kraje nie należące do FIFA

simonek_tm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.06.2008, 00:13    Pytanie
grałem sobie w FMa i całkiem przypadkowo wpadło mi takie państwo jak Mariany Północne, panstwo nie sklasyfikowane w rankingu, którego nie ma na listach krajów w FM, sprawdziłem w Wikipedii i kraj ten nie nalezy do FIFA a grał w u mnie w Eliminacjach do mistrzostw Azji... jakiś bug i czy sa jeszcze takie kraje w FM?

Faraon Partyzant

0
05.06.2008 18:21    #10
Jest Kraj Basków, Monako, St. Pierre i Miguelon, Sint-Maarten, Saint Martin (miałem nawet u siebie w Liege gościa z tego kraju). W sumie to kiedyś dałem Baskonii i Monako członkostwo w FIFA i w eME grali w naszej grupie, zamiast dwóch innych drużyn.

simonek_tm Partyzant

0
05.06.2008 19:29    #11
no faktycznie jest ich kilka ;P ale wszystkie te które wymieniłes nie graja żadnych meczy o punkty a Mariany u mnie grały... wiec jest to jakieś niedopatrzenie w FMie

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.06.2008 19:33    #12
Może było ''nie do pary'' i kogoś dodali w każdym razie żadne Mariany ani Ziutki nie zajdą daleko :P wiec nie jest to jakiś rażący błąd i da sie z nim życ...

RobinWLKP Młody aktywista

0
05.06.2008 19:49    #13
Znalazlem 1 mala rozniece miedzy Marianami a reszte ale niewiem czy ona wlasnie decyduje o tym ze Mariany graja w tych eliminacjach.

Zauwazylem ze wszystkie inne podane panstwa sa koloniami innych wikszych krajow , zas Mariany Polnocne sa panstem stowarzyszonym z USA czyli wydaje mi sie ze nie sa kolonia USA.

Cytat z wikipedi:
' latach 1947-1990 jako terytorium powiernicze wchodziły w skład Powierniczych Wysp Pacyfiku. Jednocześnie od 1978 roku, posiadając autonomię wewnętrzną, uzyskały status państwa stowarzyszonego z USA.'

simonek_tm Partyzant

0
05.06.2008 20:12    #14
no to faktycznie nie jest żadne duze niedopatrzenie i chyba nie warte aż takiej uwagi ;P ale niektórzy przynajmniej dokształcili sie z geografi fizyczniej i politycznej i moze zostawmy już Marianów w spokoju ;P

Robi2009 Młody aktywista

0
05.06.2008 21:34    #15
[quote=ajerkoniak]To nie bug, tak jest jeszcze z kilkoma innymi reprezentacjami. Z tego co pamiętam jedna z reprezentacji ameryki północnej też nie należala do FIFA dzięki czemu mógł w niej grać jakiś piłkarz, który grał już kiedyś w reprze Francji. Może zreszta wspomniane Mariany zostały wykluczone kiedys przez FIFA ? Tak już kiedyś bywało.[/quote]
Chodzi o Guadelupę, a ten piłkarz to Jocelyn Angloma.
There's nothing to fear except the fear itself

Faraon Partyzant

0
05.06.2008 22:18    #16
@RobinWLKP

Raczej rzecz w tym, że Mariany są członkiem federacji kontynentalnej, pozostałe nie należą ani do FIFA, ani pewnie do federacji kontynentalnych.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.