Zawodnik nie jest zainteresowany :(

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2008, 19:47    Pytanie
Witam, przeszukałem tematy niestety nie doszukałem się porady w tym temacie więc zakładam nowy topic.

Na wstępie wyjaśnię że prowadzę Chelsea (wiem wiem ide na łatwizne :P) na łatce 8.0.2 ale standardowej bazie danych. Właśnie zakończyłem pierwszy sezon i przymierzam się do poważnego wzmocnienia mojej drużyny, na transfery w sumie mam blisko 130Mln Euro (sprzedałem kilku zawodników).

Na oku mam jednego świetnego zawodnika, a mianowicie Davida Silvę z Valencji i tu pojawia się problem bo zawodnik nie jest zainteresowany przejściem do mojej drużyny. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś sposoby na przekonanie zawodnika? Tak żeby zechciał przystąpić wogóle do negocjacji ze mną, dodam tylko że przed zakończeniem sezonu był zainteresowany przejściem do mnie, ale wtedy nie miałem kasy :(.

No to w zasadzie dodam jeszcze pytanie nr 2, chodzi o Fabregasa z Arsenalu który jest zainteresowany przejściem do mnie, ale tutaj pojawia się problem z klubem. Okazuje się że brakuje mi budżetu 130mln euro na zawodnika którego wartość jest 36mln. Jest jakiś sposób żeby klub się zgodził za niższe pieniądze? (kiedyś coś czytałem o podlizywaniu się managerowi takiego klubu ale nie wiem czy coś takiego przynosi efekty?) Dodam że media spekulowały mi przed chwilą że Man Utd jest zainteresowane tym zawodnikiem, ale nie wiadomo czy się zgodzą na kwotę którą ponoć Arsenal ustawił sobie za tego zawodnika, tj 79mln. Cóż wiem że to tylko spekulacje prasowe, ale ja oferowałem za niego 120mln i nic :(.

Z góry dzięki za pomoc.

resq Partyzant

0
17.04.2008 21:22    #10
@glosik1
Tak zgadzam się, to jest genialny pomysł, ale wpadłem na niego już na samym starcie gry.:P Wydałem prawie cały budżet + kase ze sprzedaży kilku zawodników (takich jak Joe Cole który poszedł za 22mln, czy Wright-Philipsa który poszedł za 20, albo Petra Cecha 37 bodajże) i pościągałem pełno młodych talentów poniżej 19 roku życia. Stworzyłem z nich drużyne rezerw z taką samą taktyką jak podstawowy team. I puściłem ich do boju organizując im wiele sparingów z rezerwami innych najlepszych teamów takich jak Barcelona B, czy Real Madrid B i jeszcze kilkoma normalnymi drużynami. Efekt był taki że Guilherme miał dużo więcej bramek niż meczów i teraz biją się o niego najlepsze drużyny na świecie. Ale to jest team na przyszłość, a teraz potrzebuje jakiejś mega gwiazdy i mega silnego wzmocnienia, oczywiście także młodych zawodników. bo w tym sezonie moge mieć problem ze zdobyciem 1szego miejsca w lidze. A moje ambicje są takie żeby stworzyć drużyne na dziesiątki lat :P. No i przede wszystkim zbudowanie nowego stadionu, bo gmina odmówiła pozwolenia na rozbudowe :(.

Dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam.

Destro Młody aktywista

0
17.04.2008 21:27    #11
Dziwie sie, ze sprzedales tak dobrego bramkarza :) Petr jest jednym z najlepszych na swiecie (pewnie wg niektorych najlepszym). Sciagnales kogos w jego miejsce ?

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.04.2008 22:12    #12
No właśnie tego transferu nie rozumiem.Spoko po prostu no cóż niektórzy i na to by nie wpadli.Pozdro

Muki Partyzant

0
17.04.2008 22:29    #13
Mało troszkę za Cecha wyciągnąłeś :) Ale sprzedac go, to i dobrze że sprzedałeś, bo byc może masz taką samą politykę jak ja i budujesz skład na zawodnikach poniżej 22-23 roku życia (rzecz jasna nie całą 11-stkę). Problem tylko znaleźc równie dobrego i skutecznego golkipera.

A co do Silvy - miałem podobnie prowadząc US Palermo. Chciałem bardzo, ale to bardzo miec w składzie Tim'a Cahilla, był akurat zawodnikiem który spełniał moje oczekiwania co do b. solidnego grajka na ławce rezerwowych. Normalnie nawet bym nie próbował, jednak był to 3 sezon, a Tim stracił miejsce w podstawowej 11 "The Toffes" na rzecz jakiegoś młodego Włocha, a z ławki wygryzł go Pienaar. Odrzucał i odrzucał, gardził i wybrzydzał. Ostatnie dramatyczne próby na tydzień przed zamknięciem okna transferowego polegały na maksymalnym wychwalaniu go oraz kilkukrotnym zjechaniu Moyesa. Tim wkońcu uległ, mimo iż dałem mu "Szeroki skład" (choc dosc dobre zarobki). Także upór i próbowanie może czasem pomóc.

Pzdr., no i powodzenia :)

resq Partyzant

0
17.04.2008 23:00    #14
Jeżeli chodzi o Petra Cecha to powiem wam szczerze, wiem że on jest z punktu widzenia statystyk jedynym z najlepszych bramkarzy. Ale gram Chelsea od FM2007, i w każdym sezonie który zaczynalem Chelsea ten bramkarz spisywał się tragicznie. Nie wiem dlaczego, bardzo mnie to nawet dziwi jak sobie o tym pomyśle, bo przecież bramkarz dobry. Ale u mnie zawsze miał dużo więcej straconych bramek, niż rozegranych meczów. Cudicini zawsze mi się lepiej spisywał.
Nawet w grze którą teraz mam, w pierwszym sezonie wystawiłem Cudiciniego do pierwszego składu, Cech zaś poszedł do wcześniej wspominianej drużyny rezerw, w której miał same młode gwiazdy (muszę się przyznać część z nich była zaczerpnięta z cmrev ;) ) i mimo to potrafił wpuścić 4 bramki w meczu. A jak oglądałem te mecze, to naprawde popełniał wręcz karygodne błędy :(. Więc ja najwidoczniej nie mam do niego szczęścia.
Na jego miejsce ściągnąłem Oscara Ustariego z Getafe (za takie same pieniądze), i choć w tej chwili nie spisuje się super (bo ściągnąłem go w połowie sezonu, i zagrał tylko 4 mecz ze względu na Ligę Mistrzów, wolałem grać cały czas jednym bramkarzem a Ustari nie mógł występować, więc zmarnował pół sezonu), to jest to bramkarz perspektywiczny i gram nim od FM2007 gdzie miał świetne statystyki.

A właśnie przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa, a może bug który zauważyłem. Jak ściągam zawodnika w zimowym okienku transferowym to nie może on występować w Lidze Mistrzów nawet jeżeli drużyna w której grał wcześniej nie była w tych rozgrywkach, to bardzo dziwne, sczególnie że Petra Cecha miałem zgłoszonego do tych rozgrywek w fazie grupowej, następnie sprzedałem go do Arsenalu w zimie, i w półfinałowych meczach przeciwko mojej drużynie występował on w barwach Arsenalu w tych rozgrywkach. Czy komputer cheatuje?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2008 o godz. 23:02

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.04.2008 23:01    #15
bramkarz powinien byc doświadczony ale i czóc oddech czychającej na chocby najmniejszy na błąd rezerwy.Wiec Cecha mogłęś zostawic(Polecam Akinfeeva)

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.04.2008 23:24    #16
O ile się nie mylę, to jeśli Cech nie grał u Ciebie (mimo, że był zgłoszony) to mógł zagrać dla Arsenalu. Z zawodnikami, którzy nie mogą grać w LM sytuacja wygląda tak, że pewnie grali dla swojego klubu np. w PUEFA, albo el. do LM zanim ich kupiłeś.

resq Partyzant

0
17.04.2008 23:36    #17
@kunXon
Twoj tok myślenia wydaje się być całkiem rozsądny, ale troche to jest naciągane. Bo z tego co pamiętam to zawsze tak mam że jak ściągam zawodnika w zimie, to nie może występować w LM do końca sezonu. Ot choćby ściągnąłem razem z Ustarim, Vincenta Kompany z HSV, a z tego co się orientuję to HSV nie gra w pucharach w pierwszym sezonie?

@glosik1
Jan Tomaszewski mówił wczoraj że bramkarze nie powinni walczyć o miejsce bo to źle wpływa ^^. Nie żebym uznawał go za eksperta, to taki żarcik sceniczny :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2008 o godz. 23:37

Arko Młody aktywista

0
18.04.2008 08:13    #18
HSV gra w Pucharze Intertoto, a stamtąd prosta droga do PUEFA, więc chyba jednak Kompany występował w europejskich pucharach

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 08:51

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.04.2008 09:46    #19
nawet jezeli zagra w pucharze intertoto przez minute to juz jest spalony dla innych klubow w rozgrywkach europejskich.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.