Bojan sie focha...

Julius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.05.2008, 13:31    Pytanie
Witam.

Mama nastepujacy problem:
Kupiłem sobie Bojana do Arsenalu, szystko fajnie, strzelił pare brameczek, zaaklimatyzował się, aż nagle, któregoś pięknego dnia pojawiła sie przy nim ikonka ze ma problem - brak dyscypliny. ocb? mam mu dowalić wstrzymanie pensji na 2 tyg, zeby poczuł się zdyscyplinowany ? :D

W swoim profilu dyscyplinę mam juz 15, zatrudniłem 2 trenerow, którzy mają dyscyplinę jakoś pod 20, a Bojan dalej swoje :/

A i jeszcze odnośnie trenerow - lepiej jest miec ich duzo, czy mało ? W sumie zatrudnilem chyba z 12, każdy ma w zasadzie tylko jedno zadanie (tak zeby na dole było jak najwiecej gwiazdek) - dobrze to czy nie dobrze? : >

Cesar Partyzant

0
24.05.2008 13:34    #1
Bojan w domyśle nie przepada za Arsenalem Londyn. Może to i dobrze:D.

SeiDi Młody aktywista

0
24.05.2008 13:44    #2
może czymś go zdenerwowałeś np. zdjełeś go z boiska w ważnym meczu,różne mogą być przyczyny.... odczekaj troche może samo mu przejdzie. NIe karaj go bo jeszcze bardziej sie na Ciebie bądz klub zdenerwuje i będzie chciał koniecznie odejść

Julius Partyzant

0
24.05.2008 13:53    #3
Własnie czekam juz ponad pół sezonu :P

Screena załączam.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
24.05.2008 13:55    #4
Po1. Jeśli jakiś zawodnik dostał czerwoną kartkę, słabo zagrał czy nie pojawił się na treningu - karaj. Później są takie efekty. Nie przejmowałbym się zbytnio, żadnej różnicy to ci nie zrobi. Jednak jeśli nie chcesz by coś takiego się wydarzyło - ucinaj pensję lub dawaj ostrzeżenia, wystarczy jeden incydent, w którym zignorujesz taką wiadomość i już - brak dyscypliny...

Po2. Nie musisz mieć dużo trenerów, jednak ważne, żeby mieli wysokie atrybuty do odpowiednich zadań. Szukaj takich z 18 i lepszymi, to możesz mieć maximum gwiazdek. Sam odpowiednio wybieraj polecenia to będą efekty. W tym wypadku nie ilość a jakosć gra role.

Do SeiDi - a właśnie niech go kara! Nie tylko jego ale i innych. Skoro pojawia się kożliwość karania to zn. że zasłużył (nie jak w FM 2007). Mimo wszystko powód może być tylko jeden i dyskusji o tym było już kilka - kogoś nie ukarał.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.05.2008 o godz. 13:58

Grzelo Partyzant

0
24.05.2008 13:55    #5
Może Twoi gracze często łapią czerwone kartki, a Ty ich za to nie karzesz?
legia.com | kgrzelak.salon24.pl

Dzemis Partyzant

0
24.05.2008 14:01    #6
A może nie ukarałeś kogoś jak np. nie przyszedł na trening?

Julius Partyzant

0
24.05.2008 14:31    #7
No właśnie generalnie przez cały sezon dostałem, czy 3 czerwone kartki - raz Kolo Toure, przy faulu taktycznym kiedy zawodnik wychodzil na 1on1, no to za to go nie ukarałem, bo bez sensu... Raz, czy 2 ktos dostał mi 2 żółte, wtedy chyba raz ukarałem, raz nie.. jak ktos sie domaga gry w pierwszym składzie też dostaje z miejsca zjebke... wydawalo mi sie ze raczej trzymam dyscyplinę, no ale ok, zobaczymy, przy nastepnej 'okazji' - czyt. czerwonej kartce :)

co do treningow, to zalaczam screena, jak to u mnie wyglada, wydaje mi sie ze ok... no i jeszcze kilka pytan odnosnie tych trenerow mi sie urodzilo...
- czy osobny trener dla juniorow jest potrzebny, czy to tylko taka o sobie ranga? mam w składzie paru coachow, ktorzy maja prace z juniorami ok 20, ale oczywiscie zaden nie chcial objac stanowiska po tym jak moj zostal bodaj managerem hsv ;] ostatecznie sciągnąłem jakiegos z innego klubu, no ale pytam, czy to jest potrzebne w ogole ?
- co daje w przypadku coachow (czy w ogole cokoleiwk) ocena umiejetnosc/potencjału zawodnika ?
- atrybuty psychiczne trenerow, jak mentalnosć, motywowanie - maja wplyw na ich prace, czy rownież na zawodnikow, z ktorymi pracuja.
- jakie atrybuty powinien mieć trener do stalych fragmentow gry? nigdy nie moge ustawic goscia z optymalna iloscia gwiazdek :/

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.05.2008 14:47    #8
Tyle okazji wystarczy - karaj częściej to problem zniknie.
Gwiazdek masz sporo, a trenerów po jednym czy dwóch - jeśli wydatki na płace cię nie przycisną trzymaj tak dalej.
-trenerzy ogólni pracują również z juniorami, ci od juniorów z seniorami już nie. Praktycznie nie widzę potrzeby posiadania trenerów dla juniorów, jeśli ci pierwsi rówież u nich mają tyle gwiazdek.
-ocena umiejętności/potenjału zawodnika jest najważniejsza u scoutów, jednak trenerzy też mogą wystawić ci raport z treningów, jeśli go o to poprosisz. Również w profilu w treningu masz notkę od coachów. Im wyższe te atrybuty, tym trafniejsza opinia.
-w przypadku trenerów raczej nie. Te atrybuty z kolei przydają się asystentowi.
-ja szukam z wysokim atakiem, jednak i atak i strzały i stałe fragmenty gry mają inną liczbę gwiazdek u różnych trenerów z różnymi atrybutami ataku. Ściągnij 3 z 19-20 i sprawdź, który sobie lepiej radzi. Sam tylko raz miałem max. gwiazdek w tej kategorii.

Leo92 Partyzant

0
24.05.2008 14:53    #9
Albo po prostu martwi się że inni zawodnicy chcą odejść. Miałem tak kilka razy w Wiśle. I nie karz go tylko właśnie chwal po dobrych występach. Samo przejdzie. Aha. I ucinaj wszystkie domagania gry w pierwszym zespole. To też może być przyczyną. Zawsze jak płaczą że nie grają to powiedz, że Ty jesteś trenerem i Ty dobierasz skład.

/ Witam na CMREV. :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.