Poblemy z pressingiem ( GPP )

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.04.2008, 18:56    Pytanie
Czy macie jakieś problemy z GPP (gra przy przeciwniku) czyli pressingiem.
Bo mi coś nie pasuje. Zwróciłem na to uwagę w sumie od nie dawna.
Robiłem takie swoje eksprerymenty typu oglądając cały mecz i bawiąc sie ustawieniami GPP. Przykładowo jednemu stoperowi dałem GPP na maks ( całe boisko) zaś drugiemu dałem na minimum ( tylko w polu karnym) oglądając ten mecz dokładnie sie przyglądając o dziwo nie zauważyłem różnicy w grze przy przeciwniku jednego i drugiego z moich obrońców. Grali praktycznie tak samo ten który miał ustawione minimum też wychodził daleko za pole karne do zawodników przeciwnika. Bardzo mnie to niepokoi. Robiłem takie różne zestawienia i różne tego typu eksperymenciory i przyznać muszę że byłem zasmucony i zawiedziony. Czy ustawiłem wszystkim na maks czy na minimum praktycznie zawsze wyglądało to tak samo.!. Nie wiem o co tak naprawdę biega. Gram na wersji 8.0.2. zniechęca mnie to muszę przyznać bo jak mam grać dobrze w obronie gdy moi obrońcy tak jakby, robili, bronili sie po swojemu. ...Oczywiście swoboda na minimum nastawienie na minimum.
Wszystko sprawdzałem rozkminiałem i odpowiedzi na moją bolączke nie znalazłem... Grając strefą robią się luki gdy zawodnicy wychodzą za wysoko do napastników. Dziwnie sie zachowują. Przy indywidualnym kryciu tzw.( plaster) tymbardziej biegają za napastnikiem i GPP nie ma tu ponoć nic do rzeczy z tego co się dowiedziałem.
Już sie w tym wszystkim gubię muszę przyznać.... Nawet dawałem przez chwile gre strefą a po chwili 1 na 1 w obronie i też nie dostrzegłem różnicy. Nie no zaczełem się w tym gubić to fakt. Wszystko mi się zaczęło już mieszać. W szczególności niepokoi mnie ten pressing...GPP...
Także zadam pytanie czy WY macie jakieś problemy( doświadczenia) z tymi sprawami i czy ktoś może mi spróbować wyjaśnić to wszystko...

Pozdrawiam.
i przepraszam "CZŁONKÓW RZĄDU" za moje zachowanie przy zakładaniu moich wcześniejszych wątków, tematów pod wpływem emocji i złego nienazewnictwa i dublowaniu tematów za co zostałem ukarany dopiskiem REAKCJONISTA. Były to moje pierwsze chwile tu na forach... Przepraszam jeszcze raz:) po prostu nie wiedziałem że panują tu takie w porządku zasady i taki fajny klimat.no i coś takiego jak "CZŁONKOWIE RZĄDU" hehe.:) Cała ta stronka jest naprawdę wypasiona i ludzie którzy nad nią czuwają, prowadzą i pilnują porządku ...
SZACUNEK I POZDROWIONKA!!!!!!!!!

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 24.04.2008, 16:01

David93 Partyzant

0
23.04.2008 20:05    #1
Tez tak mialem w Fiorentinie. Grajac duetem (kiepskim duetem) Gamberini i Dainelli sami wychodzi. Tez mnie to bardzo wkurzalo,ALE zaczalem grac defensywnym pomocnikiem i od razu lepiej. Choc nadal wychodzili to defensywny pomocnik sie cofal na jego miejsce :).
P.S Gram GPP tylko Wlasna polowa
Mam nadzieje ze pomoglem jakby co jeszcze sie odezwa POZDRO

Grzelo Partyzant

Grupa: Ekspert
0
23.04.2008 21:37    #2
Nie można było tego kontynuować w tamtym wątku?
legia.com | kgrzelak.salon24.pl

Tzar Przodownik pracy

0
23.04.2008 23:14    #3
[quote=Grzelo]Nie można było tego kontynuować w tamtym wątku?[/quote]
No właśnie.
Bioly, to już twój trzeci wątek o tym samym problemie. Naucz się korzystać z możliwości edytowania postów. Poza tym czy tak trudno jest ci rozpoczynać zdanie z wielkiej litery? Miej szacunek dla języka polskiego.
________
A co do twojego problemu, to ja mam czasami takie wrażenie, że połowa tych fajnych opcji, atrybutów piłkarzy, itp. to tylko "na papierze" istnieje. SI mydli oczy graczom i tyle.
Na przykład wzrost a Skoczność - wzrost się w powietrzu nie liczy. Dwumetrowy piłkarz ze skocznością 16 będzie przeskakiwany przez innego, niższego (175 cm) ze skocznością 19. Podobnie jest z umiejętnościami Dośrodkowań i Rzutów rożnych - są bo są a silnik meczowy bierze pod uwagę tylko Podania. Twoje doświadczenia z GPP to kolejny przykład na to, że SI daje tylko teoretycznie tak wiele poleceń indywidualnych. W rzeczywistości wpływ na grę piłkarzy ma tylko parę ustawień a reszta jest po to, żeby się w zapowiedziach chwalić.
Nie twierdzę, że mam tu 100% racji, ale coś jest na rzeczy.

0
24.04.2008 00:31    #4
przepraszam. sorki. rajca. ale nie wiedziałem jak zedytować sam TEMAT...
dlatego napisałem jeszcze raz prawidłową nazwę tematu i cały problem.
SORKI!!!!!

0
24.04.2008 15:53    #5
JESTEM PEWNY ŻE GPP NIE DZIAŁA! Przed chwilką znów włączyłem cały mecz ustawiając stoperom minimum GPP pole karne do samego końca i wychodzili do napastników nawet w okolice środka boiska na połowe. Odbiera mi to ochotę do gry jestem sfrustrowany. Próbowałem kryjąc strefa, 1 na 1 i to samo... Wychodzą i wychodzą, moje polecenia GPP nic nie dają!... Nie wiem może jeszcze raz instalnąć FMa bo instalowałem go na nowo odkąd zaczełem grać obecna rozgrywkę... Może sie łatka 8.0.2 coś źle zainstalowała, sam już nie wiem...:(
...Jestem ciekaw czy ktoś też ma z tym taki problem...
Tak bardzo chce grać w FMa a ten problem mnie tak strasznie zniechęca...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.04.2008 o godz. 15:55

omega Młody aktywista

0
24.04.2008 16:06    #6
wrzuc gdzies taktyke i daj linka obadam i moze znajde jakis blad w niej

goferzo Młody aktywista

0
24.04.2008 16:10    #7
To ze wychodzą do połowy boiska to kwestia ustawienia wysokosci linii obrony, a nie GPP. Chcesz zeby zostawali w okolicach pola karnego - ustaw obronę cofniętą na maksimum.

0
24.04.2008 18:05    #8
Wszystkiego próbowałem, cofnięcie linii obrony na maks też oczywiście. Nawet jak cofnę linie obrony na maks, tak samo cofnę na maks GPP to i tak moi obrońcy stoją dość blisko napastników rywala, i do tego jeszcze jak któryś z nich dostanie piłkę to stoperzy podchodzą natychmiast do nich nawet jak tamci są bardzo oddaleni od pola karnego... ...!!!...:/

Nastawienie stoperów (ultradefensywa)
Swoboda taktycznka (ograniczona na minimum)
Gra przy przeciwniku (pole karne, na minimum)
linia obrony ( nawet jak cofnięta na maks)
Oczywiście bez żadnych indywidualnych poleceń dotyczących rywala.
:/ :? :(

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.04.2008 o godz. 18:13

goferzo Młody aktywista

0
24.04.2008 18:29    #9
heh, ja problemu nie widzę - żaden nawet pseudo-dobry obrońca nie będzie czekał aż mu przeciwnik wejdzie na pole karne, na tym polega rola obroncy zeby wychodzic do przeciwnika, a przy ustawionym GPP robi to po prostu częściej i zapuszcza sie dalej. Gra obrony polega na trzymaniu napastnikow rywala i zadne szalone polecenia trenera nie są raczej w stanie zmienic czegos, co wpaja sie piłkarzowi od początków jego treningu. Przed łatką ludzie narzekali na bardzo nierealistyczne zachowanie piłkarzy, czyli cofanie się obrońców kiedy napastnicy mają piłke (a z tego co czytam właśnie coś takiego chcesz osiągnąc). Łatka naprawiła ten 'wielki bug'.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.