odmładzanie piłkarza

matinho02 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.06.2008, 21:38    Pytanie
mam takie pytanie:
załóżmy ,że chcę odmłodzic jakiegoś piłkarza, powiedzmy Kollera i moje pytanie brzmi:
czy Ca zacznie mu znowu wzrastac po treningu gdyż z powodu zaawansowanego wieku Ca zaczeło mu już mocno spadac , a jeśli tak to czy przy odpowiednim treningu ma szanse znowu osiągnąc poziom Pa??
wiem , że jest to cheat... i da się to zrobic tylko za pomocą fmm ale ciekawi mnie czy takie odmładzanie ma jakiś sens , jeżeli już miałbym to zrobic:P

pierdutka Przodownik pracy

0
15.06.2008 21:40    #1
1. Tak jest to możliwe. Gracze do 26 roku życia powiękrzają swoje statystyki.
2. Masz szanse osiągnąć dobre Pa, ale musisz mieć dobry trening i trenerów ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

ResetPL Młody aktywista

0
15.06.2008 21:51    #2
1. Tak jak napisał Pierdutka jest to możliwe, ale nie zgadzam sie, że statystyki rosną piłkarzom do 26 roku życia. Dla przykładu jak grałem Wisła Kraków, 33-letni Cleber podczas treningu "wytrenował" swoja szybkość o 2 punkty więcej :D. Mógłbym podać takich przykładów więcej :]
2. Uważam to trochę za oszustwo. Ale skoro masz sentyment przypuśćmy do Kollera to odmłódź go. Oczywiście ma szanse osiągnąć swoje Pa, pod warunkiem dobrego treningu i trenerów, a także nowoczesnej szkółki i bazy treningowej Twojego klubu. A może zamiast odmładzania Kollera stwórz samego siebie, ale wtedy będziesz musiał zaczynać grę od nowa. Jednakże miło jest popatrzeć na nas samych w grze :}

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.06.2008 o godz. 21:52

Tzar Przodownik pracy

0
15.06.2008 21:53    #3
CA zacznie wzrastać, ale atrybuty fizyczne już znacznie mniej. Stary Koller mimo 2 metrów wzrostu ma Skoczność ok. 16, podobnie Siła, Wytrzymałość, Szybkość, Przyspieszenie [tzn. nie 16, ale że mu się obniżyły]. Jak wiemy ze szkolenia młodzików, bardzo trudno jest im poprawić atrybuty fizyczne.
Ja bym zrobił tak:
- odmłodził Kollera;
- obniżył mu CA do poziomu jaki mają napastnicy w jego nowym wieku;
- podciągnął atrybuty fizyczne do poziomu jaki mają młodzi wysocy napastnicy w tym wieku.

Po obniżeniu CA osłabią się atrybuty techniczne i psychiczne. Będą się znowu poprawiać razem ze wzrostem CA.

matinho02 Młody aktywista

0
15.06.2008 21:55    #4
dziękuje:)
planuje kiedys zagrac jakąś druzyną w której składzie byly by same gwiazdy ktore obecnie sa juz po swoich najlepszych latach...

a to przy okazji mam jeszcze jedno pytanie:
czy przy takich samych atrybutach jak skocznośc i gra głową dwóch piłkarzy
robi różnice wzrost jaki mają? czy bedą mieli te same ``osiągi`` w powietrzu??

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.06.2008 o godz. 22:07

Arko Młody aktywista

0
15.06.2008 22:18    #5
Nie wiem czy jest jakaś zasada, ale u mnie to zazwyczaj właśnie ten wyższy strzela więcej z baniaka

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.06.2008 22:21    #6
możliwe że tak, ale wzrost też ma znaczenie :) poza tym jeden może być napastnikiem a drugi stoperem :) jeden będzie strzelał głową a drugi będzie wybijał głową ;]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.06.2008 o godz. 22:21

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.06.2008 23:19    #7
[quote=matinho02]dziękuje:)
planuje kiedys zagrac jakąś druzyną w której składzie byly by same gwiazdy ktore obecnie sa juz po swoich najlepszych latach...
[/quote]
Ja bym taki team wolał zrobić przez edytora dołączonego do gry.

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.07.2008 01:06    #8
Nie chce zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Czy próbował ktoś zmieniać w FMM imię, nazwisko, wiek i narodowości u siebie jako menadżera? Przy tworzeniu gry nie zmieniłem informacji mnie dotyczących i gram jako Anonimowy Użytkownik(czy jakoś tak). Skończyłem 3ci sezon i nie chce zaczynać od początku. Nigdy nie korzystałem z FMM, więc jeśli taka zmiana jest możliwa, chciałbym dowiedzieć sie jak to zrobić. Najbardziej zależy mi na zmianie i dodaniu jednej narodowości oraz zmianie imienia i nazwiska. Liczę na odpowiedź. Pozdrawiam.

geba90 Młody aktywista

0
06.07.2008 01:22    #9
imienia i nazwiska chyba nie da sie zmienic, ale da sie zmienic np. wiek (w ten oto sposob mozna byc menadzerem majac mniej niz 30 lat;p). apropo edytora i wlasnej osoby nasuwa mi sie pytanie: czy edytujac swoje umiejetnosci wplywaja one na wyniki druzyny, rozwoj graczy itp.?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.