Nie chcą strzelać

stefan_makalski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.05.2008, 17:39    Pytanie
Witam. Gram 3 sezon Wisłą Kraków, idzie mi nieżle ale mam jeden zasadniczy problem: Moi napastnicy strzelają za mało goli. W ostatnim sezonie najwiecej miał Stancu 10 goli na 26 meczy. Mam 2 napastników na poziomie Europejskim a pomimo ok 10 okazji na mecz maja na koniec sezonu ok 10 goli, co jak dla mnie troche zamało. Może trzeba zmienić ustawienia czy coś innego dla nich?? gg 3154566

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.05.2008 18:57    #1
Jak grasz bez patcha to normalne a nawet i tak masz dosyc dobrą skutecznosc
Jak grasz na patchu to spróbuj zmienic coś w treningu np sciągnij TUGa

Użytkownik uznał post za pomocny

k@rpiu Partyzant

0
18.05.2008 19:03    #2
też grałem kilka sezonów Wisłą i stancu co sezon strzelal mi po 20 goli. gralem 1 wysunietym napastnikiem i mialem ustawione podania do odgrywajacego na dobieg. jezeli mowisz ze maja duzo okazji to moze poprostu sa nieskuteczni (patrz. pawel brozek). napewno w sutawieniach osobistych powinni miec czeste rajdy i mentalnosc ofensywna:P na podstawie takiego opisu trudno cos wiecej stwierdzic.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
18.05.2008 19:52    #3
Wejdź w profil zawodnika i wyłap najlepsze atrybuty. Później dopasuj taktykę. Przede wszytskim ustaw napadziora na odgrywającego, a potem:
a) Jeśli zawodnik świetnie gra głową i ma dobrą skoczność to zagraj szeroko, podania na skrzydłai, a skrzydłowym częste rajdy z piłką, częste dośrodkowania z pola na odgrywającego. W ustawieniach drużynowych ustaw też podania długie lub mieszane i podania do odgrywającego na głowę.
b) Jeśli napastnik jest szybki, a masz dobry środkowych ofensywnych pomocników to zagraj środkiem, bezpośrednie lub mieszane podania, szybkie tempo, a podania do odgrywającego na dobieg lub do nogi. Możesz też ustawić częstą grę przy przeciwniku. Samemu napastnikowi rajdy z piłką na częste, a ofensywnemu pomocnikowi częste prostopadłe podania.
c) Jeśli jest dobry technicznie (drybling, technika) to możesz mu ustawić częste rajdy z piłką, przytrzymanie piłki, może wolny elektron. W ustawieniach drużynowych podania do odgrywającego do nogi, podania bezpośrednie lub mieszane. Podania przez środek.
d) Jeśli ma dobry atrybut strzałów z dystansu... to wiesz co robić xD

Oczywiście są to tylko moje rady, możesz dopasować do tego całą taktykę, możesz mieszać przeróżne polecenia i dopasowywać do Twojego wyobrażenia gry, Twojej wizji drużyny. Może to jednak pomóc w zwiększeniu skuteczności napastników. U mnie to skutkuje - najwięcej strzelonych bramek w lidze angielskiej Manchesterem City.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2008 o godz. 19:54

stefan_makalski Partyzant

0
18.05.2008 20:18    #4
ok dzieki wszystkim

krolik123 Partyzant

0
18.05.2008 22:32    #5
a da rade cos zrobic bez zadnego patcha?? XD bo tez mam taki problem

Kołek Partyzant

0
18.05.2008 23:17    #6
Sprobuj zmienic styl podan, tak jak powyzej pisali - jak dobrze gra glowa to dosrodkowania itd.

dodo361 Młody aktywista

0
18.05.2008 23:40    #7
Ja tak miałem jeżeli grałem 1 napastnikiem, zamiast miał stzelać sam strzealli sami pomocnicy. Na twoim miejscu jeżeli grasz bez patcha to spróbuj ustawić jednego z napstników jako wolny elektron xD odrgywający poprostu graj ciągle na niego. Wtedy będą się wymieniali i będą strzelali :) A jak nie pomoże, a jest to pierwszy sezon to nie przejmuj się oni są młodzi po sezonie, dwóch będą strzelali po 20,30 na sezon :) Pozdrawiam

omega Młody aktywista

0
19.05.2008 11:27    #8
[quote=krolik123]a da rade cos zrobic bez zadnego patcha?? XD bo tez mam taki problem[/quote]
da sie: zainstalowac patcha

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
19.05.2008 14:01    #9
[quote=krolik123]a da rade cos zrobic bez zadnego patcha?? XD bo tez mam taki problem[/quote]
Moje rady są dosyć uniwersalne, ja zresztą też gram bez patcha.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.