Ustawienia dla piłkarzy

oski226 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.05.2008, 08:00    Pytanie
Mam pytanie, czy opłaca się ustawiać zawodnikom polecena indywidualne stworzone już przez gre czyli ustaw i np. ofensywny pomocnik niby wszystko tam jest gotowe ale nie mam do tego pewności gram 4-4-2 czy lepiej nic nie ruszać

Maksymilian Partyzant

0
11.05.2008 08:18    #1
ja zawsze tak ustawiam i nie narzekam :P w sumie to ustawiam tak bardziej z lenistwa. Pózniej sam robie ewentualne poprawki np. zaznaczam skrzydłowym wolny elektron i swobode taktyczną na "styk" , żeby była niograniczona. Oczywiście ja nastwiasz npasatnikowi polecenia gotowe juz w fm'ie to on ma strzały z dystansu rzadko , ale jesli twój napsatnik posiada całkiem niezły strzał z dyst. to ustaw mu często i takie tam :P

Tofu Młody aktywista

0
11.05.2008 10:15    #2
Wszystko zależy w czym jest dobry zawodnik. Jeśli Twój skrzydłowy jest piekielnie szybki i ma świetny drybling to ustaw mu częste rajdy z piłką. Jeśli strzał z dystansu ma w granicach 17-20 to oczywiście warto kazać mu często uderzać z poza pola karnego. Jeśli napastnik świetnie gra głową to każ rozgrywającemu słać mu podania na głowę. Wszystko zależy od tego w czym twój zawodnik jest dobry

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.05.2008 o godz. 10:16

kubamaly93 Młody aktywista

0
11.05.2008 10:25    #3
Moim zdaniem nie warto ustawiać domyślnych ustawień indywidualnych dla zawodników. Wiele z nich jest sprzecznych z rolą jaką odgrywa dana osoba, i tym samym trzeba wiele korygować. Rozwiązanie taktyczne najlepiej zostawić tylko i wyłącznie sobie.Własna inwencja taktyczna na pewno daje większą satysfakcję. Oczywiście w jakiś sposób można bazować na domyślnych ustawieniach ( stworzonych przez grę ). Takie jest moje zdanie.

Mally89 Partyzant

0
11.05.2008 10:45    #4
Drogi oski, jeżeli twoi chłopacy radzą sobie na domyślnych ustawieniach to możesz wprowadzać tylko korekty związane ze stylem gry jakim grasz. Ja też twardo obstaje przy 442 i tylko troszeczkę pomocnikom zmieniłem ich ustawienia i efekt jest zadowalający. Jeżeli chcesz sie w to bawić powodzenia.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
11.05.2008 12:38    #5
Kiedyś śledziłem wątki na forum o FM-ie i któryś z expertów (chyba Kit070, ale nie mam pewności) powiedzial, że każda taktyka może być świetna, jeśli ma się odpowiednio ustawione ustawienia indywidualne i drużynowe, oczywiście pod swoich zawodników. 4-4-2 przestało być taktyką, którą się wygrywa mecz za meczem, jednakże możesz ją odpowiednio dopasować właśnie ustawieniami indywidualnymi.

Ustawiaj je jednak pod swoich zawodników, jak wszystko w taktyce, często korzystanie z ustawień zalecanych przez komputer może być sprzeczne z twoim pomysłem na grę, umiejętnościami twoich zawodników, a nawet z ustawieniami drużynowymi. Często warto poświęcić kilka(-naście?) minut na te ustawienia, by później nie oglądać nieporadnych zawodników kręcących się w kółko, lub niewiedzących co zrobić z piłką.

Komar Młody aktywista

0
11.05.2008 15:38    #6
Jasne, że się opłaca stosować polecenia indywidualne, dzięki temu będziesz miał większą kontrolę nad poczynaniami twojej drużyny, jak i każdego zawodnika z osobna. Jak chcesz mieć dobrze dopracowaną taktykę to trzeba się tym pobawić trochę.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Mally89 Partyzant

0
11.05.2008 16:32    #7
I dostosować do zawodników. Bo przecież np. jeżęli masz MC z kiepskimi strzałami z dystansu to lepiej mu zmienić suwaczek żeby nigdy nie strzelał niż żeby posyłał ją na hel przerywając akcje ofensywną twojego zespołu. Jak ci sie chce to powinno zaowocowac :]

tyran16 Partyzant

0
13.05.2008 12:40    #8
najważniejsze jest zeby taktyka była dostosowana do zawodników jesli masz dobrego strzelca to musi czesto strzelac jesli masz szybkiego napastnika to musi miec czeste rajdy z pilka jesli masz bocznego obronce z przyspieszeniem okolo 16 to tez warto sie zastanowic nad strzaleczką do przodu aby wychodził czesciej do przodu oczywiscie musi miec tez wieksza wytrzymałosc zeby wytzrymał takie bieganie do przodu i miał jeszcze siły a szybki powrot:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.