Łzy i płacz! czy nie da się nic zrobić?

Krystek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.05.2008, 18:13    Pytanie
Witam!

Z góry przepraszam za trochę mylący tytuł ale chciałem przyciągnąć czytających!
Otóż mam ogromny problem z moim kochanym FM 2008, a nie mogłem znaleźć podobnego tematu...

Chodzi o to, że podczas meczu - zazwyczaj tuż po drugiej połowie gra zaczyna wariować. Komentarz przestaje się zgadzać z tym co się dzieje na boisku - a w dodatku wynik momentami zmienia się jak szalony (podczas jednej akcji 1:0 dla mnie a później 0:3 dla przeciwnika, potem znów 1:0) ;P. Nie wspominając o czerwonych kartkach i kontuzjach! Po meczu mogę kontynuować grę itd. jednak cała przyjemność z rozgrywania jakiegokolwiek spotkania pryska!

Odinstalowałem i zainstalowałem grę kilka razy ( ostatnim razem czyszcząc wszystko oprócz save-ów ). Nie pomaga także rozpoczęcie gry inną drużyną bo już w pierwszym meczu problem się powtarza.

Czy da się coś z tym zrobić !? Z góry dzięki za pomoc

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
02.05.2008 16:15    #1
Skoro gra Ci wariuje to musi być to czymś spowodowane. Masz może problemy z systemem, kompem albo coś? Zainstalowanie patcha 8.0.2 nic złego Ci nie zrobi, wręcz na odwrót.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

RobinWLKP Młody aktywista

0
02.05.2008 18:45    #2
formata kompa zrob , moze pomoze :P

Vesoly Partyzant

0
02.05.2008 22:01    #3
Temat ten zawitał też na forum SI. Z tego co tam wyczytałem problem często powodowany różnymi czasami dostępu do kości pamięci zainstalowanych w komputerze. Ja jednak mam ten sam problem mimo, że pamięci są identyczne(ten sam producent, model, parametry). Na chłopski rozum wydedukowałem,że kiedy zaczyna brakować pamięci RAM, to wykorzystywany jest dysk twardy, i wtedy uaktywnia się ten sam mechanizm, co przy różnych czasach dostępu(to tylko moje przypuszczenia, mogące być wierutną bzdurą). Według mnie należy:

- zminimalizować liczbę programów działających w tle,
- dostosować liczbę lig do możliwości komputera,
- wykorzystywać program czyszczący pamięć RAM(jakiś memory cleaner, czy coś podobnego), ALE nie robić tego kiedy przycisk "kontynuuj" zmieni się na"zgłoś zespół"
- - nie dokonywać ŻADNYCH zmian w grze, ZWŁASZCZA w taktyce i składzie, kiedy przycisk "kontynuuj" zamieni się na "zgłoś zespół"
- niestety prewencyjnie zrobić save'a przed każdym meczem.

O ile większość tych rozwiązań zmniejszyła tylko częstotliwość występowania problemu, o tyle ostatni na razie go zlikwidował, choć używam go od niedawna, więc za wcześnie na jakieś wnioski. Napisałem, że "kontynuuj" zmienia się na zgłoś zespół", choć nie do końca pamiętam na co sie zmienia, a jestem 180 km od kompa, na którym mam FM'a. Chodzi po prostu o moment kiedy "kontynuuj" zmienia się na "coś tam", przed rozpoczęciem meczu.

Krystek Partyzant

0
05.05.2008 20:35    #4
Dobra na wstępie powiem - JUUUUUHUUUUU... po odinstalowaniu gry, przeczyszczeniu programem rejestru, a później czyszczeniu go ręcznie i instalacji najnowszej łatki udało mi się rozegrać pierwszy mecz bez żadnych błędów !!! Mam nadzieję, że tak już zostanie ;)
Dziękuje wszystkim za dobre rady i pozdrawiam

P.S. - oczywiście wszystko hula na starym save-ie :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.05.2008 21:11    #5
Ja mam natomiast inny problem ostatnio wrócilem do kochanej Łęcznej w 07 i sobie pykam cwiercfinał ligi mistrzów po skończonej porażką rozgrywce wziełem ''zapisz'' i ku mojemu zdziwieniu po kilku sekundach gra wyskoczyła do windowsa i pisze ''zapis gry zakończony niepowodzeniem'' i tak za każdym razem jak w tym save zapisuje czy ktoś ma jakis sposób na ''unicestwienie'' problemu ???
PS:Próbowałem takze to drugie zapisz nazywajac inaczej ale nie pomogło

morfeus21 Partyzant

0
17.05.2008 23:44    #6
Zaczne od tego ze mam zainstalowanego fm'a z patchem 8.0.2 fix .Gram na bazie danych KIN4S z nizszymi klasami rozgrywkowymi polskiej ligi. Problem polega mianowicie na tym, ze kiedy jest podsumowanie sezonu (a konkretnie dnia 18 czerwca 2008) po wcisnieciu kontynuuj gra sie zawiesza i nie da rady nic zrobic , probowalem odinstlowac gre ale problem dalej wraca. Probowalem nawet grac od nowa ale nie pomaga ;/ Prosze pilnie o pomoc, bo nie wiem co robic !

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.05.2008 o godz. 23:50

Tzar Przodownik pracy

0
18.05.2008 07:54    #7
morfeus21-
wpisz w wyszukiwarkę tematów "18 czerwca" i zobacz co wyrzuci.

ACzyToWazne Partyzant

0
18.05.2008 10:10    #8
to moze dlatego ze cos zmieniales w edytorze;p wiedzialem ze dzisiaj znajde taki problem hyh chodzi mi o morfeusa

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2008 o godz. 10:11

morfeus21 Partyzant

0
18.05.2008 22:18    #9
nic nie ruszalem w bazie danych a jak wpisuje 18 czerwca tkj Tzar mi polecil to nie ma zadnego opisanego sposobu na to, wiec dalej potrzebuje pomocy

Figo1991 Młody aktywista

0
18.05.2008 23:15    #10

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.