Trening obiecujących juniorów

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.06.2008, 13:06    Pytanie
jw. Gram 4 sezon Man City i już kilku zepsułem :)
Robię tak:
1) mam zdolnego 16, 17 latka i czekam aż podpisze kontrakt zawodowy
2) szybko d juniorów do rezerw (pełne obciążenia treningowe, takie jak zawodnicy pierwszego składu (zastanawiam się czy nie powinni mieć większych obciążeń?)
3) 18, 19 latka wypożyczam do klubu, w którym będzie grał i który ma przynajmniej przyzwoitą bazę treningową
4) efekt jest taki, że z garetha bale (tottenham) mającego opis wielki talent po 3 latach jest cienizna ligowa, właściwie nic się nie zmienił :/

will.6 Partyzant

0
12.06.2008 13:13    #1
A jakiego treningu używasz i czy w związku z tymi obciążeniami treningowymi nie mają za dużo kontuzji ?

Lauri Partyzant

0
12.06.2008 13:21    #2
wg mnie blad tkwi w nadmiernych obciazeniach treningowych. u mnie juniorzy maja o conajmniej 1/4 mniejsze obciazenia niz seniorzy. sa jeszcze mlodzi, a jak ich bedziesz tak maltretowal to tak jak napisal Will..od kontuzji sie nie opedzisz.
nie wiem jak wyglada Twoj plan treningowy, ale plan dla kazdego rodzaju pozycji (conajmniej rodzielenie na obroncow pomocnikow napastnikow) to obowiazek.
warto tez dawac juniorom pokgrac w 1 lidze..chociazby kilka meczow..efekty sa oszalamiajace.

pozdrawiam

kubamaly93 Młody aktywista

0
12.06.2008 13:22    #3
Jeżeli masz zdolnych juniorów w kadrze klubu to powinieneś :

a) często ogrywać go w pierwszym zespole
b) podnieść jego obciążenia treningowe oczywiście w miarę możliwości
c) przydzielić mu mentora, który pomoże mu w drodze do lepszej kariery
d) jeżeli dany zawodnik szybko się rozwija, wypożyczyć go do innego klubu najlepiej z tej samej ligi, by nabierał doświadczenia i ogrania na boisku.
e) jeśli stwierdzisz, że po tym całym cyklu przygotowawczym piłkarz będzie Ci potrzebny zostaw go, natomiast jeżeli nie widzisz dla niego miejsca w składzie-sprzedaj za godziwą cenę.

Pozdrawiam.

Użytkownik uznał post za pomocny

Tzar Przodownik pracy

0
12.06.2008 13:37    #4
Z "wielkimi talentami" jest tak, że musisz sprawdzić, ile mają "miejsca" na progresję. Mam na myśli różnicę pomiędzy ich CA a PA. U mnie też Gareth Bale przez 3 lata nic się nie zmienił, bo zaczyna z CA 140, a PA ma -9 (losowe, raczej dobre). Jeśli na starcie gra wylosuje mu PA z dolnej części przedziału, np. 150, to żaden super trening i super trenerzy nic nie dadzą. Jeśli uważasz, że taki piłkarz powinien mieć większe PA, to jest FMM.

Poza tym jak w życiu, ilu dobrze zapowiadających się piłkarzy ląduje po paru latach w drugiej lidze?

Użytkownik uznał post za pomocny

rufigekru Partyzant

0
13.06.2008 10:13    #5
1) oczywiście mam osobny trening dla każdej pozycji (bramkarz, środek obrony, boki obrony, środek pomocy, skrzydłowi, szybki napastnik i wysoki napastnik + trening kondycyjny stosoewany zawsze przed rozpoczęciem sezonu).

2) ntensywność tego treningu to górne granice "średniego obciążenia (jeden ruch suwaka w prawo i wskoczyłoby obciążenie "wysokie";)

Gareth Bale ma bardzo dobre statsy i coś tam się rozwija, ale na tle reszty drużyny przentuje się na 3 gwiazdki z możliwością rozwoju do czwartej czyli średnia drużyny :/ jak go kupowałem za ciężkie pieniądze (26 ml euro), to miał w perspektywie sześć gwiazdek. w sumie od tego czasu siła mojej drużyny wzrosła więc powinien mieć 5, ale chyba stanął w rozwoju (a od 3 sezonów gra u mnie w podstawowym składzie).

w pierwszym składzie nie ogrywam bo są za słabi, ale tych najlepszych, zaraz po tym jak podpiszą zawodowy kontrakt, staram się wypożyczać do niższych lig, później do coraz wyższych, aż w końcu do rywali z premiership i najlepszy junior jakiego się dorobiłem to neymar (4 gwiazdki w perspektywie), który był wyszkolony w brazyli :P inni to max 3 gwiazdkowcy :)

pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.