Transfery w połowie sezonu :D

ResetPL Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.05.2008, 10:01    Pytanie
Mam do Was kilka pytań dotyczących transferów do/z klubu w połowie sezonu(zimowe okienko transferowe):
1)Czy opłaca sie kupować zawodników w połowie sezonu ? Jeśli tak to ilu najwięcej ? Czy nie pogorszy sie przez to gra mojej drużyny ?
2) Sprzedawać zawodników(tych niepotrzebnych i tych o których inne kluby sie "bija";) czy poczekać do końca sezonu ? Również czy nie pogorszy sie przez to gra mojej drużyny ?
3) Jeśli znalazłem zawodnika, któremu wygasa kontrakt i już mogę mu zaoferować nowy, to czy zrobić to od razu czy poczekać do końca sezonu? Chodzi mi tutaj o możliwość, że zawodnikowi umiejętności spadną o połowę w ciągu tego czasu do kiedy nie zostanie zrealizowany transfer(np. kontuzja).

Liczę na wasze opinie :D Z góry dzięki za odpowiedzi ;]

//Edytowano 5 razy, ostatni raz 31.05.2008, 10:06

bialy13 Młody aktywista

0
31.05.2008 10:09    #1
Moim zdaniem:
1. jeśli potrzebujesz jakiegoś zawodnika w trakcie sezonu(np. obrońce) to kup. Najwyżej nie będzie grał a gra drużyny nie powinna się pogorszyć
2. Sprzedaj tych niepotrzebnych, a co do zawodników o których biją się inne kluby to zależy jaką rolę pełni w drużynie. Jeśli jest rezerwowy lub po prostu nieprzydatny(słaby lub masz na oku innego na jego pozycje) to sprzedaj. Ale jeśli gra w składzie i jest dobry to wywalcz za niego jak najwięcej pieniędzy i sprzedaj go po sezonie
3. Zaoferuj od razu bo może inny klub Tobie 'podkupić' go

Użytkownik uznał post za pomocny

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.05.2008 10:13    #2
1. Opłaca się, jeśli twoja drużyna gra słabo, lub brakuje ci dobrych zmienników. Pamiętaj o tym, by kadra nie była za duża (optymalna liczba to 25 zawodników, max 30). Jeśli będą wartościowymi zawodnikami, to gra się nie pogorszy.
2. Sprzedawaj! Jeśli sprzedasz niepotrzebnych, to drużyna ci sie nie pogorszy, a poczujesz dopływ świeżej gotówki. A co do tych, o których się "biją"... No cóż, musisz przewidzieć tendencję, czy będą drożsi, czy tańszy na zakończenie sezonu. Sprzedawaj najlepszych wtedy, kiedy masz upatrzonego zawodnika na jego pozycję.
3. Na podstawie Prawa Bosmana, na sześć miesięcy, przed zakończeniem kontraktu, zawodnik może podpisać nowy kontrakt z nowym klubem, który za niego nie da ani grosza. Tak więc podpisuj od razu kontrakt z zawodnikiem (o ile pasuje ci do drużyny), a przyjdzie do ciebie za pół roku. Oczywiście kontuzja jest możliwa, ale równie dobrze może podpisać nowy kontrakt i z transferu wyjdą nici.

resq Partyzant

0
31.05.2008 13:17    #3
1. Ja wolę sprowadzać zawodników po zakończeniu sezonu, bo i tak zawodnik zanim się przystosuje do nowego otoczenia to nie gra na najwyższym poziomie, a jak go mało wystawiasz do gry to się obraża że chciałby więcej grać. A po sezonie masz czas na rozegranie kilku sparingów, i na wspólne docieranie się na treningach. Aczkolwiek to też nie jest reguła, bo np Fabregasa sprowadziłem między sezonami, i przez cały pierwszy sezon grał przeciętnie, a dopiero teraz rozwija skrzydła i pokazuje na co go stać ;). To też zależy od zawodnika. Chyba że nie masz wyjścia i musisz w trakcie sezonu sprowadzić.
2. Tutaj moim zdaniem nie ma różnicy, i nie wpływa to na grę zespołu (chyba że sprzedajesz podstawowego zawodnika). Aczkolwiek z tego co zaobserwowałem to drużyny prowadzone przez komputer są skłonne do zapłaty największej gotówki po zakończeniu sezonu, gdy przygotowywują się do nowego sezonu.
3. Tu absolutnie, jeżeli masz na oku zawodnika któremu kończy się kontrakt, i możesz zaproponować mu nowy bez opłaty, nie wahaj się ani minuty. Bo przecież klub nie chce puścić zawodnika na zasadzie wolnego transferu i będzie o niego walczył, tak samo jak inne kluby które mogą chcieć go pozyskać.

RobinWLKP Młody aktywista

0
02.06.2008 15:05    #4
Ja staram sie unikac jakichkolwiek transfeorw w polowie sezonu , przewaznie pierwsze mecze II rundy sa fatalne ...

ResetPL Młody aktywista

0
02.06.2008 15:35    #5
[quote=RobinWLKP]Ja staram sie unikac jakichkolwiek transfeorw w polowie sezonu , przewaznie pierwsze mecze II rundy sa fatalne ...[/quote]
Znam to dobrze:D

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
02.06.2008 16:02    #6
1. Generalnie transfery zimą zależą u mnie przede wszystkim od tego, jak mój zespół spisywał się w pierwszej części roku - jesienią. Jeśli idzie dobrze, nie ma kontuzji, dobre morale i stwierdzam, że żaden nowy gracz nie jest mi potrzebny - nikogo nie sprowadzam. Jeśli jestem niezadowolony, staram się kogoś kupić, ale to są góra 1-2 nazwiska. Przemeblowanie składu w takim okresie zdecydowanie nie jest korzystne.
2. Niepotrzeby - sprzedaj. Skoro niepotrzebny, to nie gra. Skoro nie gra, ma słabsze staty. Skoro ma słabsze staty, spada wartość. Proste? Druga sprawa, jeśli kluby biją się o jakiegoś gracza, to próbuj sprzedać, za korzystną cenę, ale zastanów się, czy dany gracz nie będzie Ci potrzebny później.
3. Jeśli zawodnik jest na tyle dobry, że chcesz go mieć, składaj ofertę od razu. Nie czekaj, bo może być za późno.

Pozdro (:

ResetPL Młody aktywista

0
02.06.2008 17:39    #7
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. pomagających nagrodziłem. Zostawiam Redakcji wybór czy zamknąć temat czy nie... Ale uważam, że może być pomocny dla innych użytkowników.

Pozdro [:

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.06.2008 o godz. 17:40

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.