Zgłaszanie zainteresowania - wyskakiwanie z gry

amadeo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.05.2008, 20:13    Pytanie
Witam!
Po wielu latach owocnej kariery (ostatnio w Tottenhamie) w 2043 roku chciałem zmienić otoczenie. Przeglądałem listę zagrożonych managerów, na liście był Lech Poznań. I tu pojawił się problem: po wyrażeniu zainteresowania posadą nastąpił błąd gry, gdzie "okienko" poinformowało mnie o "dangerously low memory", a następnie wyrzuciło mnie z gry. Powtarzałem sytuację kilkakrotnie z różnymi drużynami - cały czas miałem to samo, bez względu na to, czy manager był "niepewny", "bardzo niepewny" czy "na włosku". Nie wyrzucało mnie z gry tylko, gdy drużyna nie miała managera.
Czy ktoś z was wie o co chodzi?
Gram na laptopie z oryginalnym Windowsem i oryginalnym fmem.
Pozdrawiam licząc, że można coś zrobić z tym irytującym błędem.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.05.2008 20:19    #1
"dangerously low memory" => niebezpiecznie niskie wspomnienie - wolne tłumaczenie z translatora. Ale jak na moje oko, to jest za mało jakieś pamięci. ale nie mam pojęcia:)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.05.2008 o godz. 20:20

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
17.05.2008 21:37    #2
Nie ma to nic wspólnego z wyrażaniem zainteresowania.
Poprawne tłumaczenie to "Niebezpiecznie mało pamięci".
Za długo grałeś, może dużo lig, save sie zrobił za duży. Zrób miejsce na dysku, ew. zrób formata. Ciekawy jestem jak ci gra zamula...

amadeo Partyzant

0
17.05.2008 21:58    #3
Miejsca na dysku mam ok. 10 GB, gra chodzi normalnie, tylko gdy rozpoczyna się nowy sezon trzeba czekać ok. 10-15 min., żeby gra wygenerowała nowych piłkarzy. ;-)

resq Partyzant

0
17.05.2008 22:04    #4
@Rdeq7
Nie wydaje mi się że jest to problem z miejscem na dysku, bo przecież gra nie zapisuje nic w savie w trakcie zgłaszania zainteresowania posadą.

Jak dla mnie, jest to problem sprzętowy. Tzn może być niezależny samego silnika gry. - Bo rozumiem że okienko które się pojawia, jest okienkiem z Windowsa a nie z samej gry, czy nie? - Memory, w tym wypadku chodzi o pamięć RAM. Jeżeli masz laptopa, więc podejżewam że ramu nie ma zbyt dużo. Nie wiem 512?

Pojawia się więc problem z wykożystaniem pamięci, gra odwołuje się do zbyt dużego obszaru, przez co system "czuje się zagrożony" że straci normalne funkcjonowanie. Spróbuj powyłączać wszystkie zbędne programy które chodzą w tle, np. antywirusy, firewalle, jakies inne programiki; można też zminimalizować zużycie ramu przez windowsa poprzez wyłączenie odpowiednich procesów które działają w tle systemu.
Spróbuj najpierw tą metodę, jeżeli nie pomoże, a masz więcej niż 512 ramu, może się okazać że jest on uszkodzony lub poprostu jest go zbyt mało. Odpowiedzią w takim wypadku może się okazać zakup dodatkowej kości pamięci (takiej samej wielkości jak ta która posiadasz - lub całkowicie nowa większa - wtedy wyrzucasz starą i wkładasz nową) lub zmiana systemu na system który dużo mniej obciąża sprzęt - Linux ;) co sam z powodzeniem uczyniłem gdy miałem słaby sprzęt. Teraz co prawda już mam dużo lepszy, ale pozostaje przy linuxie bo wymiata ;).

Pozdrawiam

Użytkownik uznał post za pomocny

putik Partyzant

0
17.05.2008 22:15    #5
Według mnie to na 100% RAM bo miałem bardzo podobny błąd ale na starym kompie (128 RAMU!) jak grałem w FM 2006. Komp juz ci nie wyrabia poprostu.Moze spróbój wyłączyć niepotrzebne programy ktore pamięć zżerają

Użytkownik uznał post za pomocny

amadeo Partyzant

0
17.05.2008 22:21    #6
Mam 1 GB RAM, ale to, co podali resq i putik wydaje mi się bardzo sensowne. Póki co, poczekałem do końca sezonu, gdzie okazało się, że kilku managerów odeszło na emeryturę. I tym sposobem zatrudniłem się w Olympique Lyon!
Pozdrawiam!

Komar Młody aktywista

0
17.05.2008 22:23    #7
Za mało RAM-u, sam tak czasami mam, mam 256, i nieraz wyskoczy mi takie samo okienko, nie wiem jak u ciebie, ale u mnie minimalizuje grę, musze kliknąć OK w tym okienku co wyskoczy, i zmaksymalizowac grę, i jest w porządku.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

amadeo Partyzant

0
18.05.2008 00:02    #8
Ja MUSZĘ zminimalizować grę, MUSZĘ nacisnąć OK i wtedy... koniec grania. Gra się wyłącza. Nie mogę nic zrobić.

Komar Młody aktywista

0
18.05.2008 11:06    #9
No to nie wiem, niestety ci nie pomogę.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.