Strona

Zawodnik nie jest zainteresowany :(

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2008, 19:47    Pytanie
Witam, przeszukałem tematy niestety nie doszukałem się porady w tym temacie więc zakładam nowy topic.

Na wstępie wyjaśnię że prowadzę Chelsea (wiem wiem ide na łatwizne :P) na łatce 8.0.2 ale standardowej bazie danych. Właśnie zakończyłem pierwszy sezon i przymierzam się do poważnego wzmocnienia mojej drużyny, na transfery w sumie mam blisko 130Mln Euro (sprzedałem kilku zawodników).

Na oku mam jednego świetnego zawodnika, a mianowicie Davida Silvę z Valencji i tu pojawia się problem bo zawodnik nie jest zainteresowany przejściem do mojej drużyny. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś sposoby na przekonanie zawodnika? Tak żeby zechciał przystąpić wogóle do negocjacji ze mną, dodam tylko że przed zakończeniem sezonu był zainteresowany przejściem do mnie, ale wtedy nie miałem kasy :(.

No to w zasadzie dodam jeszcze pytanie nr 2, chodzi o Fabregasa z Arsenalu który jest zainteresowany przejściem do mnie, ale tutaj pojawia się problem z klubem. Okazuje się że brakuje mi budżetu 130mln euro na zawodnika którego wartość jest 36mln. Jest jakiś sposób żeby klub się zgodził za niższe pieniądze? (kiedyś coś czytałem o podlizywaniu się managerowi takiego klubu ale nie wiem czy coś takiego przynosi efekty?) Dodam że media spekulowały mi przed chwilą że Man Utd jest zainteresowane tym zawodnikiem, ale nie wiadomo czy się zgodzą na kwotę którą ponoć Arsenal ustawił sobie za tego zawodnika, tj 79mln. Cóż wiem że to tylko spekulacje prasowe, ale ja oferowałem za niego 120mln i nic :(.

Z góry dzięki za pomoc.

simonek_tm Partyzant

0
29.05.2008 23:09    #40
jak masz FMM i tak bardzo ci zalezy (choć jest sporo piłkarzy podobnych i tanszych do Silvy i Fabregasa) to mozesz ustawić tam Fabregasowi klauzule odejścia ;P... a Silvie zmniejszyc reputacje ;P zaraz sie odezwie krytyka ale wszystko jest dla ludzi i "wałowanie" przez FMM nie jest zabronione ;P

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.05.2008 23:35    #41
jakby było to by nie było tego na tej stronie to każdego sprawa czy to robi czy nie.Mnie to nie bawi ale dla początkujących jest przydatne.

resq Partyzant

0
29.05.2008 23:55    #42
@simonek_tm
Mnie takie coś nie bawi, z resztą to do końca nie wiem co to jest FMM, i pewnie by u mnie nie zadziałało tak samo jak edytor, bo gram na linuxie :P. Był moment że byłem już bardzo zdesperowany, i przez myśl mi przeszło stworzenie nowego managera objęcie klubu i zniechęcenie Messiego czy Silvy, ale stwierdziłem że jak bym to zrobił, to gra znudziła by mi się po 20 minutach od tej nieczystej zagrywki :P. W akcie desperacji spróbowałem metody z ulubieńcem i ku memu zdziwieniu i przede wszystkim radości, zadziałało, i teraz jestem happy i co najważniejsze gram fair, mimo że komputer nie zawsze gra fair...

simonek_tm Partyzant

0
30.05.2008 00:54    #43
ale wołanie za piłkarza po 200 mln Euro to nie jest normalne i w tym akurat FM ma sie nijak do rzeczywistości bo za te swoje 130 mln kupiłbyś i Silve i Fabregasa i jeszcze sciągnąłbyś spowrotem Cecha ;] edytorami trzeba sie umieć posługiwać tak zeby czasami urealniały gre, ja gram już ładych pare lat w FMy, korzystam teraz z FMM i gram już 17 sezon Widzewem i wcale mnie to nie nudzi ;P

resq Partyzant

0
30.05.2008 11:19    #44
No tu bym się nie zgodził, w rzeczywistości Manchester woła sobie za Ronaldo ponad 120mln, mówi się też że na Kakę lub Messiego trzeba będzie wyłożyć 100mln. Myśle że Arsenal też by sobie za Fabregasa zawołał sporo. Fakt troche są przesadzone ceny w FMie, ale można się dostosować, ja też jak sprzedaje jakichś perspektywicznych zawodników to wołam sobie ich kilkukrotną wartość.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.