O co kaman z ligą rosyjską?

Gumierpool Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.06.2008, 13:51    Pytanie
Nie chodzi tu bynajmniej o te nieżyciowe limity obcokrajowców, które strasznie utrudniają grę, ale można się do nich przyzwyczaić. O wiele bardziej wkurzające jest to, jakie drużyny w 2008 roku grają w europejskich pucharach. Otóż gram sobie Zenitem, który został mistrzem, a więc powinien mieć zagwarantowany start w fazie grupowej LM, a to miejsce przyznane jest... CSKA. Co najlepsze w kwalifikacjach uczestniczyć powinien Spartak Moskwa, a grają w nim... Chimki! Zenit i Spartak muszą pocieszać się Pucharem UEFA.

Może o czymś nie wiem i Zenit razem ze Spartakiem zostały ukarane za korupcje, nie spełniają wymogów stadionowych czy coś w tym guście... Ale jeśli nie, to czy ten błąd występujący tylko u mnie, czy coś ktoś w FM-ie pochrzanił?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2008, 13:53

demrenfaris Partyzant

0
25.06.2008 19:43    #10
@@Komar
Wytłumaczanie wszystkiego sloganem "chyba, że masz pirata" jest bezsensownie głupie. Ma - jego sprawa, jeśli jest tak bezczelny, że zgłasza bugi na oficjalnej stronie FM w Polsce nie posiadając legalnej wersji, znaczy, że nie ma poszanowania dla pieniądza.

Ja gram Zenitem i wszystko jest OK. Nie ma znaczenia domniemana korupcja, skoro koleś był 1. w lidze w seznonie "2007", to w 08/09 powinien grać w LM. Kropka.

Co do braku licencji za długi i problemów finansowych, to nie wiem czemu się tak dzieje. Wytłumaczenie, że dużo wydawałeś na transfery i nie mieściłeś się w budżecie płacowym nie jest prawdopodobne?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2008 o godz. 19:47

wilq_StalzMielca Partyzant

0
25.06.2008 19:54    #11
CSK Sofii Uefa nie dała licencji na LM więc pozostało jej grac w pucharze Uefa... poprostu za dużo wydałęś na transfery lub pensje i nie zmiesciłeś sie w budżecie klubu...
Mam nadzieje,że pomogłem :) pozdrawiam.

Dereds Przodownik pracy

0
25.06.2008 21:28    #12
[quote=wilq_StalzMielca]
Mam nadzieje,że pomogłem :) pozdrawiam.[/quote]
Ach Ci punkciaże

mrjonhs Młody aktywista

0
25.06.2008 22:01    #13
FM-a nie obchodza wasze długi, jakie są pozaciagane w grze, więc to nie ma zadnego wpływu na rozgrywkę i udział w pucharach, bo już nie raz grałem drużynami, które miały pozaciagane gigantyczne długi, a jakoś uczestniczyły w LM. Cały problem może sprowadzać się do tego, że możliwe, że nie spełniasz wymogów Ligi Mistrzów(nie masz wystarczajacej ilości wychowanków lub piłkarzy wyszkolonych w kraju), lub poprostu jest to bug( tak jak czasami zdarza się w meczach, że nasi zawodnicy strzela bramke, a po końcu spotkania na tablicy widnieje wynik 0-0). Czasem to się zdarza, ale sprawdź dla pewności, w jakim terminie zaczołeś lige, bo może się tak zdarzyć, że wybrałeś date rozpoczecia gry już po koncu ligi ( 29 grudnia 2007 o ile pamiętam), więc mistrzem mogło zostac CSKA, więc ty uczestniczysz w rozgrywkach UEFA w sezonie 2008/2009. W kolejnym roku kiedy będziesz mistrzem powinieneś już normalnie brac udział w Pucharze Mistrzów :D

0
25.06.2008 23:39    #14
Pirat czy nie pirat, gra jest gra. Nie chcę tutaj poruszać moralnej dyskusji na temat tego kto ma, a kto nie ma oryginalną wersję gry, ale naprawdę słabo mi się robi jak widzę tych, którzy patrzą na innych z góry tylko dlatego, że wydali w sklepie stówę na płytę. Osobnikom takiego pokroju radziłbym sprawdzić sobie ile są warte pirackie mp3 czy filmy, które znajdują się na waszych dyskach.

Ale wracając do meritum... Problemy finansowe odpadają, chyba że chodzi o nieszczęsny stan konta. Budżet transferowy miałem żenująco niski (osiem milionów), wykorzystałem go do końca. Budżetu płacowego nie przekraczam, mam kilkanaście tysięcy zapasu.

Ciekawą hipotezą jest data początku rozgrywki. Otóż save'a zaczęliśmy (gram multiplayera) w 2008 roku, tuż przed początkiem sezonu w Rosji. W tabeli wyraźnie jest zaznaczone, że Zenit jest obrońcą tytułu.

Wymogi UEFA odpadają, bo takowe spełniam. Zgłaszam skład do Pucharu UEFA i zarówno odpowiednią liczbą wychowanków, jak i zawodników wyszkolonych w klubie dysponuję, więc zasady z LM też byłbym wstanie spełnić.

Kombinujcie dalej, a być może myszka moja powędruje przy którymś poście na magiczne słowo 'pomógł'. :D

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.06.2008 00:18    #15
Skoro zaczęłeś w 2008 gra potraktowała to jako pierwszy sezon i do LM wzięła CSKA bo sądziła że zaczęłeś w 2007 ot taki bug

mrjonhs Młody aktywista

0
26.06.2008 09:50    #16
Jedna z tych dwóch tez jest napewno prawdziwa:
1.Musisz pamiętać o tym, że FM był robiony na dane w tabelach z czerwca 2007 roku, więc jesli zaczołeś grę już np 1 stycznia 2008, to automatycznie rozpoczynasz nowy sezon, a wtedy mistrzem mógł zostać CSKA
2.Jeśli rozpoczynasz rozgrywke z data 1 stycznia 2008 to twój Zenit, który w sezonie 2007/2008 jest już po Fazie grupowej Pucharu UEFA, więc to normalne, że bierzesz w nim udział, tak jak to było w tym roku.(Zenit był w połowie sezonu, a juz wygrał puchar :D ). Nie powinno cię to dziwiś, a jeśli zostałeś mistrzem roku 2007, to w sezonie 2008/2009 automatycznie przydzielaja cie do tego pucharu, na tej zasadzie to działa, wiec nic dziwnego ze tak jest.
3.Pamietaj też o wpływie rozgrywek multiplayer(to rzecz nowa i nieznana dla wielu osób), kryjąca w sobie mroczne tajemnice, jakich nawet twórcy do końca nie poznali.(chociaż wydaje mi się, że akórat ten przypadek tu nie ma znaczenia)

0
26.06.2008 12:46    #17
1. Pierwsza teza odpada. Nawet jeśli byłoby tak jak piszesz to co z tego, skoro w tabeli na samym starcie 1 stycznia 2008 jest wyraźnie napisane: "Obrońcy tytułu - Zenit".

2. Rozpoczynam grę 1 stycznia 2008, więc na początku rosyjskiego sezonu mój Zenit uczestniczy jeszcze w Pucharze UEFA. A w zasadzie już nie uczestniczy, bo odpadł w fazie grupowej. Ale mnie nie chodzi o te rozgrywki ! Cały czas mówię o tych zbliżających się w sezonie 2008-09, w których do jasnej ciasnej ma grać Zenit w rzeczywistości ! Rozumiesz o co chodzi ? Czy ja przypadkiem nie wyraźnie piszę ?

3. Równie dobrze może mieć to związek z fazami księżyca, które mają wpływ na miesiączkowanie pingwinów.

wilq_StalzMielca Partyzant

0
26.06.2008 13:04    #18
w takim razie to bug i nic nie zmienisz ;]

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.06.2008 13:14    #19
[quote=Gumierpool]1. Pierwsza teza odpada. Nawet jeśli byłoby tak jak piszesz to co z tego, skoro w tabeli na samym starcie 1 stycznia 2008 jest wyraźnie napisane: "Obrońcy tytułu - Zenit".
[/quote]
ale gra może miec problemy zinterpretowaniem daty czyli bug
dograj i zobacz czy w następnym sezonie sie powtórzy

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution