Poblemy z pressingiem ( GPP )

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.04.2008, 18:56    Pytanie
Czy macie jakieś problemy z GPP (gra przy przeciwniku) czyli pressingiem.
Bo mi coś nie pasuje. Zwróciłem na to uwagę w sumie od nie dawna.
Robiłem takie swoje eksprerymenty typu oglądając cały mecz i bawiąc sie ustawieniami GPP. Przykładowo jednemu stoperowi dałem GPP na maks ( całe boisko) zaś drugiemu dałem na minimum ( tylko w polu karnym) oglądając ten mecz dokładnie sie przyglądając o dziwo nie zauważyłem różnicy w grze przy przeciwniku jednego i drugiego z moich obrońców. Grali praktycznie tak samo ten który miał ustawione minimum też wychodził daleko za pole karne do zawodników przeciwnika. Bardzo mnie to niepokoi. Robiłem takie różne zestawienia i różne tego typu eksperymenciory i przyznać muszę że byłem zasmucony i zawiedziony. Czy ustawiłem wszystkim na maks czy na minimum praktycznie zawsze wyglądało to tak samo.!. Nie wiem o co tak naprawdę biega. Gram na wersji 8.0.2. zniechęca mnie to muszę przyznać bo jak mam grać dobrze w obronie gdy moi obrońcy tak jakby, robili, bronili sie po swojemu. ...Oczywiście swoboda na minimum nastawienie na minimum.
Wszystko sprawdzałem rozkminiałem i odpowiedzi na moją bolączke nie znalazłem... Grając strefą robią się luki gdy zawodnicy wychodzą za wysoko do napastników. Dziwnie sie zachowują. Przy indywidualnym kryciu tzw.( plaster) tymbardziej biegają za napastnikiem i GPP nie ma tu ponoć nic do rzeczy z tego co się dowiedziałem.
Już sie w tym wszystkim gubię muszę przyznać.... Nawet dawałem przez chwile gre strefą a po chwili 1 na 1 w obronie i też nie dostrzegłem różnicy. Nie no zaczełem się w tym gubić to fakt. Wszystko mi się zaczęło już mieszać. W szczególności niepokoi mnie ten pressing...GPP...
Także zadam pytanie czy WY macie jakieś problemy( doświadczenia) z tymi sprawami i czy ktoś może mi spróbować wyjaśnić to wszystko...

Pozdrawiam.
i przepraszam "CZŁONKÓW RZĄDU" za moje zachowanie przy zakładaniu moich wcześniejszych wątków, tematów pod wpływem emocji i złego nienazewnictwa i dublowaniu tematów za co zostałem ukarany dopiskiem REAKCJONISTA. Były to moje pierwsze chwile tu na forach... Przepraszam jeszcze raz:) po prostu nie wiedziałem że panują tu takie w porządku zasady i taki fajny klimat.no i coś takiego jak "CZŁONKOWIE RZĄDU" hehe.:) Cała ta stronka jest naprawdę wypasiona i ludzie którzy nad nią czuwają, prowadzą i pilnują porządku ...
SZACUNEK I POZDROWIONKA!!!!!!!!!

//Edytowano 4 razy, ostatni raz 24.04.2008, 16:01

omega Młody aktywista

0
25.04.2008 09:26    #1
hmmm juz wiem czemu tak moze byc;] czy ustawiasz zadania zawodnikom dotyczacym rywali przed meczem?? Jesli tak i ustawiasz gre presingiem np na pomocnika lub napastnika to w tym momencie jesli ten zawodnik jest przy pilce najblizszy zawodnik zaczyna do niego biec i probowac zabrac mu pilke i nie wazne ze kazesz mu stac w polu karnym Zgadlem czy szukamy dalej:)?

0
25.04.2008 12:29    #2
...heh :)...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.04.2008 o godz. 12:35

0
25.04.2008 12:31    #3

[quote=bioly]
Oczywiście bez żadnych indywidualnych poleceń dotyczących rywala.[/quote]

omega Młody aktywista

0
25.04.2008 12:45    #4
tak jak pisalem wczesniej umiesc gdzies taktyke i daj linka trudno jest zgadywac

0
25.04.2008 13:39    #5
Taktyka nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o zachowanie obrońców. O linie obrony. Jak mają ustawione to o czym pisałem powyżej to nie mają prawa sie tak zachowywać.
Ja nawet ładuje nową grę wybieram jakiś zespół by zagrać jakiś mecz jak najszybciej i poprzyglądać sie na trybie "cały mecz" jak zachowuję się obrona w szczególności stoperzy. Jak pisałem wcześniej - linia obrony cofnięta, nastawienie, swoboda, GPP - WSZYSTKO NA MINIMUM. Ustawiam tak i oglądam ich zachowanie które nie wydaje sie być takie jak powinno, jeśli chodzi o te ciągłe wychodzenie wysoko pod napastników. Najgorsze jest to, Wiecie...jest polecenie ja je ustawiam i po to jest by tak grał np. mój stoper, a on wcale tak nie gra i wydaje mi się jak by te ustawienia w ogóle były ignorowane że i tak grają po swojemu. To jest najgorsze.
Naprawdę to że pokaże całą taktykę to nie o to chodzi, chodzi o to że ja każe mojemu stoperowi grać tak a nie inaczej a On tak jak by swoje.
Dlatego ustawiałem stoperom wszystko na minimum z tych rzeczy o których pisałem i bacznie sie im przyglądałem w meczu i byłem po prostu zawiedziony.

Ustawiając stoperowi GPP na minimum, po jakimś czasie na maks nie zauważyłem żadnej różnicy w jego zachowaniu i ustawianiu sie co do napastników rywala!...

omega Młody aktywista

0
25.04.2008 13:46    #6
jak taktyka nie ma nic do rzeczy a niby co ma? transfery?^^
w takim wypadku nie wiem czego oczekujesz... za zachowanie pilkarzy odpowiada taktyka lub wrodzone zachowania pilkarzy Popatrz co pisza o nich trenerzy w raportach Rozwiazan moze byc wiele rozumiem ze chcesz uslyszec ze to bug ale dopoki wszystkiego sie nie sprawdzi nie mozna nazwac tego bledem

0
25.04.2008 14:05    #7
Źle mnie zrozumiałeś. Mam na myśli że cała taktyka nie ma tu do rzeczy jak taktyka i wszystkie ustawienia dla defensywy są takie jak podawałem. Dlatego uznaje za niepotrzebne wklejanie całych taktyk nie wiadomo po co. Bo ustawienie ataku i pomocy nie ma tu za wiele do znaczenia. Chodzi o taktykę i ustawienia gry obronnej które podałem.

0
25.04.2008 14:10    #8
Ja nie wiem czy to bug czy nie i nie oczekuje tego. Tylko mnie to dziwi. I jestem ciekaw czy WY też tak macie. Nie wiem włączcie sobie jakiś mecz ustawcie te rzeczy na minimum o których pisałem i zobaczcie czy też wam tak wychodzą z pressingiem mimo że maja na minimum. Nie wiem może akurat mi się coś w grze popsuło. Może trzeba będzie jeszcze raz instalnąć, zainstalować łatkę... Będę musiał jakoś sobie z tym poradzić i z tego wybrnąć.

goferzo Młody aktywista

0
25.04.2008 16:54    #9
Kolego, czy aby napewno wiesz na czym polega pressing? Bo czytając Twoje wypowiedzi, mam wrażenie, że mylisz pojęcia...
Taktyka ma w zachowaniu tych zawodników kluczowe znaczenie - drużyna operuje jako całośc. Grasz czteroma obrońcami zapewne - w takim wypadku to co opisujesz jest zdrowym i jedynym możliwym zachowaniem obrońców.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.04.2008 o godz. 17:00

0
25.04.2008 19:26    #10
Żadnych pojęć nie mylę. Dobrze wiem co to pressing i gra przy przeciwniku.
No oczywiście że ustawienia taktyczne mają kluczowe znaczenia jak pisze cały czas dokładnie wymieniając co dokładnie mam ustawione w taktyce w formacji obronnej.
( gdy sprawdzałem kilka razy mecze na takich właśnie ustawieniach)
Drużyna jako całość tak ale obrońcy maja np. inne ustawienia GPP i gry obronnej także nie jest to do końca taka sama całość.
To nie jest zdrowe i jedyne zachowanie obrońców gdy podbiegać do zawodnika mają w polu karnym w ich okolicach a nie wszędzie i także wysoko do samej połowy.
Ja po prostu uważam że GPP u mnie nie działa prawidłowo w obronie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.