Diament a kontrataki

Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.05.2008, 16:20    Pytanie
Witam. Gram sobie własnie hiszpańską Pontevedra. Zaczynam czwarty sezon i to będzie juz sezon w pierwszej lidze. :) Moje pytanie brzmi: czy modyfikować taktykę na potrzeby defensywne czy raczej zostawić taka jaka mam, czyli diament ofensywny. I czy lepiej zagrać defensywnie, a z kontrataku. Aha i czy opłaca sie wywierac pressing na zawodnikach Barcy czy Realu? Z reguły ich zawodnicy zdołają uciec przed pressingiem... Z góry dzięki za pomoc.

grzesiuefemaniak Partyzant

Skąd: Miasto Kutno!Środek Europy W Którym Zawsze Bywa Smutno!
0
02.05.2008 17:34    #1
Z drużynami z którymi masz szanse wygrać i grasz u siebie graj Ofensywnie ale z mocniejszymi Barca, Real gral defensywnie z kontrami.. i tak samo na wyjazdach.. a co do presingu to ja go zawsze stosuje nawet z potegami... moze sie tak zdarzyc ze swiatowej klasy obronca popełni bład przy presingu twojego napastnika i mozesz z niczego zdobyć gola

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
02.05.2008 18:03    #2
diament jest uniwersalny, ale w przypadku gry z silniejszymi polecam ograniczyc swobode bocznych obrońców, bocznym pomocnikom kazac pilnowac skrzydłowych rywala, grać na małej przestrzeni. Powinno pomóc.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.05.2008 18:50    #3
Chociaż na meczach wyjazdowych nawet z tymi w zasiegu też za bardzo na ofensywę nie nastawiaj wyjazd a dom to nie to samo...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.05.2008 o godz. 19:02

0
02.05.2008 18:58    #4
niby tak, ale to jest tez kwestia piłkarzy jakich wystawiasz. ja na wyjazdach gram dwoma mordercami DM C. U siebie gram jednym mordercą obok stawiajac bardziej ofensywnego M C.
powieszę się

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.05.2008 19:05    #5
No ale w pontevedra trudno o taki super skład.... kolega dopiero awansował wiec takiego superskładu jeszcze nie ma... .
PS:Ostatnio duzo goli zdobywam poprzez indywidualne ustawienia stałych fragmentów.Dokładnie rzutów wolnych ustawiam zawodnika świetnie uderzającego z dystansu obok wykonawcy i załatwia sprawę atomowym uderzeniem gdybym strzelil go wcześniej miałby szansę zwojowac konkurs ''goooool''.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.05.2008 o godz. 20:49

Kendo Kashin Partyzant

0
05.05.2008 20:26    #6
Mialem podobna dylemat grajac Millwall - tez moj czwarty sezon, a pierwszy w Premiership. W nizszych ligach gralem ofensywnie i zastanawialem sie czy zmienic taktyke czy nie - 4 - 4 - 2 z 1 DM i 1 OPS. Postanowilem, ze jednak zostane przy swojej taktyce i to sie oplacilo. Zawsze, na kazdego rywala ustawialem gre pressingiem, agresywny odbior pilki. Zajalem 15 miejsce z 9pkt przewagi nad strefa spadkowa. Ogralem u siebie ManU 3-0, a na wyjezdzie 2-2, z Newcastle 4-2 i 3-0, z Arsenalem minimalne porazki i pofrom od chel$ea i liverpoolu. Mialem na koniec sezonu stosunek bramek 60 - 74 (-14), ale Millwall bylo jedna z najskuteczniejszych druzyn ligi.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.05.2008 o godz. 20:28

0
05.05.2008 20:41    #7
jednym slowem, zainwestuj w obronę :D premiership wymaga jednak rozważnej gry z tyłu, bo niestety tak się długo nie zawalczy :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.05.2008 o godz. 20:41

powieszę się

Partyzant

0
06.05.2008 10:11    #8
Ja tez zostalem przy swojej taktyce i wygralem wszystkie 7 meczow dotychczas granych :)

Kendo Kashin Partyzant

0
08.05.2008 15:07    #9
A. De Raph - mialem obrone o wysokim potencjale, ale bardzo mloda. NIe musialem zbytnio inwestowac bo po paru sezonach gracze nabrali doswiadczenia, umiejatnosci im naturalnie wzrosly i bramek mniej tracilem - a poza tym trudno zeby beniaminek od razu tracil najmniej bramek w lidze. Teraz to sie juz o mistrza walczy :D A i z Defensywa jest spoko - tylko ManU i Arsenal traca mniej bramek

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.