problem z gra w obronie

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.05.2008, 20:01    Pytanie
Witam!! mam problem z gra w obronie. w wisle krakow graja dudka,cleber,glowacki i aszczynski czyli na polskie realia wymiatacze, a mimo to trace 5 bramek z e slaba austria wieden. staram sie za kazdym razem rozszyfrowac przeciwnika,podgladam jego taktyke i zawodnikow mimo to wciaz trace duzo bramek. drugie pytanie:
gdzie sie ustawia indywidualne krycie?? (kto kogo ma kryc wmeczu :] )
z gory dzieki za odpowiedzi!! pzdr

Massey20 Partyzant

0
05.05.2008 22:48    #10
Powiem ci tak:
1. Zapewne masz dużą lukę pomiędzy obroną, a pomocą. Nie cofaj obrońców, ustaw na "norma"
2. Ustaw wszystkim obrońców podania "mieszane"
3. Ustaw ścisłe krycie, pressing,odbiór ostry napastnikom drużyny przeciwnej
4. Ustaw ostry odbiór środkowym pomocnikom drużyny przeciwnej i nadaj im indywidualne krycie
5. Bocznym pomocnikom drużyny przeciwnej dal pressing, odbiór ostry oraz podania słabszą nogą
5. Boczni obrońcy, grają defensywnie, bez rajdów z piłką
6. Jeżeli wiesz że przeciwnik ma dobrych napastników i jest prawdopodobne, że może im ustawić zamianę pozycji, ustaw im indywidualne krycie i też daj że środkowi obrońcy zmieniali się pozycjami

Mam nadzieje że, pomogłem. Ja tak gram i dobrze mi idzie. Pozdrawiam

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.05.2008 22:59    #11
tak ustawiaj odbiór ostry, zwłaszcza gdy, dajmy na to stoper ma agresywność 16, to już w pierwszej połowie grasz w 10
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Massey20 Partyzant

0
05.05.2008 23:08    #12
Przemuś, ja w sezonie mam może 2 czerwone kartki, karnych też było mało dla przeciwnika, mimo, że praktycznie każdy z moim zawodników agresje ma 13-16.

krolik123 Partyzant

0
06.05.2008 13:37    #13
dzieki za rady!!

wbrew pozorom nie jestem wcale tak iciemny w te klocki( przeciez wiadomo ze wysoki obronca lepiej jak kryje wysokiego napadziora niz malego zwinnego, podstawy taktyki znam, w sparingach stosowalem wiele taktyk z roznymi wariantami, ale zadne nie byly skuteczne, dlatego spytalem Was o pomoc) jeszcze raz dzieki, !!!
pozdro

Lasicu Partyzant

0
06.05.2008 15:13    #14
Jeśli nadal masz problem, ze słabą grą piłkarzy zastosuj roszad w składzie, a w szczególności wystawiaj częściej juniorów. Młodzi często potrafią dobrze zgrać dwa trzy mecze pod rząd, a piłkarze z pierwszego składu mogą odpocząć.
Ja tak zrobiłem w mojej Legi w drugim sezonie gdy w tabli sięgnąłem dna. Efekty widać było od razu. Teraz pne się w górę. Załączam zdjęcie na potwierdzenie tego.

omega Młody aktywista

0
06.05.2008 15:41    #15
od razu mozesz przestan sluchac Lasicu. Jesli ktos Legia spada na ostatnia pozycje to znaczy ze cos mu jednak ta gra nie wychodzi. Nie wazne czy graja mlodzi czy starzy licza sie atrybuty ale i tak najwazniejsza jest taktyka. Poczytaj wczesniejsze watki w ktorych byla mowa o grze obronnej Dosyc sporo sie napisalem w nich. Ogolnie zasada jest prosta aby dobrze ustawic gre z tylu kazdy element musi ze soba wspolgrac. Nic nie da samo przestawienie naprzyklad paska nastwienia czy zmniejszenie tylko swobody taktycznej. Musisz dokladnie wiedziec jak maja grac Twoi obroncy. Ja ostatnio dokonalem malych korekt przy ustawieniach bocznych obroncow zwiekszylem im swobode i nastawienie reszte bez zmian zostawilem Efekt? obrona dalej gra swietnie a jeszcze poprawilo mi to atak. Poza tym u mnie nie tylko obroncy odpowiadaja za gre z tylu rowniez sporo robi jeden ze srodkowych pomocnikow a i skrzydlowi nie sa nastawieni tylko na atak. Umiesc gdzies taktyke na sieci daj linka moge obadac jakie bledy masz.

Lasicu Partyzant

0
06.05.2008 15:49    #16
Gra nie wychodzi? A co w tym dziwnego, że udało mi się spaść? Po pierwszym sezonie odeszła część pierwszego składu nowi nie byli zgrani i tyle. Ważne jest to, że dzięki roszadom w składzie udało się odrobić stratę i teraz walczę o mistrzostwo.

omega Młody aktywista

0
06.05.2008 15:54    #17
skoro nie umiales zatrzymyc zawodnikow albo na ich miejsce sciagnac takich samych to jest Twoj blad Poza tym siegnales dna w 7 kolejce czyli oni juz dawno powinni byc zgrani na tyle by byc 1;] Ja rowniez gram Legia wiec wiem co mowie:)

Lasicu Partyzant

0
06.05.2008 16:01    #18
Hmm Fakt dwa transfery nie były udane, ale udało mi się wyjść na prostą i właśnie kończę ten sezon na pierwszym miejscu.

krolik123 Partyzant

0
06.05.2008 20:34    #19
ale macie problem :] rotacja musi byc i tez ja stosuje. wiem o co biega w managerze, ale poprosilem Was o pomoc bo bylem zdziwiony tym ze tak slabo graja obroncy. sami musicie przyznac ze we wczesniejszych managerach nie trezba bylo sie jkaos nadzwyczajnei wysilac zeby wygrywac, a w fm 08 jest inaczej(i bardzo dobrze). nie musicie m iwiec mowic ze potrzebna jest rotacja itd :)

ale wielkie dzieki za pomoc, na pewno sie przyda!!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.