Wartość Orange Ekstraklasy

Pyrrus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.04.2008, 18:03    Pytanie
Witam !

Na wstępie chciałbym przeprosić jeśli takie pytania już się pojawiły a ja je przeoczyłem.
Ale do rzeczy. Mam następujący problem: Otóż niezmiernie denerwuje mnie fakt, iż grając dowolnym polskim drugoligowcem i starając się wyłowić z niezmierzonej rzeszy piłkarzy (polskich) bez kontraktu jakiś "talencior" zazwyczaj przegrywam z klubami z .... Bułgarii, Rumunii czy okręgowej ligi niemieckiej. Polscy piłkarze tak z Orange jak i z drugiej ligi niezwykle często obierają kierunek na wschód i południe nieco rzadziej do Austrii. Prawa FM ? Może. Ale w momencie kiedy filar mojej drużyny Dariusz Sztylka wolał grać dla drugoligowego bułgarskiego klubiku zamiast zmagać się o Puchary w OE powiedziałem "DOŚĆ".
Tak, więc moje pytanie brzmi: W jaki sposób w edytorze mogę podnieść wartość (nazwijmy to tak umownie) naszej rodzimej ligi tak, by można było do niej ściągać mniejsze gwiazdy, a nasi piłkarze nie oglądali się na oferty z Bułgarii czy niższych lig Rumunii ? Chciałbym podnieść OE do poziomu powiedzmy pierwszej ligi francuskiej. Jak mogę to zrobić i czy nie zaważy to na grze polskich zespołów w europejskich pucharach ? (W sensie nagle trzy polskie drużyny biją się o LM w związku ze zwiększeniem wartości ligi (a tego nie chce).

Pozdrawiam, Pyrrus

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 27.04.2008, 18:04

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.04.2008 18:09    #1
W edytorze jest taka opcja w zakładce league wpisujesz polish league 2x klikasz jest tam cos takiego jak reputation zwiekszasz do przypuscmy 16 ...

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
27.04.2008 18:12    #2
nie league, a competitions
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pyrrus Partyzant

0
27.04.2008 18:19    #3
I nie zmieni to powiedzmy układu polskich klubów w europejskich pucharach ? Dalej jeden klub będzie bił się o LM i a cztery o Puchar UEFA ?

No i zawitało do mojej głowy jeszcze jedno pytanie: czy jest jakiś edytor, który pozwala samemu ustalać terminarze ligi ? Podajże do FM 2006 albo 2007 coś takiego było.

Pozdrawiam i dziękuje już za okazaną pomoc:)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
27.04.2008 18:30    #4
Nie zmieni układu sił. Jednak zmiana w FM data editor wpłynie dopiero na nową grę. FM modifier (edytor, który pozwala na edytowanie "na żywo";) chyba nie oferuje opcji ze zmianą reputacji.

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.04.2008 19:12    #5
Sorry tak tak competision zapomniałem.Będa miały tyle samo miejsc w pucharach .Nie ma edytora o ile dobrze mi wiadomo z ustalania terminarzy

Pyrrus Partyzant

0
28.04.2008 12:01    #6
I jeszcze jedno (tak jestem być może upierdliwy :)), by zapewnić sobie choćby np ściągnięcie do Wisły Kluiverta (temat ostatnio na czasie) to nie wystarczy jedynie podniesienie wartości czy prestiżu polskiej ligi. Konieczne jest również podniesienie prestiżu samej Wisły Kraków, zgadza się ?

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2008 13:08    #7
Aby taki zawodnik przeszedł do polskiego klubu reputacja ligi i owego zespołu musi być lepsza niż na starce gry ;p chociaż taki Kluivert gdyby miał reputację lokalną to może by się skusił na grę w naszej lidze ....na starcie gry do OE przychodzą niektórzy zawodnicy z Francji, więc kto wie ...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.04.2008 o godz. 13:09

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
28.04.2008 15:56    #8
W FM taki gracz jak Kluivert nie przejdzie do polskiej ligi... Niestety, w grze mogłyby zdarzać się wyjątki, jak w realu.

cinu Partyzant

0
28.04.2008 17:07    #9
Jeśli chcesz zeby to OE przychodzili gracze np. ze Skandynawii Włoch czy nawet Portugalii musisz zmienić Polsce "Developing" na "Developed" bedziemy wtedy krajem rozwiniętym a nie rozwijajjącym sie...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.