Tajemniczy ekran w FM-ie

jaqb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.06.2008, 18:39    Pytanie
Nie bardzo mogę zrozumieć, o co chodzi w tych wykresach. Czy to są maksymalne poziomy jakie może osiągnąć dany zawodnik przy danym reżimie treningu? Jeśli tak, to dlaczego nie zmieniają się po zmianie tego reżimu, np. gdy słupek dochodzi do 2 przerywanej linii (2/3) przy pozycji strzałów, a ja dam na max w treningu strzały to słupek nie rośnie. O co w tym chodzi. Często też zauważyłem, że gdy dany zawodnik ma np. szybkość 11 i chcę by był szybszy zwiększam mu trening aerobiku na intensywny a atrybut mu spada (czerwona strzałka w dół na ekranie zawodnika). Zaznaczam, że nigdy nie przekraczam poziomu całości treningu na więcej niż średni. Sprawdziłem nawet w edytorze i zawodnik(cy) ma jeszcze sporo do osiągnięcia swojego PA. Pomóżcie proszę. Szukałem wszędzie (prawie) i są opisane pozostałe ekrany na zakładce trening a "poziomy treningowe" nie ma.

jaqb Partyzant

0
04.06.2008 22:54    #10
Bardzo serdecznie przepraszam adminów za drugi pod rząd (nomen omen) post, ale muszę to napisać:
Tylu ludzi gra w FM-a, a NIKT nie wie co symbolizuje ten ekranik?
To jest....... fascynujące!!! Zachwycamy się grą, choć nie do końca ją rozumiemy!
Kusi mnie by zmienić tytuł na "Tajemniczy ekran w Fm-ie" :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.06.2008 23:06    #11
Definicji panelu nie znam...najprościej jak tylko umiem :D Panel ten pokazuje natężenie danego aspektu treningowego ..
Jest taka opcja jak ''doradca'' ja jej nie używam to nie wiem do końca jak sie ''sprawuje''ale jak wejdziesz w ekran treningu powinno ci to i owo ''powiedziec''

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.06.2008 o godz. 23:08

jaqb Partyzant

0
04.06.2008 23:28    #12
Doradcę sprawdzałem, pomoc też. Natężenie? No widzę że to jakieś poziomy natężenia treningu, tylko to chodzi, o to, że dany zawodnik może mieć takie natężenie w danym miesiącu, czy co? Dlaczego zawodnicy przypisani do tego samego reżimu treningowego mają różne poziomy "natężenia"? Po zmianie treningu, a czasem i bez zmian po upływie danego czasu te poziomy się zmieniają. Rozgryzam to już od zeszłorocznego FM-a!
Mam nadzieję, że w nowym to się wyjaśni. Może zróbmy listę FManiaków, którzy nie kumają tego. Jak ktoś nie wie, tak jak ja, o co chodzi- piszcie. Przynajmniej poczuję się trochę lepiej, że nie jestem sam... i może ktoś to zgłosi, żeby wytłumaczyć w FM 2009

jaqb Partyzant

0
05.06.2008 17:20    #13
OK, Temat można zamknąć. Jeszcze raz sprawdziłem dokładnie w pomocy gry.
Ekran ten informuje o postępach w danych kategoriach treningowych piłkarza w BIEŻĄCYM miesiącu!! Czyli dobrze zrobiłem uznając odp. glosika1 za pomocną. Ach ta intuicja... :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution