008 20:52    #8
Jest wiele talentów które możesz kupic za mniejsze pieniadze a potem wytrenowac wydawanie szmalu na jednego grajka to przesada...(pozdro)

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 20:56    #9
Dlugosc kontraktu Silvy sugeruje, ze wlasnie podpisal nowa umowe z Valencia i tutaj jest pies pogrzebany :) Sprawa sie wyjasnila i teraz pozostaje Ci tylko poczekac do nastepnego okienka :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.