Pytanie o klub i lige

aquarius1978 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.04.2008, 14:37    Pytanie
Witam,
Mam dwie sprawy:
1.Gram w FM 2007 z polska 3 liga, mam juz rok 2034 i troszke znudzilo mi sie grac,aktualnymi klubami, chcialbym zmienic sobie nazwe jakiegos klubu na wlasna.
Z tego co sie zorientowalem to za pomoca zadnego edytora jest to niezmoliwe, ale np jakims HEX edytorem mozna zmienic rozne dane. Problem polega na tym, ze gdy zmieniam nazwe klubu w pliku z zapisem gry, to mimo wszystko po wczystaniu jej, pokazuje stara nazwe klubu, logika nakazuje by wszystkie zmiany czytal z pliku z zapisem gry...a mimo wszystko cos jest nie tak. Moze ktos sie bawil w taki sposob???

2. Probowalem zamienic ligi: Polska ( I,II, III liga ) z ligami francuskimi. Zamieniam kluby, ale pojawia sie problem z ligami juniorskimi, bo mimo, ze kluby zostaly zamienione to nadal kluby junorskie pozostaly w swoich ligach, czyli mimo ze polski klub przenioslem do francuskiej ligi, to juniorzy nadal figuruja w polskiej.
Moze ktos zamienial te ligi ze soba i jest w stanie mi pomoc.

Pozdrawiam.

aquarius1978 Partyzant

0
27.04.2008 12:59    #10
[quote=Pawisco]Ale to było dobre: mam 2034 rok i trochę mi się znudziło... ;D [/quote]

Czasem trzeba cos urozmaicic i zmienic:)

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.04.2008 13:15    #11
W takim razie chyba się nie da.
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

Bartez Przodownik pracy

0
28.04.2008 10:03    #12
Proponuję poradnik "FM 06 league swap guide". Tam jest wszystko opisane.

aquarius1978 Partyzant

0
29.04.2008 20:52    #13
Ok dzieki za pomoc, z jednym problemem sie uporalem sam, mianowicie jesli chodzi z zmiene zazwy klubu w trakcie gry. Jesli ktos bedzie zainteresowany to piszcie.

Pozostaje drugi problem z zamiana polskiej ligi ( tej grywalnej z 3 liga grupowa ) z liga francuska. Otoz zamieniam wszystkie kluby tak jak przewiduje "ustawa" i niby wszystko powinno byc dobrze, ale gdy uruchamiam gre z zamieniona liga francuska, to jesli wybieram tylko 3 ligi to jest spoko, gra dziala bez problemu. Natomiast jesli chce uruchomic z 4 liga francuska ( 4 grupy ) pomimo ze zamienilem kluby w takiej samej ilosci jak orginal to pojawia sie komunikat:
ARRAY::remove_range() - arguments out of range

Moze ktos wie w czym moze byc problem???

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.04.2008 03:14    #14
mysle ze tu chodzi o to ze 4 liga francuska nawet jak ja zaznaczysz przy wybieraniu ile lig chcesz grac....to ona jest nie grywalna.....dlatego gdy zamieniasz zespoly ktore sa grywalne(nie sa to rezerwy-jak to ma sie w 4 lidze francuskiej)to wtedy gra glupieje bo w kodzie gry jest zapisane ze jest ona niegrywalna...dlatego pewnie ci wyskakuje ten blad....ale nie jestem do konca pewien...

aquarius1978 Partyzant

0
30.04.2008 18:24    #15
Tez nad tym myslalem, ze to moze byc przyczyna, ale z drugiej strony skoro jest ta 4 liga, mozna przegladac terminarze, wyniki, to dlaczego miala by byc niegrywalna. moze to jest jakis blad autorow????A moze ktos wie jak uczynic z niej lige grywalna, lub tez ktos ma inne propozycje jaka moze byc przyczyna tego komunikatu.

Dzieki wszystkim za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.04.2008 18:45    #16
jezeli jest on nie grywalna w kodzie gry to nic nie zrobisz....to ze mozna przegladac terminarze, wyniki to znaczy tylko ze jest ona na podgladzie.....w tym przypadku nic nie zrobisz....grac w nia mozesz wtedy gdy obejmiesz jakis klub ktory posiada rezerwy w tej lidze w ktorejs z grup...wtedy mozesz gra...a tak pozostaje tylko podglad....to zreszta powtarza sie juz od bodajze FM 2005....a jak nie to napewno od FM 2006....niestety nic nie zrobisz....wybierz jakas inna lige na zamiane...

Bartez Przodownik pracy

0
30.04.2008 20:38    #17
To że 4 liga francuska jest niegrywalna jako dostępna to wiadomo, inną sprawą jest że zespoły z ligue 1 mają w tej lidze swoje rezerwy. Wejdź w profile zespołów francuskich z 1 i 2 ligi i w zakładce Competitions odznacz w Orther Division to co tam jest, bodajże French CFA.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution