Zawodnik nie jest zainteresowany :(

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2008, 19:47    Pytanie
Witam, przeszukałem tematy niestety nie doszukałem się porady w tym temacie więc zakładam nowy topic.

Na wstępie wyjaśnię że prowadzę Chelsea (wiem wiem ide na łatwizne :P) na łatce 8.0.2 ale standardowej bazie danych. Właśnie zakończyłem pierwszy sezon i przymierzam się do poważnego wzmocnienia mojej drużyny, na transfery w sumie mam blisko 130Mln Euro (sprzedałem kilku zawodników).

Na oku mam jednego świetnego zawodnika, a mianowicie Davida Silvę z Valencji i tu pojawia się problem bo zawodnik nie jest zainteresowany przejściem do mojej drużyny. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś sposoby na przekonanie zawodnika? Tak żeby zechciał przystąpić wogóle do negocjacji ze mną, dodam tylko że przed zakończeniem sezonu był zainteresowany przejściem do mnie, ale wtedy nie miałem kasy :(.

No to w zasadzie dodam jeszcze pytanie nr 2, chodzi o Fabregasa z Arsenalu który jest zainteresowany przejściem do mnie, ale tutaj pojawia się problem z klubem. Okazuje się że brakuje mi budżetu 130mln euro na zawodnika którego wartość jest 36mln. Jest jakiś sposób żeby klub się zgodził za niższe pieniądze? (kiedyś coś czytałem o podlizywaniu się managerowi takiego klubu ale nie wiem czy coś takiego przynosi efekty?) Dodam że media spekulowały mi przed chwilą że Man Utd jest zainteresowane tym zawodnikiem, ale nie wiadomo czy się zgodzą na kwotę którą ponoć Arsenal ustawił sobie za tego zawodnika, tj 79mln. Cóż wiem że to tylko spekulacje prasowe, ale ja oferowałem za niego 120mln i nic :(.

Z góry dzięki za pomoc.

resq Partyzant

0
18.04.2008 14:54    #20
Arsenal zgodził się na negocjacje, zaproponowali 254mln euro :OOOO
idioci! I mimo że uzbierałem już 192mln na transfery (malouda poszedł za 47mln),to nie zamierzam wydawać tej kasy na jednego zawodnika :(

Arko Młody aktywista

0
18.04.2008 16:48    #21
Kup sobie Fernandesa z Valencii, nie jest dużo gorszy a i za dużo mniej kasy go wyciągniesz

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 16:48

resq Partyzant

0
18.04.2008 17:14    #22
@arko1224
Chodzi Ci o Matiasa Fernandesa? On jest w Villareal, a raczej był bo na starcie gry go ściągnąłem za 14mln ;) został najlepszym młodziakiem w anielskiej lidze w pierwszym sezonie a jego wartość teraz przekroczyła już 20mln. Polecam jeszcze Sergio Aguero z Atletico Madryt, to jest mój murowany player, zawsze go ściągam.

Mój sklad wyglada nastepujaco:

MirekHeros Partyzant

0
18.04.2008 19:17    #23
W przypadku Fabregasa to powinieneś się targować. Nie wiem czy za tak dużą dziurę to pomoże ale jeśli brakuje Ci powiedzmy kilka-kilkanaście- (niekiedy nawet)kilkadziesiąt mln to robisz tak:

1) Zawodnik wart 15mln więc jak to w FM nie pójdzie za mniej niż 30 (klub zaproponował taką kwotę [ negocjuje oferte] ) Więc ty przezornie dajesz 50mln nawet jeśli tyle nie masz.

2) W kroku drugim są dwie możliwości. a)Zgodzili się: Zmniejszasz sukcesywnie kwotę. Jeśli oni dają więcej ty też ale bez przesady. b) Nie zgdzili się. Podwyższasz kwotę transferu i po zgdzie na transfer sukcesywnie obniżasz.

3)W pewnym momęcie dojdziemy do momentu krytycznego. a) Chceą sprzedać zawodnika ale nie popuszczą i niżej nie zejdą. b) Nie chcą sprzedać zawodnika.W pierwszym przypadku już i tak mocno obniżyliśmy początkową kwotę transferu i nie ma co dalej kombinować. Nie masz tyle kasy? Musisz ją zdobyć bo za mniej nie pójdzie. W przypadku drugim pomóc mogą pochwały dla zawodnika, ale nie nazleży odpuszczać. Możne odpuścić powiedzmy na miesiąc, ale później należy jeszcze raz złożyć ofertę.

Mam nadzieję że ten poradnik komuś pomoże bo umnie ten sposób działa. Należy jednak po kroku pierwszym sprawdzić czy zawodnik chce do nas przejść ponieważ może się okazać że tylko traciliśmy czas a ta metoda może zająć dużo czasu. Należy więc mieć zawsze na oku transfer awaryjny aby póxniej nie okazało sie że nie zdążyliśmy kupić zawodnika na pozycję na którą go potrzebowaliśmy.

Użytkownik uznał post za pomocny

Mieciu Real M Partyzant

0
18.04.2008 19:53    #24
Co do silvy to wejdz na jego profil i daj osobise tam zobacz kogo lubi i sprubój go sciągnąć do własnego klubu. Jak już przejdzie do ciebie to złóż oferte silvie to bedzie chciał do ciebie przejś mi sie tak udawało

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 20:02

Użytkownik uznał post za pomocny

resq Partyzant

0
18.04.2008 20:09    #25
Dzięki spróbuje obu metod.

@MirekHeros
Na dobrą sprawę to mógłbym zdobyć te 250mln bo po przesunięciu funduszy z wypłat na transfery właśnie tyle mam, ale ja nie chce wydawać tej kasy na jedengo zawodnika ;) maksimum 100. Więc będę próbował, ale poczekam aż mu się Arsenal znudzi. A co do chwalenia go, jak patrze w jego profil to jestem już jego ulubieńcem ;) nie ma to jak dobra wazelinka.

Arko Młody aktywista

0
18.04.2008 20:47    #26
Nie chodziło mi o Matiasa, tylko o tego ziomka z Portugalii co gra na PŚ tak jak Fabregas. A co do Fabregasa to zaproponuj 250mln, 20mln teraz, a reszte w ratach, czytałem, że wtedy to klub płaci te raty i nie pobiera z transferowego budżetu, ale w chwili złożenia oferty musisz mieć tyle na koncie kasy na transfery

Ale wiesz, to może nie zadziałać jak ktoś źle pisał i wtedy z transferów będą pobierać. Może na wszelki wypadek zrób kopie sejwa

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 20:48

resq Partyzant

0
18.04.2008 20:56    #27
@arko1224
No tak, ale tak czy inaczej to za duże obciążenie dla klubu. Ja mam cichą nadzieje że się uda nowy stadion wkrótce wybudować. Bo z 41tys to zarobki dla klubu marne, a piłkarze sobie wołają duże premie ;)

A tego innego Fernandesa to muszę sprawdzić ;)

Miałem nadzieje że istnieje jakaś genialna metoda żeby przekonać zawodnika do przejścia do swojego teamu, bo za te pieniądze które mam na transfery to bym miał Messiego (klauzula odejscia 65mln) Sergio Ramosa (klauzula 49mln) i Fabregasa, albo Silvę. :/ SI mogło by rozbudować opcje interakcji z zawodnikiem, np dodać jakieś opcje w stylu "sluchaj stary, przyjdz do nas bedziemy walczyc o mistrzostwo w europie, lidze, pucharach" albo "bedzie Ci tu dobrze" itd itp :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 21:02

Arko Młody aktywista

0
18.04.2008 21:00    #28
Ja go zapamiętałem z meczu Polska- Portugalia jak mi 2 gole strzelił i oba to były super strzały z ponad 30 metrów. Teraz jak prowadze dobry klub to zawsze go ściągam

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.04.2008 21:34    #29
resq dobra propozycja bo rzeczywiscie opje relation oraz team talking są mało rozbudowane przydałyby się także konflikty(tak dla realizmu) tak propos zastosowałem taki myk by zburzyc morale zespołu rywala:
otóż grałem Rosenborg-Barcelona to oferowałem Barcelonie gigantyczne(ok 200 000 000)prezes sie zgodził a zawodnicy choc nawet nie chcieli słyszec o transferze to w pomniejszych problemach obrazili się na Rijkarda że chce ich sprzedac i wygrałem 2:0
sorry ze nie na temat ale moze byc przydatne

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 21:34

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution