O co kaman z ligą rosyjską?

Gumierpool Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.06.2008, 13:51    Pytanie
Nie chodzi tu bynajmniej o te nieżyciowe limity obcokrajowców, które strasznie utrudniają grę, ale można się do nich przyzwyczaić. O wiele bardziej wkurzające jest to, jakie drużyny w 2008 roku grają w europejskich pucharach. Otóż gram sobie Zenitem, który został mistrzem, a więc powinien mieć zagwarantowany start w fazie grupowej LM, a to miejsce przyznane jest... CSKA. Co najlepsze w kwalifikacjach uczestniczyć powinien Spartak Moskwa, a grają w nim... Chimki! Zenit i Spartak muszą pocieszać się Pucharem UEFA.

Może o czymś nie wiem i Zenit razem ze Spartakiem zostały ukarane za korupcje, nie spełniają wymogów stadionowych czy coś w tym guście... Ale jeśli nie, to czy ten błąd występujący tylko u mnie, czy coś ktoś w FM-ie pochrzanił?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.06.2008, 13:53

mrjonhs Młody aktywista

0
26.06.2008 13:56    #20
No to weź się zastanów: ten twój Zenit bedzie przecież tam grał, w LM... Pewnie bierzesz informacje o klubie i dlatego zrobiłeś z tego afere, bo tam są napisane dane na sezon 07/08( w którym CSKA uczestniczy w LM), więc zobaczysz, że jak przyjdzie co do czego to ty, a nie inna drużyna będzie uczestniczyła, przecież ci nie dadzą terminarza LM już w styczniu, skoro te rozgrywki się jeszcze nie skończyły. Graj spokojnie, a twój Zenit w sezonie 08/09 bedzie grał w rozgrywkach Champions League. Jeśli to dla ciebie cały czas niezrozumiałe, moge ci to dokładnie objaśnić na moim GG(10313974). Specjalnie przez to co napisałeś rozpoczołem gre w lidze rosyjskiej i sporządziłem pewną analize i z chetnymi moge się nią podzielić...

Gumierpool Młody aktywista

0
26.06.2008 14:12    #21
Ojeju... Ale ja już jestem pod koniec 2008 roku. Ja już rozpocząłem ten sezon 2008-09 i w nim zamiast mnie, to CSKA gra w Lidze Mistrzów. I w fazie grupowej trafiło nawet do całkiem łatwej grupy. Co najlepsze w eliminacjach LM grały Chimki, czyli finalista Pucharu Rosji z poprzedniego sezonu. Obie te drużyny powinny grać w Pucharze UEFA. Ale w nim gram ja oraz Spartak, które dwoma pierwszymi miejscami w lidze powinny uczestniczyć w Champions League. Czyli tak jakby doszło do zamiany i kluby, które powinny grać w UEFA grają w LM i na odwrót.

A więc się pytam - czy to jest bug, czy ktoś spotkał się już z wyżej opisaną sytuacją, czy może taki psikus zdarzył się tylko mnie?

gucioprawda Młody aktywista

0
26.06.2008 16:43    #22
chciałbym tylko zauważyć, że pytanie dotyczy ligi rosyjskiej, a w Waszych odpowiedziach pojawia się... CSKA Sofia. Ja wszystko zrozumiem, ale jak bułgarska drużyna może grać w Rosji:). Pozdro dla FMManiaków;]

jacuta Młody aktywista

0
26.06.2008 16:54    #23
A sprawdź u siebie zasady rozgrywania Rosyjskiej Premier League (konkretnie awanse do pucharów).

mrjonhs Młody aktywista

0
26.06.2008 16:56    #24
@ Gucioprawda- CSKA Moskwa- nam chodzi o ten klub , a nie o Sofie :P
No więc odpowiadając na twoje pytanie Gumierpool , to jak widać tylko tobie zdarzył się taki psikus(a raczej bug), ale może to być spowodowane tym, że grasz przez siec(grałem pare razy ligą rosyjską w pojedynczej grze i wszystko było ok';) :)

dmx2000 Partyzant

0
26.06.2008 17:12    #25
No dobra. Ale na poczatek wszystko sobie wyjasnijmy. Zaczales gre normalnie, czyli od sezonu 2007/2008 tak? Tylko, ze wybrales date rozpoczecia styczen 2008? Czyli, de facto, w Rosji jest to sezon 2008 bo graja systemem wiosna-jesien, ale w wiekszosci krajow europejskich jest to sezon 2007/2008? W takim razie jest jedna kwestia, ktora mnie nurtuje. Napisales, ze w rzeczywistosci (czyli w prawdzimym swiecie, tak to rozumiem) Zenit zdobyl mistrzostwo. Problem w tym, ze FM 2008 zaczyna sezon w wakacje roku 2007 wiec w grze nie uwzgledniono tego, ze Zenit w rzeczywistym swiecie zdobyl mistrzostwo. Tak wiec jesli zdarzylo Ci sie, ze u Ciebie mistrzem jest Zenit to jest to po prostu zbieg okolicznosci, ze zrobilo sie tak jak w realnym swiecie. Jesli jest tak jak piszesz, ze pozostale druzyny tez zajely takie miejsca tak jak w realnym swiecie to jest to juz niezwykly zbieg okolicznosci. Tak czy inaczej gra najprawdopodobniej wygenerowala te koncowe pol sezonu i cos tam "pochrzanila". Innego wyjscia nie widze. A tak nawiasem. Nie gralem nigdy w lidze Rosyjskiej. Czasami jak sie zaczyna tam sezon to nie od stycznia 2007 roku? Tak z ciekawosci pytam.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.06.2008 17:34    #26
[quote=dmx2000]. Czasami jak sie zaczyna tam sezon to nie od stycznia 2007 roku? Tak z ciekawosci pytam.[/quote]
Można zacząc albo w 2007 albo 2008 sam wybierasz

loras90 Partyzant

0
26.06.2008 19:34    #27
Zacząłeś sezon 1. stycznia 2008, więc opuściłeś cały sezon 2007, który odbył się w grze, podczas jej załadowania. W historii rozgrywek, za rok 2007 pewnie masz wpisane dwa kluby: Zenit i CSKA. Jest to przypadek na update Fudiego ;) Ponieważ gra rozpoczyna się standardowo tak jak w Anglii, liga rosyjska jest wtedy w połowie sezonu 2007, a na bazie Fudiego, już jest wpisany rzeczywisty mistrz, czyli Zenit. Liga się kończy i mamy dwóch mistrzów, ot paradoks.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.06.2008 o godz. 19:36

mrjonhs Młody aktywista

0
26.06.2008 21:06    #28
No ale źle to rozumujecie, bo Gumierpool pisał przecież, że to on jest zaznaczony jako mistrz i w grze Zenit został mistrzem.
Loras- jeśli było by dwóch mistrzów to oba kluby by uczestniczyły w LM, a nie tylko CSKA :/

geba90 Młody aktywista

0
26.06.2008 21:12    #29
[quote=jacuta]A sprawdź u siebie zasady rozgrywania Rosyjskiej Premier League (konkretnie awanse do pucharów).[/quote]

dokladnie! jezeli w przepisach bedzie ze mistrz gra w lm, a ty jestes mistrzem i nie grasz to znaczy ze bug, a jezeli tak nie jest to znaczy, ze sama pozycja nie daje ci takich uprawnien i o mozliwosci grania w tych rozgrywkach decyduja inne kryteria (jezeli masz ujemny budzet to moze byc to)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.