Defensywa w drugiej połowie

Massey20 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.06.2008, 18:54    Pytanie
Gram GKS Bełchatów. Mam problem od kilku meczów. W pierwszej połowie prowadzę 2:0 lub 3:0 (wszyscy mają oceny 7 i 8), by ostatecznie mecz przegrać 2:3 lub 3:4.Tak miałem np. z Wisłą. Nie wiem czy to może dotyczyć rozmowy motywacyjnej w przerwie czy może taktyki. Przeważnie daje, że jestem zadowolony lub że nie mają odpuszczać. Co do taktyki gram 3-4-3 by potem przejść do ustawienia 4-4-2 z nastawieniem na defensywę i kontrataki. Niestety w drugiej połowie zawodnicy przeciwnika grają bardziej agresywnie, z zaangażowaniem i ładnie (bramki nie padają po stałych fragmentach). Może macie jakieś porady by nie przegrać.

widzewiak19105 Partyzant

0
26.06.2008 19:00    #1
A dużo meczy przegrałeś tak?Ja miałem taki sam problem jak Ty na wersji 8.0 też prowadziłem do przerwy 2 albo 3 zero i przegrywałem,ale po wgraniu łatki 8.02(fix) problem minął

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.06.2008 o godz. 19:01

Massey20 Partyzant

0
26.06.2008 19:02    #2
No ja mam tak na łatce 8.0.2

Maksymilian Partyzant

0
26.06.2008 19:06    #3
to może w drugiej połowie się nie broń ?? dopiero od 70 minuty a jak zauważysz ze zaczną cie cisnąć to to zacznij grać wąsko , każ przetrzymywać piłke napastnikom i takie tam ;/

Użytkownik uznał post za pomocny

Komar Młody aktywista

0
26.06.2008 19:06    #4
Ja u siebie gram w 1. i 2. połowie taką samą taktyką, czyli 4-4-2, najczęściej z nastawieniem na grę skrzydłami, tempo szybkie, podania bezpośrednie, a do tego ofensywnie grający boczni obrońcy. Jak wysoko prowadzę po 1. połowie, to i tak rzadko coś zmieniam, jak już to zawężam pole gry, trochę zwalniam tempo i mniej zadań ofensywnych bocznym obrońcom i jest w porządku, albo się wynik utrzymuje, albo ja dobijam przeciwnika, rzadko przeciwnik strzela mi bramkę. A w rozmowie mówię "uwaga na wodę sodową" albo "teraz niewolno odpuścić" a jak prowadzę tak 5:0 to "zadowolony". Musisz pokombinować z taktyką, może za bardzo nastawiasz się na defensywę, bo znowu tak bardzo się cofnąć, grać na własnej połowie, to też jest źle. Ale u mnie nigdy takie zdarzenie nie miało miejsca, żeby z 3:0 na 3:4.

Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Massey20 Partyzant

0
26.06.2008 19:07    #5
dzięki

jacuta Młody aktywista

0
26.06.2008 19:08    #6
Ja powiem tak:
a) ja bym przeszedł do ustawienia 1-3-5-2, bądź go w ogóle nie zmieniał
b) wszystko, tylko nie nastawienie defensywne!!!!! polecam normę, bądź lekko ofensywne, kontrataki, gra skrzydłami
c) myślę, że rozmowa motywacyjna jest dobra (zwłaszcza wolę coś w stylu "chłopaki gracie zajebiście, ale jeszcze nie wygraliście i nie możecie oddać do końca trzech punktów!"
d) no i oczywiście nie zmieniaj nastawienia poszczególnych zawodników na mniej agresywne

RobinWLKP Młody aktywista

0
26.06.2008 19:51    #7
Nic nie znieniaj i graj caly mecz w normalnym poczatowycm ustawieniu.
Ew. na sam koniec daj defensywne , powolne podania i gra na czas .

geba90 Młody aktywista

0
26.06.2008 21:01    #8
ja gram Legia ustawieniem 4-1-3-2 i praktycznie zawsze w przerwie gdy wygrywam nie wiecej niz 2 - 0 daje im cos w stylu "zachec ...", a przed meczem u siebie (i na wyjezdzie z latwiejszymi) "oczekuje wygranej" a na wyjezdzie "mozecie wygrac". nie znieniaj wq przerwie taktyki, obserwuj formacje i okolo 65, 70 minuty twoj przeciwnik bedzie cos modyfikowal i wtedy mozesz zmienic ustawienie (ja dokonuje przetasowan, tak ze wychodzi mi 4-2-3-1), nie radzilbym natomiast zmieniac nastawienie a juz na pewne nie radze gry na czas. moja rada: swoja taktyke obronna dostosowuj do taktyki przeciwnika

ps. dobrze miec zawodnikow grajacych na wielu pozycjach tak, aby nie trzeba bylo dokonywac zmian i w przypadku niepowodzenia szybko wrocic do pierwotnej taktyki

Massey20 Partyzant

0
26.06.2008 23:28    #9
Dzięki ludzie za pomoc, Do nie których wskazówek się odniosłem pobawiłem się taktyką i jest dobrze, pomimo, że przegrana w UEFA z Artymedią (sędziego chyba przekupili =) pozdrawiam i życzę sukcesów.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.