Zmiana nastawienia w trakcie meczu?

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.05.2008, 22:20    Pytanie
Oglądając sobie finał pucharu UEFA zauważyłem że Rangerski po pierwszej połowie zmienili swój styl gry z def na ofensywny wynika to pewnie z powodu iż piłkarze Zenitu są bardziej zmęczeni. Ale czy dało by to jakiś efekt w FM? Bo w końcu nie widzimy w żaden sposób tego zmęczenia.
A może ktoś tak gra? Ja sam chwilowo nie chce sprawdzać tego na własnej skórze gdyż nie mam za dobrej sytuacji w lidze;/

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.05.2008 22:34    #1
Zmiana nastawienia na pewno działa, gdy przeciwnik dostał czerwoną kartkę. Wtedy trzeba grać ofensywniej i szerzej. Takie zmiany w przerwie mogą działać w obie strony. Możesz zgnieść rywala, ale możesz też nadziać się na jakąś kontrę. Ja takich rzeczy nie stosuję, chyba że widzę, że mam przewagę i chcę zdobyć gola (albo muszę go zdobyć).

Rangersi wcale nie grają bardziej ofensywnie w drugiej połowie. Stoją tak jak stali. :P

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.05.2008 23:56    #2
Może nie wiedział jak zapytac :) Jak to nie widac? Koło nazwiska graczy jest pokazana jego kondycja.. .Mi sie zdarza zmieniac nastawienie po 30 min widzę jak sie ten mecz układa i ewentuanie koryguję nastawienie
Przykład? proszę bardzo
grałem Arka-Motor(Moja drużyna) ustawiem umiarkowanie ponieważ a) wyjazd b)arka-czołowa drużyna 2 ligi po 30 minutach widze że to moi naciskają wiec chce żeby poszli za ciosem ustawiam bardziej ofensywnie.Strzelam w końcu bramkę ale widzę że z zawodników troche uszło powietrze(kondycja) wiec nastawiam na defensywe i gre z kontry i efekt? teraz to arka idzie do przodu ale nadziewa się na moja kontre... Wiec jak widac można dzięki zmianom nastawienia(oczywiscie to nie tylko tego zasługa na bierząco zmieniane także polecenia indywidualne )wygrałem na wyjezdzie z bardzo silna drużyną .
[quote=gruchalbn]A może ktoś tak gra? Ja sam chwilowo nie chce sprawdzać tego na własnej skórze gdyż nie mam za dobrej sytuacji w lidze;/[/quote]
No właśnie dlatego powinieneś coś zmieniac

kubamaly93 Młody aktywista

0
15.05.2008 14:10    #3
To chyba logiczne, że zmiana nastawienia wpływa znacząco na styl gry preferowany przez Twoją drużynę podczas meczu. Jeśli przegrywam automatycznie zwiększam siłę natarcia na przeciwnika. Tempo, szerokość gry, nastawienie ofensywne powodują większe zaangażowanie Twojego zespołu w dążeniu do wyrównania bądź strzelenia gola na zwycięstwo. Czasem rywal może to wykorzystać na Twoją niekorzyść ( szybka kontra ).

wisniczanin Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.05.2008 15:12    #4
ja grajac na wyjezdzie z zespolem silniejszym czekam jakies 20 minut i jak widze, ze chlopaki graja bez kompleksow to zmieniam ustawienie na ofensywne

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution