Trzymanie wyniku

Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.05.2008, 16:08    Pytanie
No wlasnie jakie sa najlepsze sposoby by nie przegrac lub zremisowac pozornie wygranego meczu? Bo np. wygrywam z silnym zespolem typu Valencia czy Sevilla 3:2 i w ostatnich mknutach rywal stzela mi gola na remis...

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.05.2008 16:13    #1
przede wszystkim, polecenia drużynowe na defensywne, wąska gra, cały czas przy przeciwniku, częsta gra na czas. Później polecenia indywidualne wyłączyć oprócz napastników. Zdjąć jednego z dwóch napastników i wprowadzić tłuczka ( defensywny pomocnik ) jego ustawienia indywidualne na nastawienie : defensywne, swoboda taktyk. ograniczona i podania krótkie. Ja tak stosuje i pomaga :) więc myślę że Tobie też pomoże :)
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.05.2008 16:14    #2
Nie ma 100%-owego sposobu
*Można grac ultradefensywnie
*Można wziac agresywną taktyke by było dużo fauli i stopniowe ''podchody'' rywali do jak najpóźniejszego okresu opóźnic
*Można kazac zawodnikom grac na czas
*Można (I to ja stosuje) próbowac jeszcze ''dobic rywala''
*Spróbowac (to takzę stosuje) ''wyeliminowac'' jakiegos gracza

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 16:16    #3
Przede wszystkim - nie graj defensywnie!
Tzn. jeśli miałeś przez cały mecz nastawienie ofensywne to nie zmiejszaj go. Ja zazwyczaj ustawiam:
-podania na długie
-grę na czas na częste
-rozgrywanie na powolne
-cofam obronę
-podania do odgrywającego na dobieg
-w indywiduanych ustawieniach bocznych obrońców rajdy i rajdy z piłką ustawiam na rzadko
-przesuwam środkowego pomocnika na DM-a
-reaguję na każdą zmianę taktyki rywala w poleceniach dot. przeciwnika

Zazwyczaj skutkuje, nawet jeśli zaczynam się bronić około 75. minuty. Ważne jest, żeby przytrzymać przeciwnika na jego połowie, niż się głęboko cofać i czekać jak strzelą z daleka. Trzeba również się zabezpieczyć, by obrońcy nie robili luk. Gdy gram z naprawdę silnym przeciwnikiem od początku boczni obrońcy grają bez rajdów, a środkowy pomocnik zaczyna jako DM. Ponadto dostaje on wtedy polecenie ścisłego krycia najszybszego/najlepszego napastika przeciwnika.

Partyzant

0
20.05.2008 16:20    #4
A gdy przeciwnik ma szybkivh napastnikow to wystarczy cofnac linie obronna?

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 16:24    #5
Tak, ewentualnie wlepić im plastra w formie DMa. Wyłącz także ścisłe krycie w drużynowych - porobią się luki w sam raz dla pomocników przeciwnika.

Nie ustawiaj też agresywnego odbierania piłki napastnikom rywala (w pol. dot. przeciwnika), stały fragment gry jest idealnym momentem, by wrócić do gry. Jeśli masz grać agresywnie, ustaw tę opcję na środkowych pomocnikach - agresywna gra w środku pola nie pozwoli dokładnie rozegrać piłkę, co da ci pewną przewagę. I najlepiej nie ustawiaj nastawienia defensywnego czy ultradefensywnego - wtedy byle pomocnik strzeli ci gola zza pola karnego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 16:53

Świerzy Partyzant

0
20.05.2008 17:13    #6
Wszystkie wymienione formy są dobre, osobiście poradze ci jedno. Gdy gram defensywnie broniąc wyniku i widzę jak z minuty na minutę rośnie przewaga rywala, ilość strzałów, sytuacji to wtedy rywala atakuje czyli daje nastawienie swobode i zależy od taktyki inne ofensywne polecenia i muszę powiedzieć że kilka razy strzeliłem drugą bramkę i wtedy już miałem kompletny spokój bo do końca meczu było niewiele i mogłem ich znów cofnąć dać grę na cza i takie tam.

patryk1121 Partyzant

0
20.05.2008 23:43    #7
ja gdy sie bronie ustawiam sobie najczesciej taktyke 4-1-4-1 i zmieniam ustawienie na defensywne oraz na gre na czas i jezeli oczywiscie mam wysokiego napastnika dobrze grajacego glowa ustawiam takze gre na odgrywajacego aby miec szanse na kontre

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.