FM 2008 na Vista

frytu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.06.2008, 11:19    Pytanie
Witam mam problem,

podczas instalacji na samym koncu pojawia sie informacja ze instalacja się zakonczyla ale wystapiły problemy i zeby zajrzec do dzienniczka instalacji. Poza tym FM nie pojawia sie w pasku start i w panelu sterowania na liscie dodaj usun programy tez nie ma FM 2008 (czyli tak jakby nie byl zainstalowany).
Gdzie znajduje sie dziennik instalacji??
Pisalem do cd projekt ale odpisali zebym oddinstalowal kodeki (nie mam ich) i ze moze nie dzialac bo gra nie jest przeznaczona dla komputerow przenoosnych (gram na laptopie).
Przy probie wlaczenia pliku fm.exe pojawia sie czarny ekran ale nic wiecej.
Prosze pomozcie!!!!!!!
Z gory dziekuje

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
24.06.2008 11:33    #1
dziwne, ja mam FM-a zainstalowanego na laptopie (fakt, że nie na Vista), ale na XP działa bez zarzutu. Na Vista FM też działa (fakt, ze nie na laptopie :P), nie moge potwierdzić kombinacji Vista + Laptop, ale osobno w obu przypadkach działa. Moze ta kombinacja jest zabójcza...
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
24.06.2008 12:04    #2
ja mam fm-a na Windows Vista Home i śmiga bez najmniejszego problemu. A Masz oryginalną wersję gry? bo każdy może napisać że pisał do CD-Projekt a oni mu odpowiedzieli tak czy siak

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.06.2008 o godz. 12:08

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

frytu Partyzant

0
24.06.2008 12:13    #3
Oczywiscie ze mam oryginalna wersje dla twojej wiadomosci zarejestrowana. Prosze nie pisz tego typu tekstow bo mnie obrazaja.

Wczesniej gralem na lapie z XP ale ostatnio zminilem laptopa na nowego i niestety ten nowy ma Viste.

Szymi87 Partyzant

0
25.06.2008 18:05    #4
Ja mam również orginalną wersje Vista i FMa 08. Na laptopie śmiga aż miło,przez co mam dziekanke na studiach.

irekrog17 Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.06.2008 18:20    #5
Zainstaluj XP.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2008 o godz. 18:20

Dereds Przodownik pracy

0
25.06.2008 21:31    #6
a spróbuj przeinstalwoać tego FM'a lub zainstalowac go na dysku na którym masz system czyli C:

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2008 o godz. 21:32

mrjonhs Młody aktywista

0
25.06.2008 21:46    #7
Informacja dla ciebie: FM zainstalował się poprawnie, lecz Windows Vista Home Edition niestety nie dodaje FM-a do rejestru i traktuje go jako aplikacje portable(bez instalacji). Sam mam dokładnie to samo, lecz to nie jest wina gry, tylko dziur w systemie. Na Windows Vista Home Premium już jest wszystko w porządku, ale nie ma chyba sensu zmieniać systemu tylko dlatego, żeby mieć kilka ikonek w pasku start :P To samo jest także z grą Lost- Via Domus, a także z paroma innymi tytułami :) A co do czarnego ekranu- skopiuj cracka, bo masz napewno nie orginalną grę, a jeśli nawet nie, to też spróbuj skopiować, może to pomoże :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2008 o godz. 21:48

frytu Partyzant

0
26.06.2008 10:17    #8
Dziekuje wszystkim za porady. Staly troche na lepszym poziomie niz te z CD Project ale niestety nie pomogly. odpowiedz znalazlem na forum SI. Jest tam cala lista krokow jakie nalezy zrobic tzn. odinstalowac gre, usunac wszystkie pliki fma i usunac wpisy w rejestrze.
Prosba do adminow o zamkniecie tematu.
P.S. Do wszystkich wujkow dobra rada mam oryginalnego fma i mam oryginalnego windowsa home premium takze dziekuje za rady typu skopiuj cracka lub podobne. Nie kazdy kto ma problem z gra jest piratem.
I na koniec odpowiec z CD Project:

"Dziękuję za skontaktowanie się z działem pomocy technicznej firmy CD Projekt.
Gra nie była przygotowana do pracy na komputerach przenośnych w związku z tym mogą występować problemy z jej działaniem.":):):)

krystian1101 Partyzant

0
26.06.2008 11:44    #9
Ja mam laptopa i Viste, nie mam zastrzezen moze masz zwalona plytke

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.