Szybsze ładowanie wyników

ronin1991 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.05.2008, 12:39    Pytanie
chciałbym sie zapytać czy da sie zrobic tak a żeby wyniki szybciej sie ładowały wziołem dużą bazę danych ale wcale nie dużo lig mam 1gb ram i nie wiem co sie dzieje ale wolno mi sie ładują wyniki a w ustawieniach mam nastawione przetwarzanie wyników najszybsze nie wolno przerwać

alienator Młody aktywista

0
29.05.2008 12:47    #1
nie da się magicznie przyspieszyć ładowania wyników ;x

ResetPL Młody aktywista

0
29.05.2008 14:37    #2
Ja też mam 1 GB ram i szybko mi idą. Proponuje Ci, abyś ustawił na "szybkie". Może zależy też jaki masz procek ;] A jaki masz ??

MeTHoD Partyzant

0
29.05.2008 16:52    #3
jak plynnie chodzi gra zalezy tylko od ilosci ramu procesora i od innych wlaczonych programow :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.05.2008 o godz. 16:52

bialy13 Młody aktywista

0
29.05.2008 17:28    #4
Wyłącz programy typu gg, antywirus i inne programy działające w tle. No i oczywiście inne programy które nie działają w tle np. Mozilla, Winamp...

Możesz też ustawić priorytet gry na wysoki (aby to zrobić należy: ctrl+alt+delete -> w zakładce procesy o ile sie nie myle ten proces nazywa sie fm2008.exe klikasz na niego prawym wybierasz 'Ustaw Priorytet' i wybierz albo powyżej normalnego albo wysoki. UWAGA: Nie wybieraj priorytet czasu rzeczywistego bo mozesz stracić kontrolę na komputerem!).

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.05.2008 17:36    #5
wystarczy że ustawisz "najszybsze generowanie wyników ( nie można przerywać )" tak powinno być napisane, bądź podobnie
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
29.05.2008 18:37    #6
Magiczne przyspieszenie może zyskać poprzez opcje poziomu szczegółów w menu opcji. Ustalasz tam, które mecze będą rozgrywane z późniejszą możliwością obejrzenia ich w trybie 2D. Jeżeli nie zależy Ci na oglądaniu poprzednich spotkań rywali dostosuj odpowiednio poziom szczegółów. Więcej na 13 stronie instrukcji dołączonej do gry.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.05.2008 19:47    #7
A przyznam, że prawda, co mówi Pucek.
Włączasz Ustawienia-->Głębia szczegółów i ustalasz czy chcesz móc oglądać mecze czy nie. Nie pamiętam teraz wszystkich możliwości, ale opcja "wszystkie" zagwarantuje ci możliwość oglądania meczy w danych rozgrywkach, ale też spowolni działanie FM-a i przetwarzanie danych na twoim "sejwie". Jeśli dasz "żadne" (czy coś w tym smaku), to automatycznie przyśpieszy to przetwarzanie danych oraz działanie zapisu, ale za to nie będziesz mógł oglądać żadnych meczy w tych rozgrywkach.

Już kilka lig z w których wybierzesz niemożność oglądania meczy powinno zauważalnie przyspieszyć działanie gry.

I tela ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 29.05.2008 o godz. 19:49

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.